E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'te en kötü geride kaldı---

BİST'te en kötü geride kaldı

BİST'te en kötü geride kaldı
27 Kasım 2015 - 15:40 borsagundem.com

Gedik Yatırım Portföy Müdür Eral Karayazıcı, Borsa İstanbul'da en kötünün geride kaldığını, Aralık'ta yükselişin olabileceğini söyledi

Gedik Yatırım Menkul Değerler Portföy Yönetim Müdürü Eral İlhan Karayazıcı, BIST'te en kötünün geride kalmış olabileceğini ve endeksin Aralık ayında yaralarını sarabileceğini düşündüğünü vurguladı.
Eral Karayazıcı Foreks'e yaptığı açıklamada, Fed, ECB, Çin gibi faktörlerin tamamen tali konumda olduğunu ve Kasım başında siyasi tıkanıklığı aşarak yüzde 5 pozitif ayrışan Borsa İstanbul'un Rusya etkisi ile bu primi geri verip üzerine ilave yüzde 5 kayba uğradığını 
vurguladı.
Karayazıcı, bugün de Borsa İstanbul'da tamamen Rusya ile yaşanan gerilime ilişkin haber akışının yön verdiği bir fiyatlama yaşandığını kaydederek, "Son olarak Putin’in görüşme talebini özür şartına bağladığı açıklama geldi ve satış getirdi" diye konuştu.

Eral Karayazıcı konu ile ilgili şunları söyledi:

"Açıkçası ben Rusya ile yaşanan gerilimde en kötünün geride kalmış olması ihtimalini yüksek buluyorum. Rusya ile temel sorun Suriye’deki Türkmenlerin durumu. Fransa’nın sözcülüğünde batının dün akşam Rusya’dan Suriye’de Türkmenler dahil ılımlı muhaliflerin hedef alınmamasını talep etmesi Türkiye’nin elini kuvvetlendirdi. 
Arabulucuların girişimleri önümüzdeki 1-2 hafta içinde bu gerilimin bir tıkanıklığa dönüşmesini engelleyecek, daha önce Ukrayna konusunda ekonomik ambargolar yaşayarak zor duruma düşen Rusya, yapıcı bir tavır takınmak zorunda kalacaktır. Bu nedenle de ben BIST'te en kötünün geride kalmış olabileceğini ve endeksin Aralık ayında yaralarını sarabileceğini düşünüyorum."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)