E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST global piyasadaki yükselişten etkilenebilir---

BİST global piyasadaki yükselişten etkilenebilir

BİST global piyasadaki yükselişten etkilenebilir
27 Temmuz 2017 - 09:30 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün global hisse piyasalarındaki olumlu hava ve global bazda değer kaybeden ABD Doları eşliğinde güne yükselişle başlamasını ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ YATAY HAREKET ETTİ…

BIST 100 Endeksi dün, TL’deki hafif değerlenme ve iyi bilanço performansı gösteren Türk Telekom hisseleri eşliğinde günü %0,2 yükselişle 107,206 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,2 oranında gerilerken, BIST Sanayi Endeksi ise %0,5 oranında yükseldi. Ayrıca, dün FED toplantısı takip edildi. FED beklenildiği gibi para politikasında değişikliğe gitmeyerek politika faizini %1,00-1,25 aralığında sabit bıraktı. Bilanço küçültmeye ise göreceli olarak yakın zamanda başlanılacağı duyuruldu. FED gözlemcileri yakın zaman olarak Eylül ayındaki toplantı olabileceğini tahmin etmekte.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
GLOBAL POZİTİF RİSK İŞTAHI EŞLİĞİNDE HAFİF YÜKSELİŞ…
SAAT 14:00 TCMB FAİZ ORANI KARARI…

Bugün piyasalar öğlen açıklanacak TCMB faiz oranı kararını takip edecek. Son dönemdeki TL’de değer kazancı ve stabilizasyon ile enflasyonun zirve seviyesini görmesinin ardından düşüş trendine girmesine rağmen hala TCMB’nin orta vadeli hedefinin uzağında olması nedeniyle TCMB’nin sıkı duruşunu devam ettirmesini ve politika faizini sabit tumasını beklemekteyiz. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları ve ABD vadeli hisse piyasaları beklentilerin üzerinde açıklanan şirket karlarının yatırımcıların global ekonomik büyümeye dair düşüncelerini desteklemesi ile birlikte hafif yükselişte. BIST 100 Endeksi’nin bugün global Hisse piyasalarındaki olumlu hava ve global bazda değer kaybeden ABD Doları eşliğinde güne yükselişle başlamasını ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

AKBNK…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı ikinci çeyrek dönemde, geçen yıla kıyasla %13 artışla beklentilerin hafif üzerinde olarak 1,501 milyon TL (beklenti 1,440 milyon TL net kar) net kar açıkladı. Şirketin 2017 yılı ilk 6 aylık döneminde net karı ise, geçen yıl aynı döneme göre %24 yükselişle 2,906 milyon TL olarak gerçekleşti. (KAP)

ANHYT…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı ikinci çeyrek dönemde, geçen yıla kıyasla %41 artışla beklentilerin üzerinde olarak 63 milyon TL (beklenti 57 milyon TL net kar) net kar açıkladı. Şirketin 2017 yılı ilk 6 aylık döneminde net karı ise, geçen yıl aynı döneme göre %33 yükselişle 115 milyon TL olarak gerçekleşti. (KAP)

ASELS…Nötr… Şirket, Roketsan ile UMTAS Kızılötesi Arayıcı Başlık tedariki ile ilgili olarak toplam bedeli 24.6 milyon Euro tutarında sözleşme imzalandığını ve söz konusu sözleşme kapsamında teslimatların 2018-2019 yıllarında tamamlanacağını açıkladı. (KAP)

MGROS…Nötr… Şirket, KIPA payları için pay alım sürecinin 26.07.2017 tarihi itibariyle tamamlandığını, Kipa'da sahip olduğu pay oranının %96.25'e ulaştığını ve Kipa'nın yönetim kontrolünde veya yönetim kurulunda herhangi bir değişiklik meydana gelmediğini açıkladı. (KAP)

NETAS…Nötr… Şirket, kayıtlı sermaye tavan tutarının 500 milyon TL'den 600 milyon TL'ye yükseltilmesi ve kayıtlı sermaye tavanı geçerlilik süresinin 2017-2021 yılları olarak değiştirilmesine ilişkin esas sözleşmesinin ilgili maddelerinin değiştirilmesine ilişkin T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan izin alındığını bildirdi. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Ağustos vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’nin aksine günü %0,1 düşüşle 133,350 seviyesinden tamamladı.
Ağustos vadeli kontratın, gün içerisinde 132,750 – 134,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün Fed’in enflasyona ilişkin söylemleri sonrası ABD Doları dünya genelinde zayıf seyir izledi. Gün sonunda görülen tabloda ABD Doları hem gelişmiş hem de gelişen ülke para birimleri karşısında değer kaybetti. Türk Lirası da söz konusu ülke para birimlerine eşlik etti. Türk Lirası günü dolar karşısında %0,99 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Dün Fed’in enflasyona ilişkin söylemleri sonrası ABD Doları dünya genelinde zayıf seyir izledi. ABD Doları’nın zayıf seyrinin yükseliş fırsatı olarak değerlendiren altın dünü dolar karşısında %0,84 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün Fed’in enflasyona ilişkin söylemleri sonrası ABD Doları dünya genelinde zayıf seyir izledi. Gün sonunda görülen tabloda ABD Doları hem gelişmiş hem de gelişen ülke para birimleri karşısında değer kaybetti. Euro da global bazda görülen seyre eşlik ederken euro günü Dolar karşısında %0,75 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)