E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasabistozelpazar.com 17 Kasım'da devreye girecek---

bistozelpazar.com 17 Kasım'da devreye girecek

bistozelpazar.com 17 Kasım'da devreye girecek
23 Ekim 2014 - 20:15 borsagundem.com

Borsa İstanbul Kotasyon, Endeks ve Veri Grup Müdürü Karaağaoğlu: "www.bistozelpazar.com ismiyle kurduğumuz web platformu 17 Kasım'da devreye girecek

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Yardımcısı Nazım Özdemir, Türkiye'nin bürokrasi alanında çözülemeyen sorunlar nedeniyle bilişim ve teknoloji alanında yeterli seviyede gelişemediğini belirterek, "Bilişimi hala kamuya anlatabilmiş değiliz" dedi.

IBM BusinessConnect 2014 kapsamında düzenlenen "Dijital Dönüşüm ve Türkiye" panelinde konuşan Özdemir, teknolojik dönüşüm sürecinde devlet ve toplum bazında atılan adımlar hakkında bilgi verdi. 

Özdemir, devletin bazı kurumlarının özel sektörle rekabet etmesinin ciddi bir hata olduğunu söyleyerek, "Devletin bizzat kendisi iş yapan olmamalı. Devlet, düzenleyen ve denetleyen olmalı. Özel sektör yanlış yaparsa cezasını verirsiniz ama özel sektörü 'hırsız, ihaleye fesat karıştıran' görürseniz bu ülkenin önü açılmaz. Kamunun yapması gereken, ülkenin bilişim ve kalkınması adına düzenlemeler yapmak" diye konuştu.

Özdemir, ciddi yetiştirilmiş bir insan kaynağı olmadan kalkınmanın gerçekleştirilemeyeceğini vurgulayarak, ülkede ekonomik gelişim eğitim, sermaye ve hukuk sistemi alanında bir temele oturtulamazsa sürdürülebilir olamayacağını ifade etti. Türkiye'nin bürokrasi alanında çözülemeyen sorunlar nedeniyle bilişim ve teknoloji alanında yeterli seviyede gelişemediğini savunan Özdemir, "Bilişimi hala kamuya anlatabilmiş değiliz" ifadesini kullandı.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun Bayazıt da, sadece cari açığı halledebilme açısından, Türkiye'nin teknolojiye önem vermenin çok ötesinde bir takım çalışmalar yapması gerektiğini belirterek, "Bilişim ve teknoloji açısından yol planı önemli olduğu kadar katılım da çok önemli. Devletin tüm organları, yerel yönetimler, vatandaşlar ve sivil toplum örgütlerinin de buna katılımı gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.

"Kurduğumuz platform, girişimciliğin en büyük ilaçlarından biri olacak"
Borsa İstanbul Kotasyon, Endeks ve Veri Grup Müdürü Sertaç Karaağaoğlu, şu anda çok sayıda yatırımcının, çok sayıda ortakla buluşacağı ortak bir platform bulunmadığına dikkati çekerek, "Biz de 'şirketler sermayeye nasıl ulaşır?' diye düşündük ve en sonunda ortaya bir web platformu çıktı" dedi.

Karaağaoğlu, halka açılmadan finansman, likidite ve yeni yatırım ihtiyaçlarını karşılamak için şirketler, şirket ortakları ve yatırımcıları buluşturan bir pazar yeri olacak platformun yeni ve yükselen girişimlerle yatırımcıların buluştuğu ilk özel şirket pazarı olacağı bilgisini verdi. Platformun, girişimciliğin en büyük ilaçlarından biri olacağını anlatan Karaağaoğlu, "www.bistozelpazar.com ismiyle kurduğumuz web platformu 17 Kasım'da devreye girecek ve 3 sene içerisinde en çok bilinen web adreslerinden biri olacak" görüşünü de paylaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)