E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST satıcılı açılış yapabilir---

BİST satıcılı açılış yapabilir

BİST satıcılı açılış yapabilir
20 Şubat 2018 - 08:57 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif satıcılı açılması ve gün içerisinde endeksin jeopolitik haber akışına bağlı olarak hareket edebilir

DÜN NE OLDU? JEOPOLİTİK RİSKLER SATIŞ GETİRDİ

Güne pozitif bir başlangıç yapan BIST 100 endeksi, jeopolitik risklerin artış eğilimi içerisine girebileceği beklentisi ile günü 0.54 düşüşle, negatif kapattı. Gün içerisinde 117.521 seviyesine kadar yükseliş gösteren endeks, 117.500 üzerinde tutunamayarak kar satışlarına maruz kaldı. Bankacılık endeksi %1,76, holding endeksi %0,25 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla yükselen %2,46 ile madencilik, en çok gerileyen ise bankacılık oldu. Sanayi endeksi ise, %0.02 ile hafif ekside bir kapanış gerçekleştirdi. Böylelikle BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 629,01 puan düşerken, toplam işlem hacmi 6,2 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Cuma günü ise hacim 5.6 milyar lira düzeyindeydi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? VERİ AKIŞI YOĞUNLAŞIYOR

Çarşamba günü gelecek FED tutanakları öncesi veri bakımından sakin bir seyir izleyen piyasalar, ABD’de Başkanlık Günü tatili sonrası hareketlenmeye başlayabilir. Dün özellikle yurtiçinde jeopolitik risklere dair gelişmeler, endeks üzerinde kar satışlarını gündeme getirirken, Dolar endeksindeki zayıf seyre rağmen, Dolar/TL kurunda gün içerisinde 3.75 üzerini test ettik. Suriye’ye ilişkin endişeler ile tedirginlik yaşayan piyasaların, Esed rejimi medyasının, "halk güçleri" olarak adlandırdığı unsurların Afrin'e gireceğini duyurmasının ardından kar realizasyonlarına maruz kaldığını düşünüyoruz. Endeks adına ise, ana trendin henüz bozulmadığına dair görüşümüzü koruyoruz. VIX(korku endeksi) 20 seviyesinin altında kalmaya devam ederken, tahvil faizleri cephesinde hem gösterge faiz de, hem de 10 yıllıklarda gerileme eğilimi görüyoruz. Geçen haftaki küresel satış dalgasının etkisinin yerini kısmi dengelemeye bıraktığını da düşünüyoruz. Veri akışı bakımından oldukça sınırlı bir günü geride bırakan piyasalar, bugün Almanya’dan gelecek ZEW ekonomik güven endeksini takip ediyor olacak. Gün içerisinde veri akışı yine sınırlı olsa da, jeopolitik risklere dair gelişmeleri takip ediyor olacağız. Hafta genelinde S&P’nin Türkiye değerlendirmesi ve FED tutanakları kritik öneme sahip görünüyor. Sabah itibariyle, Asya piyasaları düşüş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif satıcılı. BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif satıcılı açılmasını ve gün içerisinde endeksin jeopolitik haber akışına bağlı olarak hareket edebileceğini düşünüyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

AVISA…Sınırlı Negatif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %14 azalışla 28 milyon TL net kar açıkladı. (Beklenti 35 milyon TL)(KAP)

YUNSA…Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre karını yüzde 233 artırarak 9 milyon TL kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %86 artışla 15 milyon TL olarak açıklandı. (KAP)

AFYON...Negatif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre kardan zarara geçerek 26 milyon TL net zarar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre kardan zarara dönerek 29 milyon TL olarak açıklandı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,5 düşüşle 143,275 seviyesinden tamamladı.
Şubat vadeli kontratın, gün içerisinde 142,500– 144,250 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları haftanın ilk işlem gününde, gelişen ülke para birimlerine karşı karışık bir seyir izlerken, Türk Lirası değer kaybeden para birimleri arasında yer aldı. Şubat vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,2 artış ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, dolar endeksindeki artıştan kaynaklı hafif satıcılı seyrini 1346 seviyelerinde dengeleyerek haftanın ilk işlem günü kapattı. Şubat vadeli Altın kontratı ise günü %0,4 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık seyir izlediği günde, Euro da pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Şubat vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,4 düşüş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)