E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST pozitif seyredebilir---

BİST pozitif seyredebilir

BİST pozitif seyredebilir
11 Aralık 2017 - 08:51 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin hafta genelinde, güçlü GSMH büyümesi, faiz artırımı beklentileri eşliğinde döviz kurlarında gerileme ve Avrupa Birliği görüşmelerinde vize muafiyetine ilişkin gelebilecek olumlu açıklamalar eşliğinde pozitif seyir izlemesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ ÜÇÜNCÜ ÇEYREK BÜYÜME VERİSİ FİYATLAMASI EŞLİĞİNDE YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi haftanın son işlem gününde, Pazartesi günü açıklanacak GSMH büyüme verisi öncesi yaşanan fiyatlama ve global hisse piyasalardaki pozitif risk iştahı eşliğinde bankacılık hisseleri öncülüğünde günü %1,4 yükselişle 107,921 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %2,6, BIST Sanayi Endeksi ise %0,5 oranında yükseldi. Ayrıca Cuma günü ekonomik veri olarak yurtiçinde Ekim ay sanayi üretimi, ABD’de ise istihdam verileri takip edildi. Yurtiçinde sanayi üretimi beklentilerin üzerinde olarak aylık %0,7, yıllık %7,3 artış gösterdi. ABD’de, tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde olarak 228 bin kişi artış gösterdi, işsizlik oranı ise %4,1 olarak gerçekleşti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAAT 10:00 TÜRKİYE 2017 YILI ÜÇÜNCÜ ÇEYREK GSMH BÜYÜMESİ…

Bu hafta gündem yoğun olacak. Pazartesi günü yurtiçinde 2017 yılı üçüncü çeyrek GSMH büyümesi ve Ekim ayı cari açık, Salı günü Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları toplantısında vize muafiyetine ilişkin gelişmeler, Çarşamba günü FED para politikası toplantısı ve faiz oranı kararı ile Perşembe günü TCMB, Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası para politikası toplantıları ve faiz oranı kararları takip edilecek. Türkiye ekonomisinin yılın üçüncü çeyreğinde %10 seviyesine yakın bir büyüme göstermesi bekleniyor. Merkez bankaları tarafında ise, FED’in faiz oranını %1,25’ten %1,50 seviyesine yükseltmesine kesin gözüyle bakılırken, piyasalar FED’in vereceği mesajlara ve 2018 yılında kaç adet faiz artışı hedeflendiğine odaklanacak. FED’in ardından TCMB’den de, fonlama maliyetinde 75 – 100 baz puan arası faiz artışı beklemekteyiz. Bu paralelde, BIST 100 Endeksi’nin hafta genelinde, güçlü GSMH büyümesi, faiz artırımı beklentileri eşliğinde döviz kurlarında gerileme ve Avrupa Birliği görüşmelerinde vize muafiyetine ilişkin gelebilecek olumlu açıklamalar eşliğinde pozitif seyir izlemesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

THYAO…Sınırlı Pozitif… Şirketin Kasım ayında toplam yolcu sayısı, geçen aya göre %14,2 azalış, geçen yılın aynı ayına göre ise %18,5 artış göstererek 5,3 milyon adet olarak gerçekleşti. Şirketin yıllık yolcu sayısı büyüme hızı Kasım ayında %5,8’den %7,4’e yükseldi. (KAP)

TTKOM…Sınırlı Pozitif… Şirket CEO'su Paul Doany, potansiyel alıcıların gözünde şirketin değerini artırmak için ortaya koyduğu beş yıllık plan kapsamında büyümek için daha fazla borçlanmayacağını söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin en yaygın sabit ses ve veri şebekesine sahip olan şirketin, bu avantajı kullanarak kısa vadede kârlılığı düşük olsa da yeni müşteriler edinerek penetrasyon oranını artırmayı ve bu müşterilere de mobil abonelik veya TV gibi katma değerli hizmetler satarak uzun vadeli gelir artışı sağlamayı hedeflediği belirtildi. (Dünya)

Gübre Sektörü…Sınırlı Negatif… İGSAŞ Genel Müdürü Turan Tok, güvenlik nedeniyle gübre paketlerinin takibini düzenleyen uygulamada herhangi bir gevşeme eğilimi görmediklerini söyledi. Ayrıca, yükselen döviz kurunun yanında doğalgaz maliyetlerinin üreticileri baskıladığı ve gübredeki KDV indirimi gibi uygulamaların da etkili olmaktan uzak olduğu belirtildi.

Halka Arz… Global Menkul Değerler tarafından, Sumaş Suni Tahta ve Mobilya Sanayi A.Ş. paylarının halka arz edilmeksizin Borsa İstanbul Piyasa Öncesi İşlem Platformu'nda işlem görebilmesini teminen SPK'ya başvuru yapıldı. Ayrıca, 6 milyon 224 bin 400 TL nominal değerli payların referans fiyatının 5,95 TL olarak belirlendiği belirtildi. (Business HT)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,5 yükselişle 133,900 seviyesinden tamamladı.

Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 133,250 – 135,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları haftanın son işlem gününde, ABD’de ortalama saatlik kazanç verisinin zayıf gelmesi ile birlikte gelişen ülke para birimlerine karşısında zayıf performans gösterirken, Türk Lirası da yurtiçindeki pozitif risk algısı eşliğinde global seyre eşlik etti. Aralık vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,8 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, enflasyon göstergeleri açısından önemli olan ortalama saatlik kazanç verisinin zayıf gelmesi ile birlikte ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen gerilemeye bağlı olarak hafif yükseldi. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,3 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, ABD’de ortalama saatlik kazanç verisinin zayıf gelmesi ile birlikte gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans gösterdiği günde Euro, yatay seyir izledi. Aralık vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,3 düşüş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)