E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100'de açılışta satış beklentisi---

BİST-100'de açılışta satış beklentisi

BİST-100'de açılışta satış beklentisi
22 Nisan 2016 - 08:59 borsagundem.com

Yatırım Finansman, sabah raporunda BİST-100 endeksinde hafif satıcılı başlangıç beklediğini açıkladı.

Dün açılıştaki pozitif havaya rağmen 86.400 seviyesini aşamayan BİST100 endeksinde kapanışa doğru satıcılar etkisini arttırdı ve endeks günü %0.14 oranında sınırlı değer kazanımı ile 85.670 seviyesinden kapadı. Bankacılık endeksinin %0.07 ile çok sınırlı düşüş yaşandığı günde sanayi sektör hisseleri daha güçlü bir seyir izledi ve XUSIN %0.90 oranında yükseliş ile günü tamamladı. Dolar/TL kurunda ise son günlerin aksine tepki yükselişinin etkili olduğunu gördük ve kur %0.24 oranında yükseliş ile 2.8245’den
kapandı.
Gözlerin ECB’de olduğu dün ABD’den gelen öncü göstergeler ve ikinci el konut satışları diğer takip edilen veriler oldu. ECB faizlerde beklendiği üzere değişikliğe gitmezken, gözler 15:30’daki basın toplantısına çevrilmişti. Mario Draghi’nin basın toplantısında verdiği en önemli mesaj "Faizler uzun süre mevcut durumda ya da düşük olacak" ifadesi oldu. Gerektiğinde tüm enstrümanların kullanılacağına vurgu yapan Draghi, ekonomik büyüme ve enflasyonu destekleme için helikopter para uygulamasının şu anda AMB'nin gündeminde olmadığını söyledi. Ayrıca AMB Başkanı, "Enflasyon çok düşük ve olası
şekilde negatif alana geçebilir" diyerek %2’lik enflasyon hedefinin bir süre daha uzak olduğuna işaret etti.
Yurtiçinde tüketici güveni Nisan’da aylık %2,2 yükselişle 68,5 oldu. ABD’de işsizlik maaşı başvuruları 247 bin kişi ile beklentileri aşamadı. Öncü göstergeler endeksi %0,2 artış ile beklentileri aşamadı. Euro Bölgesi iş dünyası ortam endeksi ise -9,3 ile tahminler dahilinde geldi. ABD’de kârlar beklentilerin üzerinde gelse de bir önceki yılın aynı döneminin altında açıklanıyordu. Ancak dün açıklanan önemli bilançolarda Google’ın hakim ortağı Alphabet ve Microsoft’un kâr rakamları beklentilerin altında kaldı.
Bugün ise 10:30’da Almanya’nın, 11:00’da Euro Bölgesi PMI öncü verileri açıklanacak.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 22/04/2016

ABD’de ise 16:45’de öncü İmalat PMI verisini takip ediyor olacağız. Yine ABD’de bilanço açıklayacak olan büyük şirketlerden Mc Donald’s ve Caterpillar’ın 1Ç16 bilançoları izlenecek. Türkiye’de ise banka bilançoları bugün Akbank ile başlıyor. Akbank’a ek olarak Arçelik’in 1Ç16 sonuçlarının da açıklanması bekleniyor. Beklentilerin üzerinde bilançolar, özellikle Akbank tarafında gelmesi halinde piyasalara destek
olabilir. 
Haftanın son işlem günündeki açılış görünümü borsalar açısından negatif görünüyor. Petroldeki yükseliş hareketinin devam etmesine Altın(ons) fiyatının ise hafif geri çekilmesine rağmen küresel borsaların tamamı satıcılı seyretmekte. Asya borsalarının Japonya hariç tamamında satışlar söz konusu. ABD vadelilerinin de dün bizi 17:45 kapanışımız sonrası satıcılı seyrettiğini görmekteyiz. Dolayısıyla Avrupa borsalarının da açılışta satıcılı başlaması bekleniyor. Kur cephesinde ise Dolar endeksindeki (DXY)
yatay seyre rağmen gelişmekte olan ülke paralarının USD karşısında değer kaybı eğiliminde olduğu ve TL’nin de bu harekete ayak uydurduğunu görmekteyiz. 

Günün önemli şirket haberleri 22/04/2016

Teknik olarak hafif satıcılı başlangıç ile 85.300-86.400 bandını ilk destek direnç sevitesi olarak takip ediyor olacağız. Ara destek olan 85.300’ün üzerinde tutunma çabasının etkili olduğunu görebiliriz. Bu durumda 87.000 üst direnci günlük işlemlerde hedef seviye olarak değerlendirilebilir. Olası geri çekilmelerde 84.800-84.400 alt destek olarak takip edilebilir.

Yatırım Finansman

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)