E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST-100'de kayıplar sınırlı olabilir---

BİST-100'de kayıplar sınırlı olabilir

BİST-100'de kayıplar sınırlı olabilir
29 Haziran 2016 - 09:43 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda borsadaki kayıpların sınırlı olabileceğini değerlendirdi

Terörist saldırı nedeniyle Türkiye piyasaları bu sabah dünyadan negatif ayrılarak açılabilir. Ancak küresel risk iştahındaki toparlanmaya paralel Türk lirasının güçlü seyri Borsa İstanbul’daki kayıpların sınırlı olacağını gösteriyor.
Dünya piyasalarında Brexit fırtınası sonrası oluşan iyimser hava devam ediyor. Emin limanlardan yeniden açık denize çıkan küresel yatırımcıların alışlarıyla Salı günü hisse senedinden, emtiaya, özel sektör tahvilinden, gelişmekte olan ülke varlıklarına, tüm piyasalarda fırtına sonrası bereketi yaşanıyor.
Birleşik Krallığın Avrupa Birliğinden çıkmasının küresel büyüme üzerindeki etkisinin %0,1-0,2 ile sınırlı kalacağına ve bu etkinin de büyük ölçüde FED, ECB ve BOJ’un genişleyici para politikalarıyla bertaraf edileceğine inanan piyasalarda yeni bir yükseliş dalgası başladı.
Küresel risk iştahındaki toparlanma ve jeopolitik risklerdeki azalmaya paralel dün Borsa İstanbul için taktiksel alış önermiştik. Borsadaki yükseliş öngörümüzden daha çabuk ve sert oldu. MSCI Türkiye Salı günü %3,8 artış ile gelişmekte olan piyasaların neredeyse üç katına yakın bir hızla değer kazandı.
Dün Atatürk Hava Limanı’nda gerçekleştirilen hain saldırıya rağmen Türkiye piyasaları için kısa vadeli olumlu görüşümüzü koruyoruz. Güçlü büyümemiz, Fed’in faiz artışının 2017’ye ötelenmesi ve görece yüksek nominal faizler küresel sermayeyi Türkiye’ye çekecektir.
Piyasalarla ilgili taktiksel olumlu görüşümüze karşın, THY, Pegasus, TAV ve Çelebi gibi havacılık sektörü hisselerinde satış baskısının artmasını bekliyoruz. Mayıs ayı turizm istatistikleri Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısında %35’lik düşüşle çok karamsar bir tablo çiziyordu. Dün Atatürk Hava Limanı’nda yapılan hain saldırı yumuşak zaten yumuşak karnımız olan turizm sektöründe işlerin daha da kötüleşmesine neden olabilir.

İş Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 29.06.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 29.06.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)