E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de OPEC toplantısına bağlı yön tayini---

BİST'de OPEC toplantısına bağlı yön tayini

BİST'de OPEC toplantısına bağlı yön tayini
27 Kasım 2014 - 09:03 borsagundem.com

Türkiye için hikayenin temelini oluşturmaya devam ettiği için bugünkü OPEC toplantısı oldukça önemli

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:
   
''Dün güne yatay bir açılışla 83,607 puandan başlayan BIST100 endeksinde, birinci seansta 83,922-83,417 bandında bir hareketin ardından ikinci seansta hızlanan alımlarla gün içi en yüksek 84,381 puan düzeyi görüldü. Kur, faiz ve petrolde gevşemenin devamı ile endeks günü %0,85 primle 84,243 puandan tamamladı. 
   
Avrupa karışık seyir izlerken ABD ise dün rekor kapanış seviyelerini yenilemeye devam etti. Bu sabaha bakıldığında ABD vadeliler hafif primli, petrol gevşiyor, dolarTL ise dün akşam saatlerinde 2,2090 seviyelerini gördükten sonra bu sabah dün BIST kapanışındaki seviyelere yakın, BIST güne yatay başlayabilir.. 84,200-84,500 ilk direnç bölgesi olarak kalmaya devam ediyor, üzerinde 85,000 direnci var, geri çekilmelerde 83,500 ve 82,500 ilk destekler..
   
Bugün ABD piyasaları kapalı olacak ve öncesinde dün oldukça yoğun bir veri akışı söz konusuydu. Önceki gün iyi gelen büyümeyi zayıf konut ve tüketici güveni rakamları ile dengelenmişti. Dün ise dayanıklı mal siparişleri ve işsizlik başvuruları beklentiyi aşarken kişisel gelir ve harcamalar, Michigan tüketici güveni, bekleyen ve yeni konut satışlarında beklentilerin kaçırıldığını gördük, FED toplantısının olmadığı ayda ABD ekonomisinden gelen beklentinin altındaki veriler de özellikle FED korkusu olan piyasalar için rahat bir ortam yaratıyor.. 
   
Dün bir diğer gündem de OPEC toplantısı öncesi yapılan ön görüşmede arzı kısmada uzlaşı sağlanamadığı haberleriydi. Bu haberle başlayan günün devamında Suudi Arabistan’ın arzı kısmayı tercih etmediği açıklaması, İran’ın yaptırımlar artarsa arzı artırma tehditleri ve Rusya’dan da OPEC’in arzı kısmasını beklemedikleri öngörüsü ile Çin faiz indiriminin desteklediği petrolde 77,28 dolar seviyesine dek geri çekilmenin devamını takip ettik ki bu sabah da OPEC öncesi brent 76,28 doları görürken NYMEX petrolde de 72,60 dolar seviyelerine doğru gevşeme devam ediyor.. 
   
Hem baz etkisiyle enflasyonun gerileyeceği hem de düşen petrol fiyatlarının da bu düşüşe katkı sağlayacağı, aynı zamanda düşen petrol fiyatlarının cari açığa olumlu katkı yapacağı beklentileri Türkiye için hikayenin temelini oluşturmaya devam ettiği için bugünkü OPEC toplantısı oldukça önemli. Dün Suudi Arabistan, İran ve Rusya’nın mesajları bu toplantıda arzın kısılmayacağı sinyali veriyor olsa da arzı kısma gibi bir karar çıkması halinde petrolde görülecek yukarı yönlü bir reaksiyonla BIST’te de bir düzeltme hareketi görmek söz konusu olabilir. 
   
Kur ve faizde düşüşün devamı ve yabancı takas oranının yükselişi ile yeni dirençlerin eşiğine hızla yükselen BIST100 endeksi için OPEC toplantısında arzı sınırlı kısma veya kısmama durumunda ise yine bir yıldan uzun sürenin en düşük seviyelerine gelmiş faizde gevşemenin devamı, yön açısından, Moody’s değerlendirmesine dek (5 Aralık 2014) belirleyici olmaya devam edecektir. ''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)