E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te belirsizlik hakim---

BİST'te belirsizlik hakim

BİST'te belirsizlik hakim
09 Ekim 2017 - 09:15 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün TL’deki değer kaybı ve iki ülke arasındaki olayın belirsizliği ile düşüşle açılması ve bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GÜÇLENEN DOLAR İLE BİRLİKTE HAFİF GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi haftanın son işlem gününde, beklentilerin üzerinde açıklanan ücret artışı verisi ile birlikte global bazda güçlenen Dolar karşısında TL’de görülen değer kaybı eşliğinde günü %0,2 düşüşle 1034,137 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,2, BIST Sanayi Endeksi ise %0,1 oranında geriledi. Ayrıca, Cuma günü ekonomik gündem olarak ABD’de istihdam verileri takip edildi. ABD’de tarım dışı istihdam beklentilerin aksine 33 bin kişi azalış gösterirken, ücret artışları ise beklentilerin üzerinde olarak aylık bazda %0,5, yıllık bazda %2,9 arttı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
ABD VE TÜRKİYE’NİN KARŞILIKLI OLARAK VİZELERİ ASKIYA ALMASINA BAĞLI OLARAK DÜŞÜŞ EĞİLİMLİ SEYİR…

Pazar akşamı yapılan açıklama ile birlikte ABD, Türk vatandaşlarına vize verilmesi uygulanmasının askıya alındığını açıkladı. Bu açıklamanın ardından Türkiye’de vize uygulamasını askıya alacağını açıklaması ile birlikte ABD-Türkiye arası siyasi ilişkilerin zarar görme ihtimalinin ortaya çıkması eşliğinde Dolar/TL’de 3,70’li seviyeler aşıldı. BIST 100 Endeksi’nin bugün TL’deki değer kaybı ve iki ülke arasındaki olayın belirsizliği ile düşüşle açılmasını ve bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz. Ayrıca, bugün yurt içinde Ağustos ayı sanayi üretimi izlenilecek. Bloomberg anketlerine göre beklenti aylık bazda %0,5, yıllık bazda ise %5,1 artış göstermesi yönünde. Hafta genelinde ise, yurtiçinde Ağustos ayı cari açık, ABD’de ise FED Eylül ayı toplantı tutanakları ve Eylül ayı enflasyon verisi takip edilecek. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda.

ŞİRKET HABERLERİ

EKGYO…Sınırlı Pozitif… Şirketin, konut piyasasını hareketlendirmek için üçüncü kampanyayı başlattığı ve 14 Eylül - 31 Ekim 2017 tarihleri arasında geçerli olan yeni kampanya ise “Şimdi Al 2019’da Öde” şeklinde olacak. Medyada çıkan habere göre kampanyada, ev için gerekli peşinat %5’e indirilecek. Kampanya kapsamında peşinat ödendikten sonra %15’lik kısım ikinci ayda veya konut teslimine kadar ara ödemelerle yapılacak. Geriye kalan %80’lik dilim için ise, kullanılan banka kredisinin ödemeleri ise Ocak 2019’da başlayacak. (Business HT)

TAVHL…Sınırlı Pozitif… Şirketin 2017 Eylül ayında toplam yolcu sayısı geçen senenin aynı dönemine göre %15,3 artış, geçen aya göre ise %8,4 azalışla 11,5 milyon olarak gerçekleşti. Yıllık toplam yolcu büyümesi Eylül ayında %4,9’dan %6,1’e yükselmiş oldu. (Şirket)

ALKIM…Sınırlı Pozitif… Şirket, 6 ay önce başladığı Krom Konsantre Tesisi yatırımını tamamladığını açıkladı. Yıllık 20,000 ton krom konsantre üretim kapasiteli tesis, yatırım teşvik belgesinden yararlanacak ve devreye alma çalışmaları bu ay sonuna kadar bitirilerek konsantre üretimine başlayacak. Yatırımın toplam tutarının ise 15 milyon TL seviyesinde olup kısmen öz kaynak, kısmen de orta vadeli yatırım kredisi ile finanse edildiği bildirildi. Bu gelişmeler paralelinde, ALKIM hisseleri için olumlu görüşümüzü ve 06 Mart 2017 tarihinde verdiğimiz 39,89 TL hedef fiyatlı AL önerimizi sürdürmekteyiz. (KAP)

KATMR…Pozitif… Şirket, Aselsan ile Türkiye ve AB sınırlarının sınır gözetleme kapasitesinin arttırılması için 10,5 milyon Euro tutarında 4x4 Mobil Gözetleme Araçları tedarikine dönük iki adet sözleşme imzalandığını açıkladı. (KAP)

Otomotiv Sektörü…Sınırlı Pozitif… Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, otomotiv sektörü ihracatı 2017 Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre %10,9 artışla 2 milyar 152 milyon USD olarak gerçekleşti. (Bloomberg HT)

BIST 30 Kontratı

Ekim vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,4 düşüşle 128,400 seviyesinden tamamladı.

Ekim vadeli kontratın, gün içerisinde 126,500 – 129,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Haftanın son işlem gününde ABD Doları, beklentilerin üzerinde açıklanan ücret artışı verisi ile birlikte gelişen ülke para birimlerine karşı güçlü performans sergilerken, Türk Lirası da global seyre eşlik etti. Eylül vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %1,2 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, ücret artışı verisinin beklentilerin üzerinde açıklanmasına karşın tarım dışı istihadamdaki negatifliğin olumsuz yorumlanması ve paralelinde gün sonunda gerileyen ABD 10 yıllık tahvil faizleri eşliğinde yükseldi. Ekim vadeli Altın kontratı günü %0,1 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın beklentilerin üzerinde açıklanan ücret artışı verisi ile birlikte gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü performans gösterdiği günde Euro, pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Eylül vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,1 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)