E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'in baskı altında kalması bekleniyor---

BİST'in baskı altında kalması bekleniyor

BİST'in baskı altında kalması bekleniyor
19 Eylül 2017 - 09:10 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin 22 Eylül’deki Milli Güvenlik Kurulu toplantısı ve 25 Eylül’deki Irak referandumuna kadar baskı altında kalması bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ IRAK SINIRINDAKİ ASKERİ TATBİKAT HABERLERİ İLE BİRLİKTE GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi haftanın ilk işlem gününde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Silopi-Habur bölgesinde tatbikat başlatıldığını açıklaması ve paralelinde TL’de görülen değer kayıpları eşliğinde pozitif seyir izleyen global hisse piyasalarına kıyasla negatif ayrıştı ve günü %1,1 düşüşle 106,535 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,8, BIST Sanayi Endeksi ise %1,4 oranında geriledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
YÜKSEK FAİZ VE JEOPOLİTİK RİSKLER BIST İÇİN BASKI OLUŞTURMAKTA…

Global hisse piyasalarındaki olumlu görünüme rağmen BIST 100 Endeksi’ndeki yükseliş momentumu biraz yavaşlamış görülüyor. Bunun da nedeni yüksek taşıma maliyetleri (faiz maliyet) ve pozitif gelişmelerin önceden fiyatlanmış olduğunu düşünmekteyiz. Ek olarak, Irak sınırındaki hareketlilik ve Irak’taki referandum da Dolar’ın yükselmesine ve diğer gelişen ülke piyasalarına kıyasla negatif ayrışmamıza neden olmakta. Mevcut durumda, gelişen ülke piyasalarına göre %30, kendi tarihsel iskontomuza göre ise %16 iskontolu durumdayız. Gelişen ülke piyasalarına göre hala cazip çarpanlara sahip olduğu için BİST’in, şartların yeniden oluşması sonrasında yükselişini sürdürmesini beklemekteyiz. Sabah itibariyle Asya Hisse piyasaları hafif düşüş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin 22 Eylül’deki Milli Güvenlik Kurulu toplantısı ve 25 Eylül’deki Irak referandumuna kadar baskı altında kalmasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

TCELL…Sınırlı Negatif… Şirketin hissedarlarından Telia'nın 535 milyon USD’lik TCELL hissesi satacağı belirtildi. Şirketten yapılan açıklamada hisse satışının hızlandırılmış teklif yoluyla kurumsal yatırımcılara yapılacağı, Bank of America, Citigroup ve UBS satışta yetkili olacağı ve satışın 21 Eylül'de yapılmasının öngörüldüğü açıklandı. (Business HT)

EKGYO…Sınırlı Pozitif… Şirket, T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile İstanbul, Bakırköy, Şenlik mahallesindeki 40.722 m2 arsanın 262,5 milyon TL bedelle peşin olarak satın alınmasına yönelik 15.09.2017 tarihinde protokol imzalandığını bildirdi. (KAP)

ZOREN...Nötr… Zorlu Holding'in TV birimini satın almak için teklif verdiği Toshiba’nın, Zorlu Enerji'ye tribün ve jeneratör sağlamak için şirket ile özel pazarlık hakkı anlaşması imzaladığı belirtildi. (Business HT)

ASUZU…Sınırlı Pozitif… Şirket, Köstence (Romanya) Belediyesi'nin 15 Eylül 2017 tarihinde düzenlediği E6 dizel yakıtlı otobüs alımı ile bu alıma ilişkin garanti kapsamındaki bakım onarım, servis ve eğitim hizmetlerini kapsayan ihaleye en düşük teklifin 85,1 milyon Romanya Levisi (yaklaşık 22,1 milyon USD) ile şirket tarafından verildiği açıkladı. (KAP)

ANHYT…Sınırlı Pozitif… Şirketin Ocak – Ağustos döneminde brüt prim üretimi geçen senenin aynı dönemine göre %31,4 yükselişle 374,2 milyon TL olarak gerçekleşti. (KAP)

KUTPO…Sınırlı Pozitif… Şirket, İzmir ve Aydın illeri sınırları içerisinde 50 MW kurulu güce sahip Kiraz Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret A.Ş.’yi 10 milyon USD bedelle satın alınmasına karar verildiğini açıkladı. (KAP)

DGKLB…Nötr… Şirket, Manisa ve İzmir illerinde 6 yeni mağaza açılışı gerçekleştirdiğini açıkladı. Açılan yeni mağazalar ile birlikte şirketin toplamda 363 satış noktasında faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Ekim vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,9 düşüşle 132,500 seviyesinden tamamladı.
Ekim vadeli kontratın, gün içerisinde 131,750 – 133,250 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Haftanın ilk işlem gününde ABD Doları gelişen ülke para birimlerine karşı güçlü performans sergilerken, Türk Lirası da global seyre eşlik etti. Eylül vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %1,2 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Global piyasalarda risk iştahının artması ve hisse piyasalarının rekor seviyelerde olması güvenli liman niteliğindeki varlıklarda satışa neden olmakta. Altın, artan risk iştahı ve yükselen ABD 10 yıllık tahvil faizleri ile birlikte geriledi. Ekim vadeli Altın kontratı ise günü %1,0 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık seyir izlediği günde Euro, açıklanan enflasyon verisi ile birlikte pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Eylül vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,1 değer kaybı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)