E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'i dolar yükselişi etkileyebilir---

BİST'i dolar yükselişi etkileyebilir

BİST'i dolar yükselişi etkileyebilir
09 Mayıs 2017 - 09:29 borsagundem.com

Dolar kurundaki yükseliş Borsa İstanbul'a satış getirebilir

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ KAR REALİZASYONLARI EŞLİĞİNDE HAFİF DÜŞTÜ…

BIST 100 Endeksi, haftanın ilk işlem gününde Euro pozitif gelişmeler eşliğinde yükseliş ile başlayıp 94,500 seviyesinin üzerini görmesinin ardından gelen kar realizasyonları ile birlikte günü %0,1 düşüşle 93,833 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,6 oranında düşerken, BIST Sanayi Endeksi ise gelen pozitif sanayi üretimi verisi ile birlikte %0,2 oranında yükseldi. Ayrıca, ekonomik veri olarak Türkiye Mart ayına ilişkin sanayi üretimi verisi takip edildi. Sanayi üretimi aylık bazda %1,3 ve yıllık bazda ise %2,8 artış gösterdi. Beklenti aylık %0,8 ve yıllık bazda %2,5 artış yönündeydi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
S&P/VIX ENDEKSİ SON 10 YILIN EN DÜŞÜĞÜNDE…

Dünya hisse piyasalarında olumlu gelişmelere karşın S&P Endeksi’nin volatilitesini gösteren VIX Endeksi son 10 yılın en düşüğünde olması, gelecek dönemde olası yüksek volatilite öncesinde tedirginlik unsuru olarak dikkat çekmekte. Sabah saatleri itibariyle Asya piyasaları tarihi zirvelerini görmelerinin ardından düşüş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. Ayrıca, bugün Güney Kore’de Başkan Geun-hye’nin görevden alınmasının ardından Başkanlık seçimleri olacak. BIST 100 Endeksi’nin global piyasalarda Dolar’ın değer kazanmasına bağlı olarak bugün değer kaybeden TL eşliğinde hafif düşüş beklenebilir.

ŞİRKET HABERLERİ

BIMAS…Pozitif… Şirket, 2017 yılı 1. Çeyrek dönemde net karı, geçen yıla kıyasla %22 yükselişle beklentilerin hafif üzerinde olarak 198 milyon TL (beklenti 186 milyon TL) olarak açıklandı. FAVÖK ise, 2017 yılı 1. Çeyrek döneminde geçen yıla kıyasla %25 artış göstererek beklentilerin üzerinde olarak 304 milyon TL (beklenti 282 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

ASELS…Pozitif… Şirket, 2017 yılı 1. Çeyrek dönemde net karı, geçen yıla kıyasla büyük bir yükselişle beklentilerin üzerinde olarak 321 milyon TL (beklenti 173 milyon TL) olarak açıklandı. FAVÖK ise, 2017 yılı 1. Çeyrek döneminde geçen yıla kıyasla %30 artış göstererek beklentilerin hafif üzerinde olarak 187 milyon TL (beklenti 178 milyon TL) olarak açıklandı.

LOGO…Sınırlı Negatif… Şirket, 2017 yılı 1. Çeyrek dönemde net karı, geçen yıla kıyasla %32 azalışla 10 milyon TL olarak açıklandı. FAVÖK ise, 2017 yılı 1. Çeyrek döneminde geçen yıla kıyasla %10 düşüş göstererek 18 milyon TL olarak açıklandı. (KAP)

TAVHL…Sınırlı Pozitif… Şirketin 2017 Nisan ayı toplam yolcu sayısı geçen senenin aynı dönemine göre %8,4 (yurt dışı yolcu sayısı %13,1 ve yurtiçi yolcu sayısı %2,7) ve geçen aya göre ise %13,2 (yurt dışı yolcu sayısı %18,6 ve yurtiçi yolcu sayısı %6,7) artış göstererek 9,2 milyon adet yolcu olarak gerçekleşti. (Şirket)

SISE…Sınırlı Pozitif… Şirket, bağlı ortaklıklarından Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş.'nin Mısır'da kurulu "Pearl for Glass Manufacturing S.A.E." şirketinin aktiflerini devralmasına ilişkin "Malvarlığı Devir Sözleşmesi"nin müzakere ve imza edilmesinin Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu'na tavsiye edilmesine karar verildiğini açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,6 düşüşle 116,625 seviyesinden tamamladı.
Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 116,000 – 117,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Haftanın ilk işlem gününde dolar gelişen ülke para birimleri karşısında değer kazanırken, Türk Lirası da söz konusu ülke para birimlerine eşlik ederek dolar karşısında zayıf seyir izledi. Dün açıklanan ve sanayi üretiminde toparlanmaya işaret eden Mart ayı verisine rağmen Türk Lirası günün genelinde zayıf seyir izledi. Türk Lirası günü Dolar karşısında %1,15 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz hafta başından küresel piyasalarda riskli varlıklara yönelik artan risk iştahı paralelinde altın haftalık bazda dolar karşısında %2,13 oranında değer kaybetti. Yeni haftada ise Fed üyelerinin faiz artışına yönelik konuşmalarının etkisiyle değer kazanan ABD Doları altın fiyatının yükselişini sınırlamakta.

Bugün Altın kontratının güne düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Geçtiğimiz hafta Avrupa tarafında riskli varlıklara yönelik artan risk iştahı paralelinde değer kazanan Euro, yeni haftada hafta sonu Fransa’da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimini Emmanuel Macron'un kazanmasının ardından kar satışları karşılaştı. Euro günü dolar karşısında %0,67 değer kaybı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)