E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST yatay seyredebilir---

BİST yatay seyredebilir

BİST yatay seyredebilir
28 Kasım 2017 - 09:08 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay/hafif satıcılı açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ DÖVİZ KURLARINDAKİ GERİ ÇEKİLME EŞLİĞİNDE GELEN TEPKİ ALIMLARI İLE BİRLİKTE HAFİF YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi haftanın ilk işlem gününde, CDS ve yurtiçi tahvil faizlerindeki düşüş ile birlikte döviz kurlarında görülen geri çekilme eşliğinde günü %0,2 yükselişle 104,760 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,6, BIST Sanayi Endeksi ise %0,1 oranında yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
DOLAR’DAKİ GLOBAL BAZDA ZAYIFLAMA BIST İÇİN POZİTİF…

Yurtiçi faiz faizlerindeki geri çekilme ile birlikte Dolar’daki zayıflamaya karşın BIST 100 Endeksi, Zarrab davası nedeniyle baskı altında olması dolayısıyla fazla tepki verememekte. Ancak FED yetkililerinin enflasyon konusundaki zayıflık hakkında endişelerini dile getirmesi ABD 10 yıllıklar ve Dolar Endeksi’nde negatif etki yaparak gelişen ülke piyasalarına göre mevcut durumda relatif olarak daha kötü performans gösteren BIST’in üzerinde baskı kalktıktan sonra kısa vadede bu farkı kapatmasına destek olacağını düşünmekteyiz. Ek olarak, CDS ve yurtiçi tahvil faizlerindeki geri çekilmeyi de kısa vadede olumlu karşılamaktayız. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları düşüş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay/hafif satıcılı açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

KARSN…Nötr… Şirket, BMW ile herhangi bir ortaklık ilişkisine girilmemiş olup, Karsan Jest+ başta olmak üzere geliştirdiği bazı elektrikli araçlar için elektrikli motor ve batarya tedarik sözleşmesi imzaladığını açıkladı. (KAP)

IHLAS…Pozitif… Şirket ile Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı ve 07/11/2017 tarihinde şirketin iş birliği sözleşmesi imzaladığı açıklanan Greatwall Drilling Company arasında Türk Petrolleri'nin tespit etmiş olduğu sahalarda kaya gazı ve petrol ürünlerinin şirket ve Greatwall Drilling Company tarafından beraberce araştırılması ve geliştirilmesi kapsamında mutabakat metni imzalandığı açıklandı. (KAP)

NETAS…Sınırlı Pozitif… Çin’in telekomünikasyon şirketi ZTE Cooperatief U.A'nın, hissedarı olduğu Netaş Telekomünikasyon A.Ş.'ye yapacağı yeni yatırımlara ilişkin imza töreninin 29 Kasım'da gerçekleştirileceği belirtildi. Şirket CEO’su Müjdat Altay, yeni ortaklık yapısının, Netaş'ın küresel büyümesini desteklediğini söyledi. (Habertürk)

ZOREN…Nötr… Şirket, %100 bağlı ortaklığı Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin Manisa’da kurmayı planladığı 24,9 MW kurulu güce sahip olacak Alaşehir II Jeotermal Enerji Santrali projesi için EPDK'dan 22 yıl süreyle geçerli olacak üretim lisansını aldığını bildirdi. (KAP)

KERVT…Sınırlı Pozitif… Şirket, yağ pazarında Bizim Yağ, Teremyağ, Luna, Yayla gibi tanınmış markaları olan ve Marsa’yı da bünyesinde bulunduran pazar lideri Besler’i satın alma işleminin tamamlandığını açıkladı. (KAP)

Perakende Sektörü…Sınırlı Negatif… Birleşmiş Markalar Derneği'nin yayınladığı rapora göre, döviz kurlarının son günlerde yükselmesi, eski kontratlar nedeniyle hâlâ günlük kur üzerinden kira ödemesi yapmak zorunda kalan markaları mağaza kapatma ya da kira uyarlama davası açma noktasına getirdiği belirtildi. Bu nedenle, markalara mutlaka TL seçeneği sunulması, yasal mevzuatın güncellenmesi ve kiralamalarda KDV oranının %18'den %8'e indirilmesi gerektiği belirtildi. (Business HT)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’nin aksine fazla değişim göstermeyerek günü 130,075 seviyesinden tamamladı.
Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 129,250 – 130,700 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları haftanın ilk işlem gününde, gelişen ülke para birimlerine karşısında karışık seyir izlerken, Türk Lirası CDS ve yurtiçi tahvil faizlerindeki geri çekilme ile birlikte pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Kasım vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,9 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki gerilemeye bağlı olarak hafif yükseldi. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,3 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık seyir izlediği günde Euro, negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Kasım vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,1 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)