E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST yükseliş trendini sürdürebilir---

BİST yükseliş trendini sürdürebilir

BİST yükseliş trendini sürdürebilir
11 Temmuz 2017 - 09:45 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin güne hafif yükselişle başlaması ve yükseliş trendini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GLOBAL POZİTİF RİSK İŞTAHI İLE BİRLİKTE YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi haftanın ilk işlem gününde, zayıf gelen sanayi üretimi verisine rağmen sakin global gündem ve artan risk iştahı paralelinde global hisse piyasalarındaki yükselişe eşlik etti ve sanayi hisseleri öncülüğünde günü %1,0 yükselişle 101,097 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,9, BIST Sanayi Endeksi ise %1,2 oranında yükseldi. Ayrıca, dün, ekonomik veri olarak yurt içinde Mayıs ayına ilişkin sanayi üretimi verisi takip edildi. Mayıs ayında sanayi üretimi, geçen aya göre zayıf bir performans gösterdi ve beklentilerin altında artış gerçekleşti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
ORTA VADELİ YÜKSELİŞ TRENDİNİN DEVAMI…

Merkez Bankaları odaklı ve hafif negatif risk iştahı gözlenen haftanın ardından, geride bırakılan parasal sıkılaşma riski ve ABD tarafında JP Morgan, Citigroup, Wells Fargo gibi büyük şirketlerin bu hafta karlarını açıklayacak olması global risk iştahı artırmakta. Yatırımcılar hisse piyasalarındaki yükseliş ve global büyümenin devam ettiğini görmek için yeni gelişmeler görmek istemekte. Sabah itibariyle Asya Hisse piyasaları hafif yükselirken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. Bugün önemli bir gündem maddesi bulunmazken, BIST 100 Endeksi’nin güne hafif yükselişle başlamasını ve yükseliş trendini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

Otomotiv Sektörü…Nötr… 2017 yılı Haziran ayında toplam üretim geçen aya göre %9 azalarak 141 bin adet, toplam pazar %2 oranında daralarak 85 bin adet ve toplam otomotiv ihracatı ise adet bazında %8 oranında azalarak 116 bin adet olarak gerçekleşti. Çeyreklik bazda ise, otomotiv üretimi 2017 yılının ilk çeyreğine göre %5, ihracat %1 ve otomotiv pazarı ise %57 artış gösterdi. (OSD)

AKSEN…Sınırlı Pozitif… Şirket, Madagaskar Cumhuriyeti'nde kurmakta olduğu HFO yakıtlı enerji santralinin 25 MW kurulu gücündeki ilk motorları planlanan süreden erken devreye alınmış olup santralin geçici kabulünün bugün Bakanlık heyeti tarafından tamamlandığını bildirdi. Toplam 66 MW kurulu güçteki ilk fazın kalan 41 MW gücündeki bölümünün kısım kısım devreye alınmaya devam edileceğini belirtildi. 2017 yılında 17.6 milyon USD FAVÖK yaratması beklenen toplam 66 MW kurulu güçteki ilk fazın, 2018 yılında tüm yıl boyunca çalışmasıyla 45 milyon USD FAVÖK yaratacağı öngörülmektedir. (KAP)

EGEEN…Nötr… Şirket, Serbest Bölge Şubesi yatırımı ile ilgili olarak toplam yatırım tutarının 8.9 milyon Euro'ya ulaşacağının tahmin edildiğini ve tamamı için satın alma sözleşmeleri yapılmış olup siparişe bağlandığını açıkladı. Ayrıca, Pınarbaşı-Merkez üretim tesislerindeki modernizasyon çalışmalarının devam etmekte olup, bugüne dek yapılan yatırım toplamının 5.2 milyon TL'ye ulaştığı bildirildi. Ek olarak, makine parkı teknolojisinin yenilenmesi ve verimliliğin artırılması ile ilgili olarak ise toplam yatırım tavanı 1.8 milyon Euro olduğu belirtildi. (KAP)

IHLGM…Sınırlı Pozitif… Şirket, Chine Silk Road Group Limited ile %50-%50 paylı joint venture kurulmak üzere 10.07.2017 tarihinde anlaşma imzalandığını bildirdi. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Ağustos vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,0 yükselişle 126,375 seviyesinden tamamladı.
Ağustos vadeli kontratın, gün içerisinde 125,750 – 127,250 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Haftanın ilk işlem gününde ABD Doları gelişen ülke para birimlerinin birçoğu karşısında değer kaybederken, Türk Lirası söz konusu ülke para birimlerine eşlik etti. Türk Lirası günü dolar karşısında %0,27 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz hafta küresel piyasaların genelinde tahvil faizlerinde görülen artış altında zayıf seyrin görülmesinde etkili oldu. Yeni haftada altın Fed Başkanı Janet Yellen’ın Temsilciler Meclisi’nde yapacağı ekonomi ve para politikasına ilişkin yarıyıl sunumu öncesinde zayıf seyrini sürdürmekte.

Bugün Altın kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Haftanın ilk işlem gününde ABD Doları’nın yükseliş ivmesinde görülen duraksamaya rağmen, ABD Doları G10 para birimleri karşısında değer kazanma eğilimini sürdürdü. Euro da söz konusu ülke para birimlerine eşlik ederek günü dolar karşısında yatay seyir ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)