E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'in hafif alıcılı açılması bekleniyor---

BİST'in hafif alıcılı açılması bekleniyor

BİST'in hafif alıcılı açılması bekleniyor
04 Ekim 2017 - 09:39 borsagundem.com

Borsa İstanbul'un güne hafif yükselişle başlayıp sonra bu seyrini devam ettirmesi bekleniyor

BIST 100 Endeksi dün, global pozitif risk iştahı ile birlikte yükselişle başlayıp 104,500 seviyesini test etmesine karşın beklentilerin üzerinde açıklanan çekirdek enflasyon eşliğinde TL’de görülen değer kaybı ve gelen kar satışları paralelinde günü yatay hareketle 103,908 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,5 oranında gerilerken, BIST Sanayi Endeksi ise %0,8 oranında yükseldi. Ayrıca dün ekonomik veri olarak yurtiçinde Eylül ayı enflasyon verisi takip edildi. Eylül ayında enflasyon, beklentilerle uyumlu olarak aylık bazda %0,65, yıllık bazda ise %11,20 artış (beklenti aylık bazda %0,63, yıllık bazda ise %11,10 artış) gösterdi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

YÜKSEK ENFLASYON-YÜKSEK FAİZ BIST ÜZERİNDE BASKI UNSURU…

ABD, Çin ve Euro bölgesinde açıklanan güçlü ekonomik veriler ve toparlanan global ekonomik büyüme, hisse piyasalarında risk iştahını hala canlı tutmakta. Fakat BIST 100 Endeksi, gelişen ülkelere göre %31, kendi tarihsel iskontosuna göre ise %18 iskontolu olmasına karşın, yüksek enflasyon-yüksek faiz döngüsü nedeniyle bu global hisse piyasalarındaki yükselişe eşlik edememekte. Bu nedenle, özellikle çekirdek enflasyondaki katılığın yumuşamaması durumunda BIST’in üzerinde baskı yaratmaya devam edeceğini düşünmekteyiz. Bugün yurtiçinde piyasalar sakin seyrederken, yurtdışında Cuma günü ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine öncü sayılabilecek ADP özel sektör istihdam verisi ve FED Başkanı Yellen’ın konuşması takip edilecek. Sabah itibariyle Asya Hisse piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif yükselişle açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)