E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te düşüş bekleniyor---

BİST'te düşüş bekleniyor

BİST'te düşüş bekleniyor
21 Eylül 2017 - 09:00 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif düşüşle açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ TEPKİ ALIMLARI İLE HAFİF YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi dün, global hisse piyasalarındaki yatay seyre karşın iki günlük düşüşünün ardından gelen tepki alımları ile birlikte önemli seviye olan 105,000 seviyesi üzerinde olarak günü %0,4 yükselişle 105,324 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,4, BIST Sanayi Endeksi ise %0,1 oranında yükseldi. Ek olarak dün FED Eylül ayı para politikası toplantısı takip edildi. FED beklentilere paralel olarak politika faizini %1,25 olarak sabit tuttu ve 2017 yılı içerisinde bir faiz artırımı daha yapabileceklerine işaret etti. Bilanço küçültmeye ise Ekim ayında başlanılacağı ifade edildi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
ŞAHİN FED AÇIKLAMALARI İLE HAFİF DÜŞÜŞ EĞİLİMLİ SEYİR…

Dün yapılan FED para politikası toplantısından gelen şahin açıklamalar ile birlikte Dolar global bazda hafif güçlense de Türk Lirası’nın en yüksek faiz veren gelişen ülke olmasına rağmen diğer ülkelere kıyasla daha negatif ayrıştığını görüyoruz. Biz, TL’nin yüksek carry getirisi nedeniyle negatif ayrışmanın süresinin kısa ve BIST üzerindeki etkisinin sınırlı olacağını düşünmekteyiz. BIST, mevcut durumda kendi tarihsel iskontosuna göre %17 iskontolu işlem görmekte olup yarın gerçekleşecek Milli Güvenlik Kurulu toplantısı ve 25 Eylül Irak referandumu sonrasında satış baskısının hafiflemesini ve pozitif seyir izlemesini beklemekteyiz. Bugün global piyasalarda gündem sakin seyrederken, Türkiye saati ile 22:00’da Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüşme gerçekleştirecek. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları karışık seyir izlerken, ABD vadeli Hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif düşüşle açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

GARAN…Sınırlı Negatif… Şirket, Fransa'da açılan dava kapsamında 8 milyon Euro adli para cezası verildiğini ve ek olarak 25 milyon Euro’ya kadar tazminat istenebileceğini açıkladı. (KAP)

TTKOM…Nötr… Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ana hissedarı Oger'in borçlarını geri ödemekte zorlandığı Türk Telekom'da, hissedarlık yapısının değişebileceğini, sözleşme kapsamında Hazine'nin gereğini yapacağını ve önemli olanın şirketin işleyişinin sürmesi olduğunu söyledi. (Business HT)

ARCLK…Nötr… Şirket, Dow Jones Gelişmekte olan Piyasalar Sürdürülebilirlik Endeksi'ne dahil edildi ve bu endekse dahil edilen ilk ve tek Türk sanayi şirketi oldu. (Şirket)

YKBNK…Nötr… Şirketin ortağı olan Unicredit’in CEO'su Jean Pierre Mustier, Yapı Kredi Bankası’ndaki büyümenin, daha fazla sermaye konması ihtiyacı doğurması durumunda bunu yapacaklarını söyledi. (Business HT)

YAZIC…Sınırlı Pozitif… Şirket, bağlı ortaklıklarından Anadolu Motor Üretim ve Pazarlama A.Ş., Landini markasıyla distribütörlük anlaşmasını yürüttüğü İtalyan şirketi Argo Tractors S.p.a. ile Türkiye’nin ihtiyaçlarına uygun Landini markalı yerli traktör üretimi alanında ortak yatırım yapmak üzere ortaklık anlaşması imzaladığını bildirdi. 2018 yılı başında başlaması öngörülen söz konusu traktör üretim faaliyetlerinde ilk yıl en az 1.000 adedin üzerinde, 5 yılın sonunda da yaklaşık yıllık 6.000 adet traktör üretilmesi hedeflenmektedir. (KAP)

AKFGY…Sınırlı Pozitif… Şirket, Akfen İnşaat’ın elinde bulunan gayrimenkul, menkul ve varlıklarının şirket bünyesinde değerlendirilmesi için görüşmelere başlanmasına karar verildiğini bildirdi. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Ekim vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,4 yükselişle 131,025 seviyesinden tamamladı.
Ekim vadeli kontratın, gün içerisinde 130,250 – 132,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün ABD Doları gelişen ülke para birimlerine karşı karışık seyir izlerken, Türk Lirası negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Eylül vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,6 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Dolar Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen yükseliş ile birlikte geriledi. Ekim vadeli Altın kontratı ise günü yatayda tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında bilanço küçültme kararı sonrasında güçlü performans gösterdiği günde Euro global seyre eşlik etti. Eylül vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,2 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cemil Buffet21 Eylül 2017 09:19

    Hiçbir şey olmaz ekonomimiz dünyanın en güçlü ekonomisi. Dolar 1.5 tl seviyelerine geriler.