E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST güçlü seyredebilir---

BİST güçlü seyredebilir

BİST güçlü seyredebilir
03 Aralık 2018 - 09:25 borsagundem.com

Borsa İstanbul, ABD-Çin arasındaki ticaret savaşının yatışmasıyla birlikte hızlı yükselebilir

Trump’tan Müjde Üstüne Müjde

Ocak sonunda 121,500 ile rekor kıran BIST 100 Endeksi sonraki 7 ay sürekli düşerek Ağustos’ta 84 binli seviyeleri gördü. Bu süreçte banka endeksi % 50 düşerken sanayi endeksi % 5 düştü. Ekonomi yönetiminden gelen hamleler sayesinde faizler ve kur düşme trendine girerken banka hisseleri önderliğinde borsa da toparlandı. Eylül’de bankalar % 19 yükselirken sanayi endeksi yüzde 2 yükselmişken Ekim’de bankalar % 8 düşerken sanayi endeksi % 10 düştü. Kasım’da ise bankalar yüzde 15 yükselirken sanayi endeksi % 3 düştü. Yani, son yükselişte bankası olmayan kazanamadı.

Cuma-Cumartesi yapılan G-20 Zirvesinde Trump’tan müthiş hamleler izledik. Önce kuzey komşusu Kanada ve güney komşusu Meksika ile yeni ticaret anlaşmalarını imzaladı. Ardından Putin ile görüşmesini “Ukrayna gemilerine el koymuşken olmaz” diyerek iptal etti. Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile 50 dakikalık görüşme gerçekleştirdi. Çin lideri ve ekibiyle gerçekleştirdiği toplantıda ise ticaret savaşlarına 90 gün ara verme kararı aldı. Böylece yılbaşında Çin’den ithal 200 milyarlık ürüne ek 30 milyar dolarlık vergi yükünün gelmesini geciktirdi. Çin; a)ABD’den daha fazla tarım ürünü ithal edecek b)Enerji ve endüstriyel ürünlerin ithalatını artıracak c) ABD'de üretilen otomobillerden aldığında % 40a varan gümrük vergisini kaldıracak.

Haftaya başlarken ticaret savaşlarındaki ateşkes kararının olumlu etkilerini piyasalarda bayram havası olarak görüyoruz. Petrol fiyatları yüzde 6 yükselişle başlarken ABD endeks futureları yüzde 2 ye varan yükselişte. İtalya’nın da bütçe açığını daraltması haberleri ile havanın sürmesini bekleyebiliriz. İçerde ise bugün TÜFE verisinin negatif gelmesi ile bu güzel havaya katılım daha şevkli olabilir.

STRATEJI

13 Kasım’dan beri yükselen trendde olan borsa, FED sayesinde 95 bini geçti. Bugün de Trump sayesinde 96 bini geçecektir.

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 1000 puan civarında artışla, BIST 100 ise % 0.9 civarında artışla güne başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)