E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST hafif düşüşle açılabilir---

BİST hafif düşüşle açılabilir

BİST hafif düşüşle açılabilir
19 Ekim 2017 - 09:09 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif düşüş ile başlaması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ TAHVİL FAİZLERİNDEKİ YÜKSELİŞ İLE 107,000 SEVİYESİ ÖNEMLİ DİRENÇ KONUMUNA GELDİ…

BIST 100 Endeksi dün, global hisse piyasalarındaki yükseliş eşliğinde önemli direnç seviyesi olan 107,500 seviyesini test etmesine karşın Türkiye ve ABD arasındaki vize sorununa ilişkin görüşmelerin bitmesine rağmen hala kalıcı bir çözüm üretilememesinin ve tahvil faizlerindeki yükselişin satış baskısına neden olması ile birlikte kazançlarını geri verdi ve günü %0,1 düşüşle 106,926 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,4, BIST Sanayi Endeksi ise %0,3 oranında geriledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
ABD 10 YILLIK TAHVİL FAİZLERİNDEKİ YÜKSELİŞ İLE HAFİF DÜŞÜŞ…

Global hisse piyasalarında yükseliş devam ederken, ABD Hazine Bakanı Mnuchin, ABD Hisse piyasalarının ve dolayısıyla gelişen ülke piyasalarının, kısmen vergi reformu beklentileriyle yükseldiğini ve ABD’de vergi reformunun Kongre’den geçmemesi durumunda kazançlarının önemli bir bölümünü geri vereceğini söyledi. Piyasalarda düşüşün her an olabileceğine yönelik beklentiler olmasına karşın hisse piyasaları olumlu seyrini sürdürüyor. Biz de mevcut durumda kendi tarihsel iskontomuza göre %18 iskontolu durumdayız. Bu nedenle, daha gidebileceğimiz yol var gibi gözükmekte. Buna paralel olarak, kısa vadede Kasım başlarına kadar olumlu seyrimizin süreceğini düşünmekteyiz. Bugün global gündem sakin seyrederken, sabah itibariyle Asya hisse piyasaları Çin’de GSMH büyümesinin güçlü açıklanmasına karşın karışık seyir izlemekte, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif düşüş ile başlamasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

THYAO…Nötr… Şirket CEO’su Bilal Ekşi Twitter’da yaptığı paylaşımla, Amerika uçuşlarında vize sebebiyle etkilenen direk rezervasyon, transitte %111 oranında gerçekleşen yolcu artışı ile toplam yolcu sayısının artırıldığını açıkladı. (Twitter)

ZOREN…Nötr… Şirket, %100 bağlı ortaklığı Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin Manisa’da kurmayı planladığı 24,9 MW kurulu güce sahip olacak Alaşehir II Jeotermal Enerji Santrali projesi için üretim lisansı almak üzere EPDK'ya başvurduğunu bildirdi. (KAP)

TMSN…Sınırlı Pozitif… Şirket, Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından 10 Ekim 2017 tarihinde ihale ilanı yayımlanan Güç Grubu Geliştirmesi Projesi Teklife Çağrı Dökümanı’nı aldığını ve teklifini 22 Aralık 2017 tarihine kadar vereceğini belirtti. (KAP)

DGKLB…Sınırlı Negatif… Şirkette %46,05'lik payı bulunan hakim ortak International Furniture’ın, şirket sermayesinin %42,107'sine tekabül eden toplam 88 milyon TL nominal değerli payların, 1 TL nominal değerli pay için 3,80 TL fiyatla yurtiçi ve yurt dışında mukim nitelikli yatırımcılara Toptan Alış – Satış işlemleri kapsamında satılacağı belirtildi. Satış fiyatı, Salı günkü kapanış fiyatı olan 4,17 TL’nin %8,9 altında bulunmakta. (KAP)

KATMR…Sınırlı Pozitif… Şirket, Güvenlik Kuvvetlerine teslim edilmek üzere 5 milyon USD tutarında muhtelif Zırhlandırılmış Kazıyıcı ve Ekipman siparişi aldığını açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Ekim vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,1 düşüşle 131,500 seviyesinden tamamladı.
Ekim vadeli kontratın, gün içerisinde 130,750 – 132,250 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün, ABD Doları FED'in bir sonraki başkanının daha şahin olacağı ihtimalinin artması ile birlikte gelişen ülke para birimlerine karşı güçlü performans gösterirken, Türk Lirası da global görünüme iştirak etti. Eylül vadeli Dolar/TL kontratı ise günü yatay seyir ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, FED başkanlığı için aday olan John Taylor'ın, Beyaz Saray'daki mülakatta ABD Başkanı Donald Trump'ı etkilediği ve FED'in bir sonraki başkanının daha şahin olacağı ihtimalinin artması eşliğinde Dolar Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen yükseliş ile birlikte geriledi. Ekim vadeli Altın kontratı ise günü %0,3 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, FED'in bir sonraki başkanının daha şahin olacağı ihtimalinin artması ile birlikte gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü performans gösterdiği günde Euro, pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Eylül vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,2 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)