E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST baskı altında kalabilir---

BİST baskı altında kalabilir

BİST baskı altında kalabilir
17 Kasım 2017 - 09:00 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da artan petrol fiyatları ile yükselişe geçen cari açık, enflasyon, tahvil faizlerindeki yükseliş eğilimi ve Aralık’taki FED toplantısının yaklaşması ile birlikte baskı altında kalması bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ 1 MİLYAR USD’LİK YABANCI SATIŞ VERİSİ İLE GERİLEDİ..

BIST 100 Endeksi dün, global hisse piyasalarındaki toparlanmaya paralel olarak gelen tepki alımları ile güne yükselişle başlamasına karşın TCMB’nin açıkladığı verilere göre yabancı yatırımcıların TL varlıklarda geçen hafta yaklaşık 1 milyar USD değerinde satış yaptığının açıklanması ile birlikte kazançlarını geri verdi ve günü %0,7 düşüşle 106,977 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,1, BIST Sanayi Endeksi ise %0,6 oranında geriledi. Ekonomik veri olarak ise dün, Euro bölgesinde Ekim ayı enflasyonu takip edildi. Euro bölgesinde enflasyon beklentilere paralel olarak aylık bazda %0,1, yıllık bazda ise %1,4 artış olarak gerçekleşti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
ABD’DE VERGİ REFORMUNA İLİŞKİN BELİRSİZLİKLERİN AZALMASIYLA HAFİF YÜKSELİŞ…

ABD’de vergi tasarısı Temsilciler Meclisi tarafından kabul edildi. Bu gelişmenin ardından, vergi reformuna ilişkin belirsizlikler nedeniyle bir miktar baskı altında kalan ABD ve gelişen ülke piyasaları toparlanma eğilimindeler. Ek olarak, gelişen ülke para birimlerinde Dolar’a karşı değer kazançları devam etmekte. Bu durum, gelişen ülke piyasalarındaki yükselişi destekleyebilir. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli Hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif yükselişle başlamasını ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesini bekliyoruz. Orta vadede ise, BIST 100 Endeksi ise, artan petrol fiyatları ile yükselişe geçen cari açık, enflasyon ve tahvil faizlerindeki yükseliş eğilimi, ve Aralık’taki FED toplantısının yaklaşması ile birlikte baskı altında kalmasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

HALKB…Nötr… Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halkbank’ın ABD ambargosunu deldiğine inanmadıklarını ve şirketin hiçbir işleminin ambargoya aykırı olmadığını söyledi. (Bloomberg HT)

TTKOM…Sınırlı Pozitif… Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, OTAŞ'ın 2013 yılında aldığı ve geri ödemelerini yapamadığı 4,75 milyar USD büyüklüğündeki kredinin takibe almamaları için bankalara taleplerini iletmediklerini söyledi. (Bloomberg HT)

OTKAR…Sınırlı Pozitif… Şirket, Altay Tankı projesi kapsamında ihaleye katılmak için Savunma Sanayi Müsteşarlığı’na 16.11.2017 tarihi itibariyle teklif dosyasını sunduklarını açıkladı. (KAP)

DOCO…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017/2018 dönemi ikinci çeyreğinde geçen çeyreğe göre %70 artışla 52,2 milyon TL net kar elde etti. FAVÖK ise, geçen çeyreğe göre %41 artış göstererek 106,3 olarak gerçekleşti. (KAP)

Demir Çelik Sektörü…Nötr… Türkiye demir çelik sektöründe, Ekim ayı ham çelik üretimi geçen aya göre %10, geçen sene aynı döneme göre ise %11 artış göstererek 3,3 milyon ton olarak gerçekleşti. Ham çelik üretiminde yıllık büyüme oranı Ekim ayında %12,3’ten %12,5’e yükseldi. (TÇÜD)

Çimento Sektörü…Nötr… 2017 yılı ilk 8 ayda çimento üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre %2’lik bir artış gösterdi. Söz konusu dönemde, iç satışlarda ve çimento ihracatında ise %3’luk artış gerçekleşmiştir. (TÇMB)

Yabancı İşlemleri… Geçtiğimiz hafta yurtdışında yerleşik kişiler, 513,6 milyon USD hisse senedi, 532,6 milyon USD DİBS ve 32,4 milyon USD Özel Sektör Tahvil ve Bonosu satışı gerçekleştirdi. (TCMB)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,8 düşüşle 133,525 seviyesinden tamamladı.
Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 132,750 – 134,250 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişen ülke para birimlerine karşısında zayıf performans gösterirken, Türk Lirası da global seyre eşlik etti. Kasım vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,4 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, ABD Doları’nın gelişen ve gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kaybetmesi ile birlikte hafif yükseldi. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,1 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans gösterdiği günde Euro, gelen kar satışları ile birlikte negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Kasım vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,3 düşüş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)