E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST hafif alıcılı açılış yapabilir---

BİST hafif alıcılı açılış yapabilir

BİST hafif alıcılı açılış yapabilir
10 Kasım 2017 - 09:29 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’ni baskı altında bırakabileceğini, bugün yatay/hafif alıcılı seyir ile açılması ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GLOBAL NEGATİF RİSK İŞTAHI EŞLİĞİNDE GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi dün, global hisse piyasalarındaki negatif risk iştahı, NATO’nun Türkiye hakkında yaptığı açıklama ve Tüpraş’ın beklentilerin altında açıklanan finansallarının endeks üzerinde baskı oluşturması paralelinde günü %1,5 düşüşle 110,246 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %1,9, BIST Sanayi Endeksi ise %1,8 oranında geriledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
ABD’DEN GELEN POZİTİF AÇIKLAMALAR EŞLİĞİNDE HAFİF YÜKSELİŞ…

Başbakan Binali Yıldırım ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence arasındaki görüşme dün akşam saatlerinde tamamlandı ve hem Türkiye hem de ABD tarafından ilişkilerin düzeltilmesi adına olumlu mesajlar verildi. Bu gelişmeler, BIST’in sınırlı olarak pozitif etkileyebileceğini düşünüyoruz. Diğer yandan, global hisse piyasalarında ise olumlu hava ABD’de vergi reformuna ilişkin belirsizliklerin artmasıyla bozulmaya başlıyor. Sabah itibariyle Asya Hisse piyasaları ABD’de vergi reformunun 1 yıl ertelenmesinin söz konusu olması ile birlikte düşüş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. Bu nedenle, yurtdışı piyasaların BIST 100 Endeksi’ni baskı altında bırakabileceğini, bugün yatay/hafif alıcılı seyir ile açılmasını ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesini bekliyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

PETKM…Pozitif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %26 artışla beklentilerin üzerinde olarak 374 milyon TL (beklenti 312 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %4 düşüşle beklentilere paralel olarak 423 milyon TL (beklenti 431 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

PGSUS…Pozitif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre büyük bir artışla beklentilerin üzerinde olarak 537 milyon TL (beklenti 507 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre büyük bir artış göstererek beklentilerin üzerinde olarak 768 milyon TL (beklenti 712 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

CLEBI…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %135 artışla beklentilere paralel olarak 54 milyon TL (beklenti 53 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %101 artışla beklentilere paralel olarak 87 milyon TL (beklenti 89 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

DOAS…Pozitif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %75 artışla beklentilerin üzerinde olarak 73 milyon TL (beklenti 29 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %41 artışla beklentilerin üzerinde olarak 164 milyon TL (beklenti 106 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

GUBRF…Sınırlı Negatif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, kardan zarara geçerek beklentilerin üzerinde olarak 15 milyon TL (beklenti 1 milyon TL net zarar) net zarar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %25 artışla beklentilerin hafif üzerinde olarak 21 milyon TL (beklenti 15 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

ASELS…Sınırlı Pozitif… Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 2020 yılında Türksat 6A’yı yörüngeye fırlatmak istediklerini ve uydunun haberleşme kısmının Aselsan tarafından yapılacağını açıkladı. (Bloomberg HT)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,6 düşüşle 137,500 seviyesinden tamamladı.
Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 136,500 – 138,250 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, Başkan Turmp’ın Çin hakkında yaptığı açıklamalar ile birlikte gelişen ülke para birimlerine karşısında zayıf performans gösterirken, Türk Lirası negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Kasım vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,6 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Başkan Turmp’ın Çin hakkında yaptığı açıklamalar ile birlikte Dolar Endeksi’nde görülen gerilemeye bağlı olarak hafif yükseldi. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü yatay seyir ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, Başkan Turmp’ın Çin hakkında yaptığı açıklamalar ile birlikte gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans gösterdiği günde Euro, Avrupa Birliği Komisyonu’nun Euro Bölgesi 2017 yılı ekonomik büyüme tahminini yukarı revize etmesiyle yükselişini sürdürdü. Kasım vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,3 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)