E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te 100 bin puan aşılırsa momentum artabilir---

BİST'te 100 bin puan aşılırsa momentum artabilir

BİST'te 100 bin puan aşılırsa momentum artabilir
25 Eylül 2018 - 09:29 borsagundem.com

Banka hisselerindeki volatilite BİST'e güç veriyor

BIST 100… Bankacılık sektörü öncülüğünde yükseldi… Gelişmekte olan ülke piyasalarında görülen iyimser havanın sürmesi ve TL varlıklarda görülen pozitif risk iştahı eşliğinde haftanın ilk işlem gününde BİST 100 endeksi %1.59 yükseliş kaydederek günü 99,547 seviyesinden kapattı. Gün içinde özellikle Akbank sendikasyon kredisi yenilemesiyle ilgili olumlu haber akışının ardından sektöre yönelik tedirginliklerin giderilmesi motivasyonuyla Bankacılık hisselerinde görülen %6.3‘lük ralli endeksin yükselişinde etkili oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Angela Merkel arasında yapılacak görüşme sonrasında Avrupa bölgesinden özellikle bankacılık sektörümüzle ilgili gelebilecek finansal destek mesajları fiyatlamalarda etkili olabilir. Gelişmekte olan ülke hisse senetlerinin son aylarda oldukça ucuz kalmasından dolayı risk iştahı pozitif olduğu sürece Bankacılık sektörü öncülüğünde yükselişin devam etmesini bekliyoruz. 100,000 psikolojik direncinin kırılması halinde yukarı yönlü hareketlerde momentumun artabileceğini düşünüyoruz. Ayrıca dün piyasa kapanışından sonra ABD dış işleri bakanı Pompei’nin Rahip Brunson ile ilgili açıklamaları ve olası sürecin olumlu yürümesi halinde hisseler açısından pozitif etki yarabilir.

USDTRY… TL varlıklar pozitif ayrışıyor... Haftaya düşüş eğiliminde başlayan dolar endeksine bağlı olarak gelişmekte olan ülkelerde süren iyimserlik ve Türkiye CDS oranında görülen % 6’ya yakın düşüş, TL varlıklarda genel bir değer kazancını beraberinde getirdi. Kurda görülen aşırı değer kayıpları sonrası ithalat hacminde oluşan azalma ve artan turizm gelirleri beraberinde Ağustos ayı cari hesap verisinde 2 milyar $ civarında fazla bekliyoruz. FED toplantısı öncesi toparlanma çabalarının görüldüğü kurda bir miktar daha gevşeme görebiliriz. Dün akşam ABD dışişleri bakanı Pompei’nin açıklamaları ile USDTRY paritesinde 6.05 seviyelerine kadar geri çekilme görülmüştü.

EURTRY… Kuru takip ediyor... Paritedeki yükselişe rağmen TL’de görülen değer kazancı EURTRY’de satış baskısını arttırdı.

EURUSD… Pariteye dolar endeksi desteği... Dolar endeksinde görülen düşüş ve anlaşmasız Brexit olsa bile Avrupa’nın fazla etkilenmeyeceğine dair Draghi tarafından yapılan açıklamalar eşliğinde 1.18 seviyesini tekrar test eden parite için ticaret savaşları gündemi, doların en büyük alternatifi olması sebebiyle kısa vadede pozitif algılanabilir.

XAUUSD…Altın FED toplantısı öncesi yatay… Yükselen reel faizler ve risk iştahındaki iyileşmeyle beraber yükselen küresel hisse piyasaları ortamında sarı metal popülerliğini yitirmiş görünüyor. Uzun süredir sıkıştığı yatay banttan çıkamayan altın için FED faiz toplantısının belirleyici rol oynamasını bekleyebiliriz.

GLDGR… TL’deki değer kazancıyla düştü… Kurda görülen satış baskısı gram altın fiyatlarında gevşemeyi beraberinde getirdi.

BRENT… Son yılların zirversinde… Uzun süredir test ettiği 80 $ seviyesinin üzerinde tutunmayı başaran Brent petrol için Kasım ayında İran’a uygulanması beklenen yaptırımların ve azalan stoklar ile oluşan arz endişelerinin fiyatlamalarda belirleyici olması beklenebilir.

S&P 500… Rekor sonrası hafif geriledi… Rekor seviyelerden dönerek haftaya yatay negatif başlangıç yapan S&P 500 endeksinde 3. Çeyrek bilanço dönemi öncesinde pozitif fiyatlamanın devamı beklenebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)