E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST dar bantta hareket edebilir---

BİST dar bantta hareket edebilir

BİST dar bantta hareket edebilir
12 Eylül 2018 - 09:18 borsagundem.com

Borsa İstanbul'un Merkez Bankası'nın faiz kararına kadar dar bantta seyretmesi bekleniyor

BIST 100… TCMB faiz kararı öncesinde tepki yükselişinde… Yurtiçi piyasalar Perşembe günü gerçekleşecek olan TCMB faiz kararı toplantısına odaklanırken, beklentiler yüksek enflasyon ortamında fiyat istikrarını sağlamak amacıyla faiz artırımı gelebileceği yönünde, söz konusu beklentiler eşliğinde TL varlıklardaki volatilitenin azalması ve sakin bir seyir izlemesi ile endeks dar bantta hareketini sürdürüyor. BIST’te dün haftanın ilk günündeki güçlü satış dalgasının ardından tepki yükselişi gerçekleşti, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşyu Moody’s yaptığı açıklamada Türk şirketlerinin belirsizliklerin artmasına rağmen refinansman riskleriyle başa çıkabileceğini belirtmesi BIST’teki alıcılı seyri destekledi ve endeks günü %0.75 yükselişle 92.389 seviyesinden tamamladı. Eylül ayının başında son yılların zirve seviyesine ulaşarak, TL varlıklardaki riskliliğin güçlendiğine işaret eden CDS’lerdeki toparlanma devam etmekte, Tahvil fiyatlamaları ise %25’in üzerine çıkarak hafif yükselişine devam ediyor. Beklentilerimize paralel şekilde TL varlıklarda bu ay genel anlamda geçtiğimiz aya göre daha sakin bir seyir görülmekte, BIST’in TCMB faiz kararı toplantısına kadar dar bantta hareketinin devam etmesini beklemekteyiz.

Şirket Haberleri… MAVI… Şirketin 01.02.18 - 31.07.18 dönemine ilişkin net karı 51 milyon TL şeklide gerçekleşti ve net kar bir önceki döneme göre %50 arttı. THYAO… Şirket, Uluslararası Göç Örgütü ile güvenli ve düzenli göçün desteklenmesi amacıyla uzun vadeli bir ortaklığa imza attı. Söz konusu haber eşliğinde THYAO günü %5.59 yükselişle kapattı.

USDTRY… Sakin seyrine devam ediyor… TCMB faiz kararı toplantısı öncesinde paritedeki volatilite azalsa da dolar endeksindeki güçlenme nedeniyle hafif yukarı yönlü hareketler görüldü. Suriye-İdlib konusu jeopolitik belirsizlikleri beraberinde getirirken, gelişen ülke piyasalarındaki hafif toparlanma gerçekleşmesi pariteyi dengeledi.

EURTRY… TL varlıklardaki sakin seyir eşliğinde yatay… USDTRY’nin dar bantta yatay hareket etmesi öncülüğünde ve genel anlamda TCMB faiz kararı toplantısı öncesinde TL varlıklardaki volatilitenin azalması nedeniyle EURTRY’de gün içerisinde sakin seyir izleyerek günü hafif düşüşle kapattı.

EURUSD… Doların genel anlamda yatay seyir izlemesine paralel şekilde yatay… Euro Bölgesinde açıklanan ZEW Ekonomik Güven endeksinin olumlu gerçekleşmesine rağmen, İtalya’ya ilişkin bütçe tartışmalarının devam etmesi bölgedeki belirsizliği artırmaya devam ediyor. Diğer yandan doların yatay seyir izlemesi de EURUSD’nin sakin bir seyir izlemesine neden oldu. Paritenin yönü açısından bugün açıklanacak olan Euro Bölgesi Sanayi Üretimi ve ABD ÜFE verileri takip edilecek. Beklentiler ABD ÜFE için aylık %0.2 artış yönünde.

XAUUSD… Dolardaki hafif yükselişe bağlı olarak düşüş eğilimli… Ons altın, dün dolar endeksindeki toparlanma ile birlikte 1187$ seviyelerine kadar geriledi.

GLDGR… TL’deki toparlanmaya bağlı olarak düşüşte… Gram altının USDTRY’deki düşüş öncülüğünde gerçekleşen düşüş seyri devam etmekte. Buna paralel olarak ons altındaki düşüş eğilimi de gram altını baskılayan unsurlar arasında.

BRENT… Petrol arzının sıkılaşacağı beklentileriyle yükseldi… ABD ham petrol stoklarındaki azalma ve ABD2nin İran yaptırımlarının yürürlüğe gireceği tarihin yaklaşması ile brent petrol fiyatları, arzın sıkıaşacağı beklentilerine paralel şekilde 79$ seviyelerine kadar yükseliş kaydetti. Fiyatlamalar açısından bugün yayınlanacak olan OPEC aylık raporu takip edilecek.

S&P 500… Yeniden yükselişe geçti… Brent petrol fiyatlarındaki dikkat çeken artış ile enerji hisselerine gelen alımlar S&P ile beraber ABD borsalarını olumlu etkiledi.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika12 Eylül 2018 09:42

    Brent petrolü ve ABD ham petrolü arasındaki fark çok açıldı, 10 dolar kadar. Ons Altın düşmeye devam ediyor.