E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te düşüş bekleniyor---

BİST'te düşüş bekleniyor

BİST'te düşüş bekleniyor
13 Kasım 2017 - 08:52 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif düşüşle açılması ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesi bekliyoruz

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GLOBAL HİSSE PİYASALARINDAKİ DÜŞÜŞ PARALELİNDE GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi haftanın son işlem gününde, ABD’de vergi reformuna ilişkin belirsizliklerin artması eşliğinde global hisse piyasalarında gözlenen düşüş eğilimi ve yurtiçinde bilanço döneminin sona ermesiyle birlikte görülen kar realizasyonları paralelinde günü %1,2 düşüşle 108,949 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,8, BIST Sanayi Endeksi ise %1,4 oranında geriledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAAT 10:00 TÜRKİYE EYLÜL AYI CARİ AÇIK…

Bugün yurtiçinde Eylül ayı cari açık, haftanın geri kalanında ise ABD’de enflasyon ve perakende satışları ile Euro bölgesinde 2017 yılı üçüncü çeyrek GSMH büyümesi ve enflasyon verileri takip edilecek. Bloomberg anketlerine göre, cari açığın hafif yükselerek 4,10 milyar USD olarak gerçekleşmesi beklenmekte. Biz ise, Eylül ayında cari açığın yıllık bazda 37 milyar USD seviyelerinden 40 milyar USD seviyelerine yükselmesini, yılsonunda ise yükselen petrol fiyatları eşliğinde cari açık/GSYİH oranının %5’li seviyelere yakınsamasını beklemekteyiz. Bu paralelde TL’nin, artış trendinde olan cari açık ile birlikte bir miktar baskı altında kalabileceğini düşünüyoruz. BIST 100 Endeksi’nin ise bilanço döneminin sona ermesi ile birlikte kar realizasyonları görülmesi ve Dolar/TL’deki güçlü duruşun devam etmesi nedeniyle hafta genelinde düşüş eğilimli seyir izlemesini beklemekteyiz. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları düşüş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli Hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif düşüşle açılmasını ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesini bekliyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

TCELL…Nötr… Medyada yer alan habere göre, şirketin hissedarlarından Alfa, Çukurova'nın 2014 yılında aldığı kredi karşılığı Ziraat Bankası'na rehin bıraktığı TCELL hisselerini almakla ilgilendiği, üç yıl ödemesiz süresi biten kredinin ilk taksitini tamamlayamayan Çukurova’nın ise bankaya borcunu kapatmak için söz konusu hisselerin satışı da dahil çeşitli seçenekleri değerlendirdiği belirtildi. (Business HT)

ZOREN…Sınırlı Pozitif… Şirketin %100 bağlı ortaklığı Zorlu Enerji Pakistan Ltd. ("Zorlu Enerji Pakistan"), Pakistan'ın Sindh bölgesinde bulunan mevcut Jhimpir sahasında hibrit olarak geliştirmeyi planladığı 30 MW'lık güneş enerji santrali projesi için Pakistan Alternative Energy Development Board'dan önlisans aldığı belirtildi. (KAP)

TUKAS…Pozitif… Şirket, Akhisar Organize Sanayi Bölgesi içinde tahsis edilen arsanın üzerine zeytin, konserve ve turşu üretim tesisi kurulmasına ve maliyeti 79 milyon TL tutarında tahmin edilen yatırımın bölgesel teşvik uygulamalarında sağlanan destek unsurlarından yararlanmak için ilgili teşvik kapsamı içerisindeki resmi kuruluşlara gerekli başvuruların yapılmasına karar verildiğini bildirdi. (KAP)

Akaryakıt Sektörü…Nötr… Motorinin litre fiyatına 10 Kasım 2017 tarihi gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 11 kuruş zam yapılacağı ve motorinin litre fiyatının 5 TL’yi geçeceği belirtildi. (Bloomberg HT)

Sigorta Sektörü…Nötr… Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Bireysel Emeklilik Sistemi'nde Ekim ayı itibarıyla katılımcı sayısının 6,84 milyona, fon büyüklüğünün ise 73,5 milyar TL'ye ulaştığını bildirdi. (Dünya)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,2 düşüşle 135,750 seviyesinden tamamladı.
Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 134,750 – 136,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları haftanın son işlem gününde, gelişen ülke para birimlerine karşısında karışık seyir izlerken, Türk Lirası pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Kasım vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,2 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen yükselişe bağlı olarak hafif geriledi. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü yatay seyir ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık seyir izlediği günde Euro, Avrupa Merkez Bankası üyesi Nowotny’nin açıklamaları ile pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Kasım vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,3 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)