E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100'de sert satış beklentisi---

BİST-100'de sert satış beklentisi

BİST-100'de sert satış beklentisi
05 Mayıs 2016 - 08:52 borsagundem.com

Yatırım Finansman, BİST-100 teknik analizinde endekste sert satışların yaşanabileceğini belirtti.

Satış baskısının dünde etkili olduğunu gördüğümüz Borsa İstanbul’da iç gündeme odaklı gevşeme eğilimi etkisini sürdürürken, BİST 100 endeksi %2.08 oranında düşüş 79.382 seviyesinden günü tamamladı. Bankacılık endeksi %2.46, sanayi endeksinin ise %1.13 oranında değer kaybettiği günde, Dolar/TL kurunda%1.19 oranında değer kazanımı ile 2.8795’den kapandı.
Oldukça yoğun bir günü geride bıraktık. Ağırlıklı olarak iç gelişmelere odaklandığımız günde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlar toplantısında yaptığı açıklamalar akşamki Ahmet Davutoğlu-Recep Tayyip Erdoğan zirvesine ilişkin edişeleri artırmıştı. Dün akşam saatlerinde gerçekleşen ve yaklaşık 2 saat süren görüşme sonrası siyasi riskleri ortaya koyan haber akışları (Olağanüstü kongre kararı vs. gibi) USD/TL tarafında fiyatlamaların 2,97’lere kadar yükselmesine neden oldu. 
Yurtdışında ise ABD verilerine odaklandığımız günde yurtiçidne ise siyasi risk primini belirleyen unsurlara ilişkin gelişmeler ve “vize serbestisi” konusunda AB’nin vermiş olduğu olumlu tavsiye takip edildi. ADP özel sektör istihdamı beklentilerin bir hayli altında 156 bin kişi olarak açıklanırken, $40,4 mlr açık veren dış ticaret dengesi ve %4,1 artış gösteren birim istihdam maliyetleri olumlu ADP verisinin etkisini sınırlandırdı. Üzerine ISM İmalat Dışı Endeks’in beklentileri aşması ve fabrika siparişlerinin
tahminlerin üzerinde gelmesi, görünümü iyiden iyiye bozdu. Özellikle ISM İmalat Dışı Endeks’in alt bileşeni olan “istihdam”ın 53 seviyesine yükselmesi ve “fiyatlar” endeksinin 53,4 ile yeniden büyüme eğilimine girmiş olması, Fed’e ilişkin beklentileri güçlendirmiş durumdadır.

Piyasa siyasi krizin ne kadar süreceğini merak ediyor


Bugün ise gündemde önemli bir veri akışı yok. ABD’den gelecek haftalık işsizlik maaşı başvuruları dışında yurtiçinde de önemli bir veri bulunmuyor. ABD’de açıklanacak Herbalife bilançosu yakından izlenecek olup, yurtiçinde ise TUPRS; TKFEN ve VAKBN gibi önemli şirket finansalları izleniyor olacak.
Japonya, Endonezya ve Kore borsalarının kapalı olduğu Asya piyasaları hafif geri çekilmelerle işlem görüyor. Buna ek olarak ABD endeks vadelilerinin pozitif seyri ve Avrupa’nın pozitif açılış beklentisi gelişmekte olan piyasaların tepki alımlarına neden olabilir. Tüm bu gelişmeleri, ABD ham petrol fiyatlarının yükselişiyle teyid edebiliyoruz.

Borsa'da gözler siyasi gelişmelerde

Öte yandan USD/TL’nin 2,93’lere kadar yükselmesi ise yurtdışındaki nispeten olumlu havanın yurtiçine yansımasını engelleyerek, BIST-100’ün diğer GOP borsalarından negatif ayrışması şeklinde yansıyabilir.
İç siyasi gündemde yaşanan gelişmenin etkisi ile güne sert satıcı başlamasını beklediğimiz endekste 200 günlük (üssel) ortalama seviyesi olan 78.500’ün altında bir açılış görebiliriz. Bu seviyenin altında gevşeme eğiliminin devamı ile birlikte 77.600 ve 75.000 seviyeleri sırası ile kısa vadeli alt destekler olarak takip edilebilir.

Yatırım Finansman

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)