E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST aracı kurumların borsa paylarına talip---

BİST aracı kurumların borsa paylarına talip

BİST aracı kurumların borsa paylarına talip
26 Ekim 2016 - 06:53 borsagundem.com

Borsa İstanbul, borsa payını satmak isteyen aracı kurumlara teklifte bulunmaya hazırlanıyor...

BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Bugün ismi Borsa İstanbul’a (BİST) dönüşen İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın kuruluşundan bu yana büyük katkısı bulunan aracı kurumlara, A.Ş’ye dönüşüm sürecinde yüzde 4 oranında pay verildi. Borsa İstanbul’dan yüzde 4 hisse alacak olan yaklaşık 100 kurum eşit paya sahip. Eğer halka arz gerçekleşirse satılacak hisselerden sağlanacak gelir kurumlar arasında eşit olarak paylaştırılacak. Bir süre öncesine kadar kurum başına düşen rakamın 300 bin dolar seviyesinde olduğu konuşuluyordu. Sermaye Piyasası Kurulu’nun aracı kurumların daha güçlü sermayeye sahip olması ve yatırım kuruluna dönüşmesi için attığı adımlar sonrası sermaye yeterlilik şartını yerine getiremeyen kurumların büyük bir kısmı el değiştirdi. Satılamayanlar da faaliyetlerini geçici olarak dondurdu. Borsagundem.com’a gelen bilgilere göre Borsa İstanbul yönetimi, faaliyetlerini geçici olarak donduran ya da durdurmayı planlayan kurumlara hisselerini geri alma teklifinde bulunacak.

EBRD’YE HİSSE SATIŞI FİYATI ARTIRDI

Aracı kurumların elindeki borsa payı için de Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’na (EBRD) yapılan satış fiyatının baz alınacağı öğrenildi. EBRD geçen yıl Borsa İstanbul'a yüzde 10 oranında ortak olmuştu. EBRD’ye yapılan hisse satış fiyatı baz alındığında ise aracı kurumların elindeki borsa payının kurum başına 450 bin doları geçmesi bekleniyor. Borsa İstanbul’un 31 Ekim’de yapılacak Genel Kurulda konuyu gündeme getirmesi bekleniyor.

BİST YÖNETİM KURULU ÜYESİ BORSA PAYI TOPLUYOR

Bu arada Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi ve Tacirler Menkul Kıymetler’in sahibi Murat Tacir’in de bir süre önce aracı kurumların borsa paylarını topladığı konusu gündeme gelmişti. Sektör temsilcileri, “Murat Tacir bu payları neden topluyor, bir bildiği mi var?” şeklinde sorulara yanıt arıyordu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)