E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST yatay seyir izleyebilir---

BİST yatay seyir izleyebilir

BİST yatay seyir izleyebilir
06 Eylül 2017 - 09:18 borsagundem.com

Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları hafif düşüş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay seyir izlemesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ ARTAN ABD/KUZEY KORE GERGİNLİĞİ İLE GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi dün, Kuzey Kore’nin nükleer füze denemesi ile birlikte Asya’da artan gerginlik ve beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisi eşliğinde TL’de görülen değer kaybı paralelinde günü %1,0 düşüşle 108,873 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %1,7, BIST Sanayi Endeksi ise %0,2 oranında geriledi. Ayrıca dün ekonomik veri olarak yurtiçinde Ağustos ayı enflasyon ve imalat PMI verileri takip edildi. Yurtiçinde enflasyon beklentilerin hafif üzerinde olarak aylık bazda %0,52, yıllık bazda ise %10,68 artış gösterdi. İmalat PMI ise geçen aya göre yükseliş göstererek 55,3 olarak gerçekleşti ve kuvvetli bir performans sergiledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
GLOBAL NÖTR RİSK İŞTAHINA BAĞLI OLARAK YATAY SEYİR…

Bugün global ekonomik gündem sakin seyrederken, piyasalar ABD/Kuzey Kore gerilimine ilişkin haber akışını takip etmekte. Dün global hisse piyasalarında satıcılı seyir hakimken, güvenli liman niteliğindeki varlıklarda değer kazançları görüldü. Bugün ise, bu fiyatlamaların etkisinin hafifleyeceğini düşünmekteyiz. ABD’de ise dün konuşma yapan ve oy hakkına sahip olan üç FED üyesi de faiz artırma konusunda temkinli olmaları gerektiğini ve hızlı faiz artırımlarının ekonomiye zarar verebileceğini söyledi. Biz de bu çerçevede, FED’in Aralık ayındaki toplantısında faiz artırma konusunda aceleci davranmayacağı ve bunun paralelinde gelişen ülke piyasaları pozitif seyrin kısa orta vadede devam edeceğini düşünmekteyiz. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları hafif düşüş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli Hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay seyir izlemesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

KRDMD…Nötr… Şirket, hammadde tedarikçilerinden biri olan Noble Resources International PTE LTD aleyhine 33,6 milyon USD meblağlı tahkim başvurusunda bulunduğunu açıkladı. (KAP)

TTRAK…Nötr… Şirketin Ağustos ayı üretimi aylık bazda %26,3 azalış göstererek 3,313 adet; iç piyasa satışları aylık bazda %27,9 azalışla 2,235; ihracatı ise, değişim göstermeyerek 1,107 adet oldu. (Şirket)

YATAS…Nötr… Şirket, Kayseri fabrikasında devam eden yatırımla ilgili kurulum ve montaj işlemleri iki makine dışında büyük oranda tamamlandığını, kısmi üretimlerin başladığını ve ay sonuna kadar normal üretim seviyesine gelinmesinin planlanmakta olduğunu bildirdi. (KAP)

BMEKS…Nötr… Şirket, tedarik kanallarının önce daralıp sonra kapanması sebebiyle şirketin, ciddi oranda azalan işletme sermayesini tekrar eski düzeyine getirmek için, muhtelif çözüm alternatifleri üzerinde çalışmaya başladığını açıkladı. Ayrıca bu çalışmaların, işletme sermayesi finansmanı, ortaklık ve sermaye yapısının güçlendirilmesi gibi seçenekler üzerinde devam ettiği ve tedarikçilere sermaye artırımı yoluyla hisse verilmesinin de üzerinde çalışılan seçenekler arasında olduğu belirtildi. (KAP)

Sigorta Sektörü…Sınırlı Negatif… Zorunlu trafik sigortasında, yılın ilk çeyreğinde elde edilen 125,9 milyon TL’lik teknik kâr, ilk 6 ayın sonunda 21,9 milyon TL’ye geriledi. Sektör yetkilileri Nisan ayında başlayan tavan fiyat uygulamasının kârlılığı etkilemeye başladığını söyledi. (Dünya)

BIST 30 Kontratı

Ekim vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,3 düşüşle 135,925 seviyesinden tamamladı.
Ekim vadeli kontratın, gün içerisinde 135,250 – 136,750 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün ABD Doları gelişen ülke para birimlerine karşı zayıf görüntü sergilerken, Türk Lirası beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisi ile birlikte negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Türk Lirası günü ABD Doları karşısında %0,12 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

ABD/Kuzey Kore gerilimine ilişkin fiyatlamalar piyasalar üzerinde etkili olurken, güvenli liman niteliğindeki finansal enstrümanlara olan talep arttı. Altın günü ABD Doları karşısında %0,45 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans gösterdiği günde Euro da global seyre iştirak etti. Euro günü ABD Doları karşısında %0,15 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)