E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST yükseliş eğilimini sürdürebilir---

BİST yükseliş eğilimini sürdürebilir

BİST yükseliş eğilimini sürdürebilir
24 Temmuz 2017 - 09:27 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün gelişen ülke piyasaları ve bilanço beklentileri ile birlikte hafif yükselişle başlaması ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ FITCH NOT DEĞERLENDİRMESİ ÖNCESİ YATAYDA KALDI…

BIST 100 Endeksi haftanın son işlem gününde, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye’nin kredi notuna ilişkin değerlendirmesi öncesinde günü %0,1 yükselişle 106,843 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,1 oranında gerilerken, BIST Sanayi Endeksi ise %1,1 oranında yükseldi. Hisse bazında ise, Özcan Sabancı’nın Sabancı Holding toplam hisselerinin %2.55’ine denk gelen 51.5 milyon adet hissesini satacağını duyurmasının ardından SAHOL hisseleri günü %5.2’lik kayıpla tamamladı. Ayrıca, Cuma günü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin kredi notu hakkında değerlendirmesini açıkladı. Fitch, Türkiye’nin yapısal göstergelerinin eş değer ülkelere göre daha üstün olduğunu bildirmesine rağmen kredi notunu BB+ not görünümünü ise durağan olarak teyit etti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
BİLANÇOLAR EŞLİĞİNDE HAFİF YÜKSELİŞ EĞİLİMLİ SEYİR…

Borsa İstanbul’da işlem gören hisseler ay başından beri TL bazında %6.4 değer kazanırken, global hisse senedi piyasalarında da yön yukarı doğru. Küresel ekonomik büyümede toparlanma yatırımcıların risk iştahını artırmakta. Toparlanma adına en iyi işaretleri ise şirket bilançoları vermekte. Türkiye’de 2017 yılı ikinci çeyrek bilançolar açıklanmaya başladı. ABD tarafında ise Alphabet, Amazon, AT&T, Twitter, Facebook, Credit Suisse, Deutsche Bank, Nomura, BNP Paribas ve UBS gibi küresel şirketlerin kar açıklaması bekleniyor. Bu hafta takip edilecek önemli gündem maddeleri, Salı günü Türkiye Temmuz ayı kapasite kullanım oranı ve imalat güveni, Çarşamba günü FED toplantısı (faiz artırımı beklemiyoruz), Perşembe günü TCMB faiz oranı kararı ve Cuma günü ise ABD 2017 yılı ikinci çeyrek GSMH büyümesi olacak. Bununla birlikte, IMF ABD ekonomisine ilişkin 2017 ve 2018 yılı büyüme beklentilerini aşağı yönlü revize etti. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları karışık seyir izlerken, ABD vadeli Hisse piyasalarında ise hafif düşüşte. BIST 100 Endeksi’nin bugün gelişen ülke piyasaları ve bilanço beklentileri ile birlikte hafif yükselişle başlamasını ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

TAVHL…Sınırlı Pozitif… Şirketin 2017 yılı ikinci çeyrek net karı, geçen senenin aynı dönemine göre büyük bir yükseliş göstererek beklentilerin üzerinde olarak 190 milyon TL (beklenti; 155 milyon TL net kar) oldu. Şirket, 2017 yılının ilk 6 aylık döneminde ise, geçen sene ilk 6 aylık döneme göre %130 yükselişle 236 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK, geçen sene ikinci çeyreğe göre %40 artışla 413 milyon TL olarak açıklandı. İlk 6 aylık dönemde ise, FAVÖK 2016 yılı ilk yarısına göre %32 yükseliş gösterdi ve 630 milyon TL olarak açıklandı. (KAP)

SAHOL…Nötr… Şirket hissedarı Özcan Sabancı 51.5 milyon adet hissesinin borsada satışı için Merkezi Kayıt Kuruluşu'na (MKK) başvurduğunu açıkladı.

TCELL…Nötr… Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Turkcell Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş.'ye elektronik para kuruluşu olarak faaliyette bulunma izni verdiğini açıkladı. (Business HT)

MRSHL…Nötr… Şirket, solvent bazlı ürünlerin, stratejik gerekçelerle üretiminin yurt dışında faaliyetine devam eden başka bir AkzoNobel fabrikasına taşınmasına karar verildiğini bildirdi. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Ağustos vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’nin aksine günü %0,1 düşüşle 133,525 seviyesinden tamamladı.
Ağustos vadeli kontratın, gün içerisinde 133,000 – 134,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Geçtiğimiz hafta ABD’de siyasi atmosferde görülen tedirginlik sonrası haftanın genelinde gelişen ülke para birimleri karşısında önemli ölçüde değer kaybeden ABD Doları haftanın son işlem gününde de zayıf seyir izledi. Gelişen ülke para birimlerinin birçoğu dolar karşısında değer kazanırken, Türk Lirası’nda sınırlı negatif ayrışma görüldü. Türk Lirası günü dolar karşısında %0,27 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Temmuz ayının ilk haftalarında global bazda tahvil faizlerindeki yükselişin ve merkez bankası yetkililerin küresel likiditeyi azaltmaya yönelik söylemleri nedeniyle satış baskısı ile karşılaşan altın, geçtiğimiz hafta ABD’de siyasi atmosferde görülen tedirginlik sonrası değer kaybeden ABD dolarını ve dünya genelinde bol likidite ortamının devam edecek olmasını yükseliş fırsatı olarak değerlendirdi. Altın haftanın son işlem gününü Dolar karşısında %0,84 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Geçtiğimiz hafta ABD’de siyasi atmosferde görülen tedirginlik sonrası haftanın genelinde gelişmiş ülke para birimleri karşısında önemli ölçüde değer kaybeden ABD Doları haftanın son işlem gününde de söz konusu ülke para birimleri karşısında zayıf seyir izledi. Euro günü dolar karşısında %0,28 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)