E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'in düşüşle açılması bekleniyor---

BİST'in düşüşle açılması bekleniyor

BİST'in düşüşle açılması bekleniyor
28 Şubat 2018 - 09:03 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif negatif açılması ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergilemesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GÜNÜ ARTIDA KAPATTI…

Güne küresel piyasalarda yaşanan pozitif havanın etkisiyle birlikte primli bir açılış yaparak 119.000 seviyesinin üzerinde başlayan BIST 100 endeksi, gün içerisinde bu seviyenin üzerinde kalma çabası içerisinde olsa da, ABD’de yeni FED başkanı Powell’ın açıklamalarıyla birlikte kapanışa doğru satış yedi. Endeks önceki kapanışa göre 40 puan artarken, toplam işlem hacmi 6 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Günü 118.832 puandan kapatan BIST 100 içinde bankacılık endeksi %0,04, holding endeksi %1,07 yükseldi. Sektör endeksleri arasında turizm ise %5.29 kayıpla en çok düşenler arasındaydı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
POWELL’IN AÇIKLAMALARI SONRASI DOLAR KUVVETLENDİ…

FED’in yeni başkanı Jerome Powell ilk para politikası sunumunda, güçlü ekonomik büyümeye vurgu yaptı ve dolar, gelişen ülke para birimlerine karşı güçlenmeye başladı. FED’in riskleri dengeli olarak gördüğünü belirten Powell, mali politikanın daha destekleyici ve ABD ihracatında dış talebin daha güçlü gidişatta olduğunu ifade etti. Orta vadede FED’in yüzde 2’lik enflasyon hedefini yakalayacağını belirten Powell, kademeli faiz artırımlarının devam edeceğinin de altını çizdi. Genel itibariyle ekonomik verilere bağımlı devam eden FED’in duruşunda kayda değer bir değişiklik olmayacağını düşünsek de, enflasyonun hızlı bir şekilde toparlanacağına yönelik beklentiler ile birlikte doların kısa vadede bir miktar toparlanma eğiliminde olacağını düşünüyoruz. Mart ayında faiz artırımı ihtimallerinin ise neredeyse %100’lere ulaştığı bu süreçte, kısa vadede ABD 2 yıllık tahvil faizlerinde görülen yükseliş dikkatleri çekerken, 10 yıllık tahvil faizinin de yeniden 2.90’ların üzerine tırmandığını görüyoruz. TL tarafında da açıklamalar sonrası kayıplar artarken, Dolar endeksinde görülen kuvvetlenmeyle paralel kurda 3.80 seviyesinin üzerini test edildi. Yurtiçinde bir diğer önemli gelişme Moody’s’in Türkiye büyüme rakamlarına dair revizyonuydu. Moody’s 2019 başkanlık seçimi öncesinde mali desteklerin etkisiyle 2018 büyümesini, %3,2’den %4,0’e, 2019 yılına ilişkin büyüme beklentimizi %3,3’den %3,5’e revize etti. Açıklanan diğer verilere baktığımızda, ABD’de Conference Board tüketici güveninde 2000 yılından beri görülen en yüksek seviye görüldü. Beklentilerin üzerinde açıklanan veri Ocak ayındaki rakamı da aşarak Şubat’ta 130.8 olarak açıklandı. Ekonomik güvende toparlanmanın etkisi ABD’de talebin canlanacağına yönelik beklentileri de güçlendirdi. Dayanıklı mal siparişlerinde ise, ciddi bir gerileme görüldü. Ocak ayında yıllık bazda, sürpriz bir şekilde %3.7 gerileme dikkatleri çekerken aylık bazda da artış beklentilerine rağmen %0.3’lük gerileyen veri piyasaları şaşırttı. Bugünün takviminde ise, yurtiçinden gelecek dış ticaret verileri ve ABD’den gelecek büyüme rakamları önemli olacaktır. Sabah itibariyle, Asya piyasaları satıcılı bir seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif ekside. BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif negatif açılmasını ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergileyebileceğini düşünüyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

CCOLA…Sınırlı Negatif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, 149 milyon TL net zarar açıkladı. (Beklenti -166 milyon TL). FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %68 azalışla 165 milyon TL açıklandı. (Beklenti 116 milyon TL) (KAP)

SISE…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %29 artışla 358 milyon TL net kar açıkladı. (Beklenti 350 milyon TL). FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %4 artışla 624 milyon TL olarak açıklandı. (Beklenti 670 milyon TL)(KAP)

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,19 yükselişle 146,775 seviyesinden tamamladı.
Şubat vadeli kontratın, gün içerisinde 145,500–147,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişen ülke para birimlerine karşı güçlü bir seyir izlerken, Türk Lirası da global seyre eşlik etti. Şubat vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0.21 yükselişle kapattı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

FED Başkanı Powell’ın kademeli faiz artışına devam edileceği ve güçlü Amerikan ekonomisine işaret etmesi sonucu dolarda görülen kuvvetlenme altına satışı getirdi. Şubat vadeli Altın kontratı ise günü %0,57 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü bir seyir izlerken, Euro da global seyre eşlik etti. Şubat vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,24 düşüşle tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)