E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST düşüşle açılabilir---

BİST düşüşle açılabilir

BİST düşüşle açılabilir
25 Eylül 2017 - 09:07 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif düşüşle açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI OLDUĞU GÜNDE YATAYDA KALDI…

BIST 100 Endeksi haftanın son işlem gününde, Kuzey Kore’nin yeni hidrojen bombası denemesi yapabileceğini açıklaması ile gerileyen Asya piyasaları ve Milli Güvenlik Kurulu’nun toplanması ile yatırımcıların risk iştahlarının azalması eşliğinde günü yatay hareketle 104,123 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,9 oranında yükselirken, BIST Sanayi Endeksi ise %0,8 oranında geriledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
KUZEY IRAK’TAKİ REFERANDUMA BAĞLI OLARAK DÜŞÜŞ EĞİLİMLİ SEYİR…

Hafta sonu yapılan olağanüstü meclis toplantısında, Suriye ve Irak'a asker gönderme yetkisi veren tezkerenin süresi uzatıldı. Bugün piyasalar Kuzey Irak referandumu hakkında haber akışını takip edecek. Artan jeopolitik tansiyonun BIST üzerinde baskı yaratmasını beklemekteyiz. Yurtiçinde ekonomik veri olarak ise bugün Eylül ayı kapasite kullanım oranı ve imalat güveni verileri, haftanın geri kalanında ise global piyasalarda FED ve Avrupa Merkez Bankası üyelerinin konuşmaları ve Perşembe günü ABD 2017 yılı ikinci çeyrek GSMH büyümesi izlenilecek. Sabah itibariyle ise Asya hisse piyasaları hafif düşüş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif düşüşle açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

THYAO…Sınırlı Pozitif… Şirket, gelecek dar gövde uçak siparişleriyle artan geniş gövde uçak ihtiyacını karşılamak, böylece filosunu yeni nesil geniş gövde uçak tipleri ile daha güçlendirmek ve yolcu memnuniyetini arttırmak amaçlarıyla 2019 ile 2023 yılları arasında temin edilmek üzere 20+20 toplamda 40 adet Boeing 787-9 Dreamliner sipariş niyetini uçak üreticisi firma ile paylaştığını ve bu niyet çerçevesinde Boeing firması ile görüşmelerin devam ettiğini açıkladı. (KAP)

ASELS…Sınırlı Pozitif… Şirket, STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. ile toplam bedeli 13,9 milyon USD olan sözleşme imzalandığını ve söz konusu sözleşme kapsamında teslimatların 2018-2020 yıllarında gerçekleştirileceğini bildirdi. Ayrıca, medyada yer alan habere göre, şirketin en fazla tercih edilen ürünleri arasında yer alan uzaktan komutalı silah sistemleri ailesinin yeni ürünü Nefer, yurt dışından talep aldığı ve ürün seri üretime hazır hale getirilirken bu yıl içinde 2 farklı müşteriyle sözleşme öncesi atışlı testlerin gerçekleştirileceği belirtildi. (KAP/Akşam)

GOZDE…Nötr… Şirket, dolaylı bağlı ortaklıklarından Polinas Plastik Sanayii ve Ticareti A.Ş. tarafından baskılı esnek ambalaj sektöründe faaliyet gösteren Propak Ambalaj Üretim ve Pazarlama A.Ş hisselerinin 47 milyon Euro Hisse değeri üzerinden devralınmasına ilişkin hisse satım ve alım sözleşmesi imzalandığını bildirdi. (KAP)

KERVT…Pozitif… Şirket, İlişkili taraflarımızdan Besler Gıda ve Kimya Sanayii ve Ticaret A.Ş. (BESLER) in sermayesini temsil eden payların tamamının 904,5 milyon TL bedel ile satın alınmasına karar verildiğini bildirdi. (KAP)

ISMEN…Nötr… Şirket, Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. unvanlı bağlı ortaklık kuruluş talebinin Sermaye Piyasası Kurulu tarafından olumlu karşılandığını açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Ekim vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,1 yükselişle 129,600 seviyesinden tamamladı.
Ekim vadeli kontratın, gün içerisinde 128,500 – 130,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Haftanın son işlem gününde ABD Doları gelişen ülke para birimlerine karşı zayıf performans gösterirken, Türk Lirası da global seyre eşlik etti. Eylül vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,5 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Kuzey Kore’nin yeni hidrojen bombası denemesi yapabileceğini açıklaması ile birlikte altın ve Japon yeni gibi güvenli liman niteliğindeki varlıklarda değer artışı görüldü. Ekim vadeli Altın kontratı günü %0,4 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans gösterdiği günde Euro, bölgedeki açıklanan güçlü PMI verileri ile birlikte global görünüme iştirak etti. Eylül vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,4 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)