E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST 92 bin puana ulaşabilir---

BİST 92 bin puana ulaşabilir

BİST 92 bin puana ulaşabilir
17 Nisan 2017 - 09:25 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da geçen haftanın en yüksek seviyesi olan 91 bin 832 puan görülebilir

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ DÜŞÜK İŞLEM HACMİ EŞLİĞİNDE YATAY SEYİR İZLEDİ…

BIST 100 Endeksi, haftanın son işlem gününde, referanduma bir iş günü kalması ve ABD ile Avrupa piyasalarının tatil olmasına bağlı olarak beklentiler paralelinde düşük işlem hacmi ile birlikte yatay bir seyir izledi ve günü %0,2 yükselişle 90,064 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi, 2017 yılı birinci çeyrek bilançolarına dair beklentiler paralelinde günü %1,8 yükselişle tamamlarken, BIST Sanayi Endeksi %0,7 geriledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
REFERANDUM SONUÇLARI İLE BİRLİKTE TL %2,0 DEĞER KAZANDI…

BIST 100 Endeksi’nin referandum sonuçlarının piyasa beklentisi paralelinde gerçekleşmesi ile birlikte TL’deki değer kazancı eşliğinde güne yükselişle başlamasını beklemekteyiz. BIST 100 Endeksi’nin geçen hafta gördüğü en yüksek seviye olan 91,832 hedeflemesi beklenebilir. Sabah itibariyle ise, Asya piyasaları K. Kore ve ABD arasındaki artan jeopolitik risklere bağlı olarak karışık seyretmekte. Bugün Avrupa piyasaları paskalya tatili nedeniyle kapalı kalmaya devam ederken ABD piyasaları açık olacak. Bugün ekonomik veri olarak ise Türkiye Ocak ayı işsizlik verileri açıklanacak. Piyasa açısından bu hafta yurtdışında ana gündem K.Kore/ABD gerginliği ile hafta sonu Fransa’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimleri olacak. Gelecek hafta ise 26 Nisan’da TCMB ve 27 Nisan’da Avrupa Merkez Bankası toplantısı piyasadaki gündemi belirleyecek.

ŞİRKET HABERLERİ

Tarım Makineleri Sektörü…Sınırlı Pozitif… Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan, 2008 yılından bu yana tarım makineleri sektörünü mağdur eden indirilmiş KDV uygulamasının neden olduğu sıkıntıda olumlu bir gelişme yaşandığını ve 8'den 18'e yükselen KDV oranlarında, aradaki %10 farkın doğrudan çiftçiye ödenmesi için ilk adımın atıldığını bildirdi. Ayrıca, 2016 yılında traktör ve tarım makineleri sektörünün birikmiş 800 milyon TL KDV alacağının da bulunduğu belirtildi. (Dünya)

PGSUS…Pozitif… Şirketin Mart 2017’de toplam yolcu sayısı, geçen senenin aynı dönemine kıyasla, %14,6 artarak 2,1 milyon yolcu (iç hatlar +%10,6 ve dış hatlar +%21,5) oldu. Ocak – Mart 2017 döneminde ise, geçtiğimiz senenin birinci çeyreğine göre %7,5 artış göstererek 5,8 milyon yolcu olarak gerçekleşti. Mart 2017 yılında doluluk oranları ise, sırasıyla, iç hatlarda %86,8, dış hatlarda %78,0 ve toplamda %83,3 oldu. Mart 2016 döneminde doluluk oranları sırasıyla, iç hatlarda %77,9, dış hatlarda %65,9 ve toplamda %77,4 olarak gerçekleşmişti. (KAP)

ALARK…Pozitif… Şirketin bağlı ortaklıklarından Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş.'nin %50 hisseye sahip olduğu ortak girişimin, 14.04.2017 tarihinde imzalanan sözleşme ile ‘'Kaynarca – Pendik - Tuzla Metrosu İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri'' projesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası Raylı Sistem Müdürlüğü'ne karşı taahhüt ettiği belirtildi. Taahhüt edilen söz konusu işe ilişkin toplam sözleşme bedeli ise KDV hariç 1,6 milyar TL olduğu bildirildi. (KAP)

AVISA…Pozitif… Şirketin, Ocak – Mart 2017 dönemindeki prim üretimi, geçtiğimiz senenin aynı dönemine kıyasla %60 artışla 112,5 milyon TL olarak gerçekleşti. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü, %0,4 yükselişle 111,000 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, güne yükselişle başlamasını ve gün içerisinde 111,500 – 113,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Haftanın son işlem gününde dolar karşısında zayıf seyir izleyen Türk Lirası, hafta sonu ülke genelinde gerçekleşen referandum sonrası Türk Lirası güne dolar karşısında %2’ye yakın değer kazancı ile başladı.

Bugün USDTRY kontratının güne düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz haftaya ilişkin olarak jeopolitik gerginliklerden beslenen altın, hafta sonu Kuzey Kore’nin füze denemesi sonrası yeni haftada 1290$ seviyesini aşarak güne başladı.

Bugün Altın kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Haftanın son işlem gününde gelişmiş ülke para birimlerinin birçoğu Dolar karşısında değer kazanırken, euro tarafında sınırlı değer kazancı görüldü. Euro günü dolar karşısında yatay seyir ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)