E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST yurtdışına paralel seyredebilir---

BİST yurtdışına paralel seyredebilir

BİST yurtdışına paralel seyredebilir
12 Mart 2018 - 09:24 borsagundem.com

Borsa İstanbul'un yurtdışı piyasalara ayak uydurması bekleniyor

Haftanın son işlem gününe alıcılı bir seyirle başlayan BIST-100 Endeksi, sonrasında 116.500 – 117.200 seviyeleri arasında dalgalı bir seyir izledi. Cuma günü beklentilerden daha iyi gelen ve ABD ekonomisinin güçlenmeye devam ettiğini gösteren tarım dışı istihdam verileri sonrası yurt dışı piyasalarda genel olarak pozitif bir seyir izlenirken BİST’te Bankacılık Endeksi’ndeki satışlara rağmen yurt dışına paralel haftayı %0.3 yükselişle 116.915 seviyesinden tamamladı. Bankacılık Endeksi’ndeki kayıp %0.8 seviyesinde gerçekleşti. Bugün piyasalar saat 10:00’da açıklanacak Ocak ayı cari açık verilerini takip edecek. Cari işlemler dengesinin Ocak ayında 6.9 milyar dolar açık vermesi beklenirken
Şeker Yatırım olarak beklentimiz cari açık verisinin 6,8 milyar dolar açık vermesi yönünde. ABD borsalarındaki pozitif kapanışların ardından yeni haftaya Asya borsaları alıcılı bir seyirle başladı. Avrupa borsalarının da güne yükselişle başlaması beklenmekte. BİST’in yurt dışına paralel haftaya alıcılı bir seyirle başlamasını ve gün içinde bu seyrini sürdürmeye çalışmasını beklemekteyiz.

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)