E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST önemli destek seviyesinde---

BİST önemli destek seviyesinde

BİST önemli destek seviyesinde
13 Kasım 2018 - 09:32 borsagundem.com

BİST100 endeksi 91.500 destek bölgesine kadar gerilerken, ana resimde de bir süredir altını çizdiğimiz 50 günlük ortalamanın altında kalmaya devam ediyoruz

Küresel piyasalarda takip ettiğimiz gündem başlıklarında risklerin yükselmesi borsaları tedirgin ederken gündem başlığımız Avrupa üzerinden gelen aşağı yöndeki hareketler. Alt gündemde ise yine İtalya ve Brexit açmazı var. Tabii bununla da sınırlı olmamak üzere ABD’de gerileyen petrol fiyatları ve yükselen Dolar endeksinin yarattığı endişe mevcut. Gerileyen petrol fiyatları geçtiğimiz yıl da enerji şirketleri üzerinde etkili olmuştu. Piyasa eski risklerini yeniden fiyatlarken bunu yeni dinamiklerle pekiştiriyor. Asya’daki satışlar biraz daha temkinli. Çin - ABD arasındaki olası bir görüşme, Asya piyasalarında zaman zaman tepki alımını sağlasa da bu sabah Asya piyasası da satıcılı seyrediyor. Bu hafta Fed Başkanlarından gelen açıklamaları takip edeceğiz.

Yurtiçi piyasalarda ise küresel havayla uyumlu aşağı yönlü hareket devam ediyor. Geçtiğimiz hafta hisse bazlı bilanço kaynaklı düşüşten sonra bu hafta dışarıdan esen soğuk rüzgarın da endeksi aşağı çektiğini izliyoruz. Bu nedenle de aslında sektör bazında bankacılıktaki düşüş endeksteki düşüşün üzerinde gerçekleşti. Yandaki tabloda şirket özelinde endekse yapılan etkiler yer alıyor. Orada da görüleceği üzere endeksi aşağı çeken ilk beş şirketten ikisi banka. Tabii 91.500 lere doğru geldiğimiz şu seviyeler teknik anlamda bir destek bölgesine de karşılık geliyor. Yani piyasa bu seviyeleri uygun bir haber akışıyla da desteklerse tepki alımında değerlendirmek isteyebilir. Dün açıklanan cari denge rakamı için de söylenebilecek iki önemli nokta var. İlki yükselen dövizin yarattığı bir etki elbette söz konusu. Yani ithal mallara olan talebin azalması cari dengeyi iyileştiriyor fakat bunu aynı zamanda büyümedeki düşüşün de etkisi olarak görmekteyiz. İkincisi şirketler tarafındaki alımların azalmasının yine ticaret kanalıyla cari açığı azalttığını söyleyebiliriz. İki aydır cari fazla veren ekonomide yıllık cari açık da düşüyor. Etkisi şimdilik kur ve faizler üzerinde aşağı yönlü görülebilir fakat ekonomik büyüme tarafında yorumlanırsa sinyal pozitif değil.

Dolar/TL

Dolar/TL'de 5,4160 direnci üzerine yerleşmemizle birlikte gelen alımlarda dün kısmi rahatlama görsek de hala referans olarak gördüğümüz bu seviyenin üzerindeyiz. Küresel piyasalarda güçlenen Dolar, paritenin geri çekilmesini engelleyecek bir husus. 5,56'yı ise yükselişte ana direnç olarak izleyebiliriz.

Manşette neler var?

Çin ile ABD Devlet Başkanları'nın görüşmesi öncesinde ikinci düzeyde iki ülke arasında ticaret görüşmelerinin devam ettiği haberleri geliyor.
Düşen petrol fiyatlarına ilişkin olarak Trump, OPEC'in üretim kesintisine gitmemesi gerektiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile yaptığı görüşmeye ilişkin olarak Halkbank konusunda Trump'ın talimat vereceğini belirtti.
San Francisco Fed Başkanı Daly, 2019'da en az iki faiz artırımı beklediğini belirtti.
Dün ekside kapatan ABD piyasalarından sonra bu sabah Asya piyasaları da satıcılı.

TEKNİK YORUM VE SEVİYELER

BİST100 endeksi 91.500 destek bölgesine kadar gerilerken, ana resimde de bir süredir altını çizdiğimiz 50 günlük ortalamanın altında kalmaya devam ediyoruz. 95.000 ile 89.300 arasındaki bölgede yer alan önemli destek seviyelerinden birindeyiz. Haber akışında da bir iyileşme olursa piyasa bu bölgeleri tepki alımında değerlendirmek isteyebilir fakat daha önce yukarıya döndüğümüz seviyenin 89.300 olduğunu belirtelim.

A1 Capital

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)