E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te düşüş bekleniyor---

BİST'te düşüş bekleniyor

BİST'te düşüş bekleniyor
20 Kasım 2017 - 09:12 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif düşüşle başlaması ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ BANKACILIK HİSSELERİ ÖNCÜLÜĞÜNDE GERİLEDİ...

BIST 100 Endeksi haftanın son işlem gününde, global hisse piyasalarındaki olumlu seyre paralel olarak güne yükselişle başlamasına karşın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TCMB, enflasyon, faiz ve döviz kurları hakkında yaptığı açıklamalar sonrası TL’de görülen değer kayıpları ve tahvil faizlerindeki yükselişin bankacılık hisselerinde satış baskısına neden olması paralelinde günü %0,7 düşüşle 106,239 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %2,3, BIST Sanayi Endeksi ise %0,5 oranında geriledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
BIST 100 ENDEKSİ’NDE HAFTA GENELİNDE DÜŞÜŞ EĞİLİMLİ SEYİR…

ABD’de vergi reformuna ilişkin belirsizliklerin azalmasına rağmen zirve seviyelerine yakın seyreden global hisse piyasalarında FED toplantısının da yaklaşmasıyla birlikte risk iştahında bozulmalar gözlemlemekteyiz. Bu nedenle, orta vadede gelişen ülke piyasalarına kıyasla iskontolu işlem görmesine karşın BIST 100 Endeksi’nin, TL’nin kırılgan olması, yüksek enflasyon/yüksek faiz ortamı ve Zarrab davasının yaklaşması ile birlikte global Hisse piyasalarındaki olası düşüşe eşlik etmesini beklemekteyiz. Bu hafta genelinde gündem sakin seyretmekte, takip edilecek önemli gündem maddesi ise Çarşamba günkü FED para politikası toplantısı tutanakları olacak. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları düşüş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif düşüşle başlamasını ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesini bekliyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

THYAO…Sınırlı Pozitif… Şirket, havalimanı işletmeciliği ve yatırımları alanlarında faaliyet göstermek üzere hisselerinin tamamı şirkete ait 50,000 TL sermayeli ve "THY Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme Anonim Şirketi" ünvanlı şirketin kurulmasına karar verildiğini açıkladı. (KAP)

ARCLK…Nötr… Şirket, Hindistan pazarına yönelik olarak “Voltbek Home Appliances Private Ltd." unvanıyla kurulduğunu ve Ortaklık Sözleşmesi'nde kapanış için ön koşul olarak belirtilen işlemlerin henüz tamamlanmaması ve öngörülenden uzun sürmesi nedeniyle söz konusu sözleşmenin 31 Mart 2018 tarihine kadar uzatıldığını bildirdi. (KAP)

CCOLA…Sınırlı Pozitif… TBMM Genel Kurulunda, Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın üçüncü bölümünde yer alan meyve sularına ilişkin düzenlemede değişikliğe gidildi. Buna göre tasarının ilk halinde %20 olarak öngörülen vergi oranı %10'a düşürüldü. (Sputnik Türkiye)

ANSGR…Nötr… Şirketin Ocak – Ekim 2017 döneminde brüt prim üretimi geçen senenin aynı dönemine göre %1,8 artışla 3,677 milyon TL olarak gerçekleşti. (KAP)

AVISA…Sınırlı Pozitif… Şirketin Ocak – Ekim 2017 döneminde prim üretimi geçen sene aynı döneme göre %54,5 artışla 385,7 milyon TL oldu. (KAP)

KAREL…Sınırlı Pozitif… Şirket, Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ile Bölge Çözüm Ortaklığı kapsamında bakım hizmetleri ve devreye alma / revizyon işlerine ilişkin sözleşmenin henüz imzalanmadığını ancak iş toplamının sözleşme birim fiyatlarıyla yaklaşık 150 milyon TL civarında olacağı şirket tarafından tahmin edildiğini bidirdi. (KAP)

Otomotiv Sektörü…Nötr… AB ve EFTA ülkeleri genelinde otomobil pazarı 2017 yılı Ekim ayında geçen senenin aynı ayına göre %5,9 artarak 1,2 milyon adet olarak gerçekleşti. (Dünya)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,5 düşüşle 132,750 seviyesinden tamamladı.
Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 132,000 – 133,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları haftanın son işlem gününde, ABD’de Özel Yetkili Savcı Mueller'in 2016'daki başkanlık seçimlerine Rusya'nın müdahale etmesine ilişkin soruşturmasını derinleştirmesi ile birlikte gelişen ülke para birimlerine karşısında zayıf performans gösterirken, Türk Lirası negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Kasım vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,3 yükseliş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, 2016'daki başkanlık seçimlerine ilişkin soruşturma haberleri ile Dolar Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen gerilemeye bağlı olarak yükseldi. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,3 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın ABD’de Özel Yetkili Savcı Mueller'in 2016'daki başkanlık seçimlerine Rusya'nın müdahale etmesine ilişkin soruşturmasını derinleştirmesi ile birlikte gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans gösterdiği günde Euro, global seyre eşlik etti. Kasım vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,1 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)