E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST ile Karaçi Borsası veri dağıtım sözleşmesi---

BİST ile Karaçi Borsası veri dağıtım sözleşmesi

BİST ile Karaçi Borsası veri dağıtım sözleşmesi
07 Mayıs 2015 - 01:38 borsagundem.com

BİST ile Karaçi Borsası arasında veri dağıtım sözleşmesi imzalandı

Daha önce Saraybosna ve Karadağ Borsaları ile veri dağıtım sözleşmesi imzalayan Borsa İstanbul, 21 Nisan 2015 tarihinde Pakistan'da Karaçi Borsası ile veri dağıtım sözleşmesi imzalayarak bölgesel veri merkezi hedefine ulaşma yolunda ilerliyor. Karaçi Borsası ile imzalanan bu sözleşmeyle birlikte, Euroasia Data Dissemination Network (EDDN) projesi kapsamında sözleşme imzaladığı yurtdışı borsa sayısı 3'e çıkan Borsa İstanbul, bölgedeki diğer borsalarla temas ve çalışmalarını sürdürüyor.

Borsa İstanbul ekibi tarafından Pakistan'a yapılan ziyarette Karaçi Borsası verilerinin Borsa İstanbul üzerinden dağıtımı, çifte kotasyon, endekslerin karşılıklı işlem görmesi ve Borsa İstanbul Özel Pazar konularında yoğun görüşmeler gerçekleştirildi.

Taraflar, işbirliği çalışmaları neticesinde Karaçi Borsası verilerinin Borsa İstanbul tarafından dağıtılmasına dair veri dağıtım sözleşmesini imzaladı. Bu kapsamda Borsa İstanbul, Karaçi Borsası piyasa verilerinin yurtiçi ve yurtdışında satış ve dağıtım yetkisini alarak, Karaçi Borsası'nda işlem yapmak için ihtiyaç duyulan piyasa verilerini eş zamanlı olarak tüm dünyadaki yatırımcıların hizmetine sunacak. Karaçi Borsası verilerinin dağıtımı, teknik çalışmaların tamamlanmasının ardından Borsa İstanbul'un yetkili veri dağıtımcıları üzerinden gerçekleşecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)