E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST100'de 83.400 direnci izlenecek---

BİST100'de 83.400 direnci izlenecek

BİST100'de 83.400 direnci izlenecek
24 Kasım 2014 - 09:19 borsagundem.com

Borsa İstanbul'un 82.000-82.500 ana destek alanın üzerinde tutunup tutunamayacağı takip edilecek

''Geçtiğimiz haftanın son gününde, TCMB'nin faizleri sabit tutması ve kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin not görünümü beklentisi ile alıcılı başlayan BIST100,  Avrupa Merkez Başkanı Mario Draghi'nin enflasyon hedeflemesi için ek parasal genişlemeye gidilebileceğine yönelik güvercin açıklamaları da iyimser bir hava yarattı. Öte tarafta Çin Merkez Bankası'nın sürpriz faiz indirimi sonrasında küresel piyasalarda oluşan olumlu hava da BIST100'e de yansıdı ve günü %0,93 oranında kazançla 83.281 puandan kapattı.

Draghi'nin açıklamaları sonrasında Avrupa borsaları ciddi kazançlar elde ederken,  EURUSD paritesi sert düşüş göstererek 1,24'ün altına kadar geriledi. Çin Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında ise emtialar değer kazanırken, Brent petrol tekrar 80 ABD dolarının üzerine çıktı. Petrol fiyatlarındaki düşüşle, cari açık ve enflasyonda iyileşme hikayesiyle pozitif bir görüntü sergileyen yurtiçi piyasalara, 27 Kasım'da yapılacak OPEC toplantısında petrol üretiminde kısıtlamaya gidip gidilmeyeceği ve Çin kaynaklı haberlerle Brent petrol fiyatlarındaki seyrin yurtiçine etkisi de takip edilecektir.  Öte taraftan, Cuma günü S&P'un Türkiye'nin kredi notu görünümünde bir değişikliğe gitmesi sonrasında kurda hafif bir yükseliş yaşandığını izledik. Görünümde en azından durağana çevrileceği beklentisiyle bir miktar iyimser hava oluşmuştu.

Kararın kura sınırlı etkisinin, endekse de sınırlı yansıması beklenebilir. 83.400 direncininin üzerinde tutunamayan BIST100 endeksi,  bu seviyenin üzerinde güç kazanması durumunda 84.500 hedeflenecektir. S&P'nin not değerlendirmesinin kısmi olumsuz etkisi ve kar satışlarının gündeme gelmesi durumunda ise 82.000-82.500 ana destek alanın üzerinde tutunup tutunamayacağı takip edilebilir.

2,22'nin hafif üzerinde hareket eden kur tarafında ise, 2,2185 civarında dirençle karşılaşan USDTRY, bu seviyenin altına anlamlı bir şekilde geçmesi durumunda 2,20'li seviyeleri hedefleyebileceğini düşünüyoruz. Olası yukarı yönlü hareketlerde ise 2,2420 Lira için destek noktası.  Ek olarak, Draghi'nin açıklaması ve Çin Merkez Bankası'nın yarattığı iyimser hava sonrasında küresel piyasalar alıcılı seyretmeye devam ediyor.''
ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)