E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST yatay seyredebilir---

BİST yatay seyredebilir

BİST yatay seyredebilir
15 Eylül 2017 - 09:03 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif yükselişle açılsa da günü yatayda tamamlaması bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ NÖTR RİSK İŞTAHINA BAĞLI OLARAK YATAYDA KALDI…

Gün içerisinde dalgalı seyir izleyen BIST 100 Endeksi, TCMB’nin faiz oranını değiştirmemesini, ABD’de beklentilerin üzerinde açıklanan TÜFE verisinin dengelemesi ile birlikte günü yatay seyirle 108,244 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi günü %0,6, BIST Sanayi Endeksi ise %0,2 oranında yükseldi. Ayrıca, dün TCMB para politikası toplantısı takip edildi. TCMB, piyasa tarafından gösterge olarak kabul edilen geç likidite penceresi borç verme faizini %12,25 olarak sabit tuttu ve ihtiyaç hainde ilave sıkılaştırma yapılabileceğini açıkladı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAAT 10:00 TÜRKİYE TEMMUZ AYI CARİ AÇIK…

Bugün yurtiçinde Temmuz ayı cari açık verisi takip edilecek. Bloomberg anketlerine göre beklenti, cari açığın geçen aya göre yükselerek 5,45 milyar USD seviyesinde gerçekleşmesi yönünde. Biz de, cari açığın ihracat hacminin artmasına karşın yükselen enerji fiyatları ve altın talebinin artması ile birlikte geçen aya göre yükseliş göstermesini beklemekteyiz. Ayrıca, Kuzey Kore sabah saatlerinde yeni bir füze denemesi yaptı. Bu gelişmenin ardından güvenli liman niteliğindeki varlıklar değer kazansa da sonrasında kazançlarının bir kısmını geri verdi. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları karışık seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif yükselişle açılsa da günü yatayda tamamlamasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

ASELS…Sınırlı Pozitif… Şirket, bir yurt dışı müşterisi ile Elektro-Optik Sistemlerin tedarikine yönelik 13.09.2017 tarihinde 10,7 milyon USD tutarında bir sözleşme imzalandığını bildirdi. Ek olarak şirket, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile 17.04.2002 tarihinde imzalanan Füze İkaz Sistemleri Tedarik Sözleşmesi'ne ilişkin olarak 14.09.2017 tarihinde sözleşme değişikliği yapıldığını ve söz konusu sözleşme değişikliği ile şirket toplam 17,3 milyon Euro tutarında ilave sipariş verildiğini belirtti. (KAP)

PGSUS…Negatif… Şirket, Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu müfettişlerince, yapılan inceleme sonucunda toplam 97,3 milyon TL tutarında vergi cezası uygulanmasına karar verildiğini bildirdi. (KAP)

BAGFS…Sınırlı Pozitif… Şirket, Gürcistan ve Türkmenistan'a ihraç edilmek üzere Dreymoor firmasından 12,000 ton DAP gübresi siparişi alındığını ve siparişin tutarının 4,31 milyon USD olup, sevkiyatın Eylül ayında tamamlanmasının planlandığını açıkladı. (KAP)

TATGD…Sınırlı Pozitif… Şirket Genel Müdürü Aslan Kesimer, yurtdışında araştırmalara başladıklarını, sadece domates değil şirketin üretimini yaptığı makarna, süt, sebze ve meyve ürünleri yani sağlıklı gıda alanında da yatırım yapmak üzere seçeneklere baktıklarını söyledi. (Sabah)

NETAS…Nötr… Şirketin %48.04 oranındaki paylarını alan ZTE Cooperatief, şirkette hakim ortak konumuna gelmesi nedeniyle zorunlu pay alım teklifinde bulunduğu, 1 TL nominal değerli pay için 10.8608 TL ödeme yapacağını açıkladı. Pay alım teklifinin SPK tarafından onaylandıktan sonra işleme alınacağı bildirildi. (KAP)

PRKAB…Pozitif… Şirket, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. tarafından düzenlenen ihaleye verilen teklifin ihale kapsamında verilen tek teklif olduğunu açıkladı. Ayrıca, ihale konusu projeyi kapsayan sözleşmenin henüz imzalanmadığını ve değerlendirmeler neticesinin olumlu olması halinde şirketin sözleşme imzalanması için davet edileceği bildirildi. İhale tutarının da 382,3 milyon TL + KDV olup proje süresi 750 gün olduğu belirtildi. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Ekim vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,1 yükselişle 134,350 seviyesinden tamamladı.
Ekim vadeli kontratın, gün içerisinde 133,500 – 135,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün ABD Doları zayıf seyri devam eden Çekirdek TÜFE verisi ile birlikte gelişen ülke para birimlerine karşı zayıf görüntü çizerken, Türk Lirası da global görünüme eşlik etti. Eylül vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,3 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, zayıf ABD Çekirdek TÜFE ile birlikte global bazda zayıflayan ABD Doları ve Kuzey Kore’nin yeni füze denemesi yapılabileceği söylentileri eşliğinde hafif yükseldi. Ekim vadeli Altın kontratı ise günü %0,2 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın zayıf seyri devam eden Çekirdek TÜFE verisi eşliğinde gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans gösterdiği günde Euro, global görünüme eşlik etti. Eylül vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,3 değer kaybı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)