E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST-100'de fırtına sonrası bereketi…---

BİST-100'de fırtına sonrası bereketi…

BİST-100'de fırtına sonrası bereketi…
28 Haziran 2016 - 09:33 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda BİST-100'de kısa vadeli alım yapmak için uygun bir zaman olduğunu belirtti.

Brexit sonrası dünya borsalarında 3 trilyon dolardan fazla kayba yol açan satış dalgası durulmaya başladı. Sabah ilk işlemlerde FTSE-100, S&P 500 vadeli borsalarında ve emtia fiyatlarındaki tepki alışları, dolar, yen ve ABD devlet tahvillerindeki gerileme, risk iştahının düzelmeye başladığını gösteriyor.
Piyasalardaki toparlanmada İngiltere’nin Avrupa Birliğinden çıkmasının küresel büyüme üzerinde sınırlı risk yaratacağı ümidi etkili oldu. Japonya ve Güney Kore’de büyümeyi destekleyici paketler açıklanacağı beklentisi iyimserliğin artmasını sağladı.
Küresel piyasalardaki tepki alımları ne kadar kalıcı olur bilemiyoruz. Ancak önümüzdeki dönemde Türkiye piyasalarının dünyayı yenmesi konusunda iyimserliğimiz artıyor. İyimserliğimizi arkasında üç temel neden var:
Fed’in faiz artırması senaryosunun rafa kalktığı ve gelişmiş ülke tahvillerinin rekor seviyelere yükseldiği mevcut konjonktür sıcak paranın Türkiye gibi nominal faizlerin halen yüksek olduğu piyasalara yönelmesi için olumlu bir ortam yaratıyor.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 28.06.2016

İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi, Rusya ile bozulan ilişkilerin düzeltilmesi yolunda olumlu adımlar atılması, dünyanın gerisinde kalmamıza neden olan jeopolitik risklerinin azalmasına yol açabilir. Benzer adımların Doğu Anadolu’da toplumsal barışın yeniden tesis edilmesi için atılması durumunda uzun süredir dünyanın gerisinde kalan Türkiye piyasaları atak yapabilir.
Küresel büyüme üzerinde aşağı yönlü risklerin arttığı bir ortamda yapısal dinamiklerle iç talebe dayalı büyüyebilen ülkeler öne çıkmaya başlayabilir. Merkez Bankası’nın faiz indirimleri, asgari ücret artışı ve esnek yapısı sayesinde Rusya şokuna rağmen büyümeyi sürdüren Türkiye ekonomisine önümüzdeki dönemde sermaye girişi artabilir.
Dünya piyasalarındaki toparlanmaya paralel Borsa İstanbul’un %0,5 civarında bir yükseliş ile açılmasını bekliyoruz. Ucuz değerlemeler ve jeopolitik risklerdeki azalma Borsa İstanbul’da kısa vadeli alım yapmak için uygun bir ortam yaratıyor.

İş Yatırım

Günün önemli şirket haberleri - 28.06.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)