E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te düşüş bekleniyor---

BİST'te düşüş bekleniyor

BİST'te düşüş bekleniyor
27 Kasım 2017 - 09:17 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif düşüşle açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ ORTA VADELİ DÜŞÜŞ TRENDİNİ SÜRDÜRDÜ…

BIST 100 Endeksi haftanın son işlem gününde, ABD’deki Zarrab davasından bir önceki son haftaya girilecek olmasından dolayı hafta sonu riski almak istemeyen yatırımcıların da temkinli olması eşliğinde günü %0,5 düşüşle 104,539 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,6, BIST Sanayi Endeksi ise %0,3 oranında geriledi. Ayrıca, Cuma günü yurtiçinde Kasım ayı kapasite kullanım oranı takip edildi. Kasım ayı kapasite kullanım oranı geçen aya göre hafif yükselerek %79,9 olarak gerçekleşti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
HAFTA GENELİNDE ENDEKSİN BASKI ALTINDA KALMASI BEKLENEBİLİR…

Bugün gündem sakin seyrederken hafta genelinde, ABD 2017 yılı üçüncü çeyrek GSMH büyümesi, OPEC toplantısı ve yurtiçinde Ekim ayı dış ticaret açığı takip edilecek. BIST 100 Endeksi’nde ise hafta genelinde, Zarrab davası öncesinde volatilitenin yüksek olması ve düşüş eğilimli seyrin hakim olması beklenebilir. Endekste, hisse bazlı ayrışmalar olmasına karşın bankacılık hisselerindeki hareketlere dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Geçen hafta %5’e yakın düşmesinden dolayı yükselişler görülebilmesine karşın bunların Zarrab davasına kadar tepki yükselişi olarak kalmasını beklemekteyiz. Bu nedenle, sanayi sektörü hisselerinin, bu hafta içerisinde daha iyi performans gösterebileceğini düşünmekteyiz. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları düşüş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli Hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif düşüşle açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

THYAO…Pozitif… Şirket Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, şirketin gerçek değerinin şu anki piyasa fiyatının daha üzerinde olduğunu düşündüğünü söyledi. Ayrıca İlker Aycı, şirketin bu yılki FAVÖK marjının %25 olacağını, doğal hedge uygulamaya çalıştıklarını, Japon yeninde bir miktar açıkları olsa da geri kalan dövizleri yönettiklerini, 3.havalimanı açılınca yıllık 100 milyon yolcu sayısına ulaşmalarını çok kısa sürede olacağını, yeni havalimanı ile birlikte dünyanın 5 büyük kargo şirketinden biri olmayı hedeflediklerini ve uluslararası büyüme tarafında Asya'ya önem verdiklerini belirtti. (Business HT)

GARAN…Nötr… Şirket, 22 Kasım 2017 tarihinde, 367 gün vadeli 405 milyon USD ve 648,5 milyon Euro ile 2 yıl 1 gün vadeli 180 milyon USD tutarında üç ayrı dilimden oluşan sendikasyon kredisi anlaşması imzaladığını açıkladı. (KAP)

TTKOM…Nötr… Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, şirketin sunduğu bazı hizmetlerin kaldırılmasına karar verildiğini açıkladı. (BTK)

TKFEN…Sınırlı Pozitif… Şirket, bağlı şirketlerinden Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş'nin %50 hissesine sahip olduğu Gate İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş, Tengizchevroil (TCO) ile Kazakistan'ın Tengiz Petrol ve Gaz sahasında gerçekleşecek işlerine ilişkin 55 ayda tamamlanacak ve 438 milyon USD tutarında olan sözleşmeyi 24.11.2017 tarihinde imzaladığını açıkladı. (KAP)

TMSN…Nötr… Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Altay Tankı'nın motoru için açılan güç grubu geliştirme ihalesi için dosya teslim alan 5 firmayı açıkladı. SSM'nin açıklamasına göre firmaların Tümosan, BMC, FİGES, TUSAŞ ve İstanbul Denizcilik olduğu belirtildi. 500 adetlik seri üretim ihalesinin ise 3 ay içerisinde tamamlanması beklenmekte. (Business HT)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,4 düşüşle 130,025 seviyesinden tamamladı.
Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 129,250 – 130,750 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları haftanın son işlem gününde, gelişen ülke para birimlerine karşısında zayıf performans gösterirken, Türk Lirası negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Kasım vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,5 yükseliş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Dolar Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki gerilemeye karşın pozitif risk iştahının devam etmesine bağlı olarak hafif geriledi. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,1 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans gösterdiği günde Euro, Almanya’da Sosyal Demokrat Parti’nin Merkel ile hükumet kurma konusunda görüşmeyi kabul etmesi ve Avrupa Merkez Bankası üyelerinin bölgedeki büyümeye ilişkin yaptığı pozitif açıklamalar eşliğinde pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Kasım vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,2 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)