E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST yatay seyir izleyebilir---

BİST yatay seyir izleyebilir

BİST yatay seyir izleyebilir
18 Nisan 2017 - 09:28 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da gün içinde nötr risk iştahı bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ REFERANDUM SONUÇLARI İLE BİRLİKTE YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi, haftanın ilk işlem gününde, beklentiler paralelinde gerçekleşen anayasa referandum sonuçları ile birlikte TL’de görülen değer kazancı eşliğinde günü %0,7 yükselişle 90,654 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi, günü %0,3, BIST Sanayi Endeksi ise %1,1 yükselişle tamamladı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAKİN GLOBAL GÜNDEM VE YATAY SEYİR…

ABD Hazine Bakanı Mnuchin, uzun vadede güçlü Dolar’ın iyi bir şey olduğunu ve vergi reformunun Ağustos ayına kadar geçirilmesinin agresif bir durum olduğunu açıkladı. Ayrıca, Mnuchin, Suriye, Kuzey Kore ve İran’a yaptırımların da uygulanacağını açıkladı. Yurt içinde ise, Bakanlar Kurulu sonrasında OHAL uygulamasının 3 ay daha uzatılması konusunun Meclis’e gönderildiği açıklandı. Sabah itibariyle ise, Asya piyasaları karışık seyrederken, ABD vadeli hisse piyasaları yatayda. Bugün global gündem sakin seyrederken, BIST 100 Endeksi’nin güne hafif düşüşle başlamasını ve gün içerisinde nötr risk iştahına bağlı olarak yatayda kalmasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

THYAO…Sınırlı Negatif… Şirketin Mart 2017’de toplam yolcu sayısı, geçen senenin aynı dönemine kıyasla, %3 azalarak 4,8 milyon yolcu (iç hatlar +%2 ve dış hatlar -%8) oldu. Ocak – Mart 2017 döneminde ise, geçtiğimiz senenin birinci çeyreğine göre %8 düşüş göstererek 13 milyon yolcu olarak gerçekleşti. Mart 2017 yılında doluluk oranları ise, sırasıyla, iç hatlarda %80,6, dış hatlarda %75,6 ve toplamda %76,2 oldu. Mart 2016 döneminde doluluk oranları sırasıyla, iç hatlarda %81,6, dış hatlarda %74,3 ve toplamda %75,2 olarak gerçekleşmişti. (KAP)

TAVHL…Sınırlı Pozitif… Şirket ile Al Rajhi Holding Group'un oluşturduğu konsorsiyum, Suudi Arabistan'ın Buraidah ve Hail şehirlerinde bulunan Prince Nayef bin Abdulaziz Havalimanı ve Hail Havalimanı'nın işletme ve geliştirme hakkını içeren imtiyaz sözleşmesi için, yerel otorite olan Suudi Arabistan Krallığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden gelen davet üzerine birebir görüşmelere başlandığını açıkladı. Söz konusu imtiyaz sözleşmesi 30 yıllık süreyi kapsamakta olup, şirket ile Al Rajhi Holding Group’un eşit paya sahip olacağı bildirildi. Uluslararası olan her iki havalimanı 2016 yılında toplam 2,5 milyon yolcuya hizmet vermişti. (KAP)

DGKLB…Sınırlı Pozitif… Şirket, Samsun Bafra, Amasya ve Bursa mağazaları ile Kelebek markasının Isparta ve Bursa mağazalarının hizmete açıldığını bildirdi. Açılan beş yeni mağaza ile birlikte yurt içinde Doğtaş markası 143 mobilya, Kelebek Markası ise 145 mobilya ve mutfak satış noktasına ulaştığını açıkladı. Ayrıca, şirket tarafından 2017 yılı sonuna kadar yurtiçi ve yurtdışında 44 yeni Doğtaş, 41 yeni Kelebek şubesi açılmasının hedeflendiği de belirtildi. (KAP)

ANHYT…Sınırlı Pozitif… Şirketin, Ocak – Mart 2017 dönemindeki prim üretimi, geçtiğimiz senenin aynı dönemine kıyasla %45 artışla 141 milyon TL olarak gerçekleşti. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü, %0,5 yükselişle 111,375 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 111,000 – 112,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Haftanın ilk işlem gününde gelişen ülke para birimleri dolar karşısında değer kazanırken, Türk Lirası hafta sonu ülke genelinde gerçekleşen referandum sonrası güne yükselişle başladı ve günü dolar karşısında %0,20 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz haftaya ilişkin olarak jeopolitik gerginliklerden beslenen altın, hafta sonu Kuzey Kore’nin füze denemesi sonrası yeni haftada 1290$ seviyesini aşarak güne başladı. Gün içerisinde altın kar satışları ile karşılaşırken, günü Dolar karşısında yatay seyir ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Haftanın ilk işlem gününde gelişmiş ülke para birimleri dolar karşısında değer kazanırken, euro da söz konusu para birimlerine eşlik ederek günü dolar karşısında %0,24 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kim kimden yaa18 Nisan 2017 19:06

    Thyao ekgyo halkbank neden yerlerde bunlarin yonetimleri acilen degismeli....secimden once dustuler secimden sonra yukselmiyolar hisselerimizi yabanci satiyorsa siz alacaksiniz arkadas bist yukari gittikce dolar dusecek ulkeye guven gelecek..Ewet cikti evet eyyy thyao eyy ekgyo eyy halkbank genel mudurleri eyyyyy

  • ramazan18 Nisan 2017 19:01

    Bizde böyle muhalefet oldugu sürece bistte kazanmamiz zorr..Neyimis mühürlü sandijtan muhursu zarf cikmis..orda seningorevlin yokmuydu hdp nin gorevlusi yok muydu..vee kac sandikta olmus bu olay.. Secim parti secimi degildiki belliydi az bir fark olacagi..sen ekonomiyi issizligi dusurmek icin hic hukumete yardimci oldun mu hepp hirs yuzunden bindiginiz dali kesiyorsunuz yazik.her sene secin her sene secim cok sukur 5 yila cikiyor kurtuluyoruz..Ununuz kuru tuzunuz kuru sizin yurttaslarinizi hic dusundugunuz yok lafinan peynir gemisi yurumuyor..secimden once tum musahitlere secim gorevlilerine gorebli uyelerinize egutim verseydiniz paraniza kiyip 5 yilduzli otellerde bugun bu spukulosyanlar olmazdi..secim bitmis sonuc belli olmus konusuyonuz yazik kimi kandiriyonuz..

  • Bika18 Nisan 2017 09:32

    BIST güne olumsuz başlıyor.