E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100'de 80 bin aşılacak---

BİST-100'de 80 bin aşılacak

BİST-100'de 80 bin aşılacak
25 Ekim 2016 - 08:55 borsagundem.com

Alan Yatırım; 80 bin üzerinde kalıcılık sağlanabilirse Temmuz ayındaki 82,500 seviyesinin önümüzdeki dönemde hedef olabileceğini belirtti

DÜN NE OLDU? 

GLOBAL OLUMLU SEYİR EŞLİĞİNDE BIST YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi global olumlu ortam eşliğinde TL’de sınırlı değer kazancı ve 10 yıllık gösterge tahvil faizlerinde düşüşe bağlı olarak günü %1,4 yükselişle 79,933 seviyesinden tamamladı. Yükselişte BIST Bankacılık Endeksi %1,6 ile öncü olurken BIST Sanayi Endeksi %0,8 yükseldi. 2016 3. Çeyrek döneminde açıklanan banka bilançolarında karlılık artışının sürmesi BIST Banka Endeksinde pozitif ayrışmayı sağlamakta. BIST 100 Endeksi 80,000 seviyesine yaklaşarak Moody’s not indirimi öncesindeki seviyeye gelmiş oldu. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

BIST 100 ENDEKSİNDE KISA VADELİ DE OLSA 80,000 SEVİYESİNİNİN BANKA HİSSELERİ ÖNCÜLÜĞÜNDE GEÇİLMESİNİ BEKLEMEKTEYİZ..

BIST 100 Endeksinde bugün Moody’s not indirimi öncesindeki seviye olan 80,000’in üzerinde kalıcı olup olamayacağı test edilecek. Bu seviye üzerinde kalıcılık sağlanabilirse Temmuz ayındaki 82,500 seviyesi önümüzdeki dönemde hedef olabilir. Kısa vadede 2016 3. Çeyrek dönem karları güçlü gelen ve gelişmekte olan ülkeler bazında %25 gibi önemli iskontoya sahip olan Türk banka hisselerine talep bir süre daha devam edebilir. Bu durumda BIST 100 Endeksinde TL’de sakinleşmeyi ve 10 yıllık gösterge tahvilde tekrar %10 seviyesi altına gelinmesi eşliğinde banka hisseleri öncülüğünde 80,000 seviyesi üzerinde tutunması beklenebilir. Piyasalar açısından bu hafta gündem Perşembe günü TCMB Başkanı Çetinkaya’nın konuşması ve Cuma günü ABD 3. Çeyrek GSMH Büyüme verisi olacak. Gelecek hafta ise Türkiye’de enflasyon ve ABD istihdam verileri belirleyici olacak. 

ŞİRKET HABERLERİ 

GARAN… Pozitif… Şirket, 2016 3. Çeyrek dönemde 1,335 milyon TL ile 1,271 milyon TL olan piyasa beklentisinin %5 üzerinde net  kar açıkladı. Bankanın 2016/09 dönem net karı ise 3,940 milyon TL ile geçen yıl aynı dönemin %48 üzerinde gerçekleşti. (KAP) 

BIST 30 Kontratı 

Ekim vadeli kontrat, banka hisseleri öncülüğünde yükselen BIST 30 Endeksi paralelinde günü %1,4 yükselişle 97,775 seviyesinden tamamladı. 

Bugün Ekim vadeli kontratın bugün global ortamdaki nötr ortam paralelinde 97,5-98,5 bandında hareket etmesini beklemekteyiz. 

USDTRY Kontratı 

Haftanın ilk işlem gününde Türk Lirası diğer gelişmekte olan ülke para birimleri ile birlikte dolar karşısında değer kazanma eğilimine katıldı. Bunun paralelinde kar satışlarının görüldüğü USDTRY Ekim kontratı günü %0,35 değer kaybı ile 3,0787 seviyesinde tamamladı. 

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki tepki alımları göz önünde bulundurularak kontratın güne yükseliş ile başlamasını beklemekteyiz. USDTRY Ekim kontratında 3,10 direnci önemini korumaya devam ederken, 3,05 seviyesi destek konumunda bulunuyor. 

ALTIN/USD Kontratı 

Haftanın ilk işlem gününde 99,00 seviyesine doğru hareketi görülen dolar endeksi neticesinde, güçlü dolar eğilimi altını baskı altına almaya devam etti. Sınırlı fiyat hareketlerinin görüldüğü Altın Ekim kontratı günü %0,19 değer kaybı ile 1264 US$ seviyesinde tamamladı. 

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne yatay bir başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

EURUSD Kontratı 

Haftanın ilk işlem gününde 99,00 seviyesine doğru hareketi görülen dolar endeksi neticesinde, güçlü dolar eğilimi etkisini sürdürse de geçtiğimiz haftadan bu yana zayıflayan EURUSD paritesinde aşağı yönlü hareketler sınırlı oldu. Bu kapsamda EURUSD Ekim kontratı dünü %0,13 değer kazancı ile 1,0895 seviyesinde tamamladı. 

Sabah saatleri itibariyle zayıf seyrin görüldüğü EURUSD paritesi nedeniyle EURUSD kontratının güne yatay bir başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

DÜN NE OLDU? 

Haftanın ilk işlem gününde Avrupa ve ABD’de Ekim ayına ilişkin imalat ve hizmet PMI verileri takip edildi. Gündeme konu olan veri akışı her iki bölge içinde beklentilerin üzerinde açıklandı.  

Dün konuşması gündemde yer alan ve oy kullanma hakkı bulan Fed üyesi Bullard faiz artışı için "en muhtemel" toplantının Aralık ayı olduğunu ifade etti. 

Türk Lirası cinsinden varlıklar, diğer gelişmekte olan ülke kurları ile birlikte kitlesel bir harekete iştirak ederek dolar karşısında değer kazanma eğilimindeydi. Türk Lirası dün Güney Afrika Randı ile birlikte dolar karşısında pozitif ayrışan para birimleri arasında ilk sıralardaki yerini aldı. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

Bugün yurt içinde kapasite kullanım oranı ve imalat güveni verileri takip edilecek. 

Avrupa’da Almanya’nın IFO iş ortamı güven endeksinin yanı sıra Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin konuşması izlenecek. 

ABD’de ise tüketici güveni ve Fed üyesi Lockhart’ın konuşması gündeme konu olacak. 

USDTRY

Haftanın ilk işlem gününde Türk Lirası diğer gelişmekte olan ülke para birimleri ile birlikte dolar karşısında değer kazanma eğilimine katıldı. Türk Lirası dün Güney Afrika Randı ile birlikte dolar karşısında pozitif ayrışan para birimleri arasında ilk sıralardaki yerini aldı. 

Teknik olarak bakıldığında, 3,0500 seviyesinin üzerine yerleşen USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin devam edebilmesi için 3,0740 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin devam etmesi halinde 3,0850 ve 3,0970 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek kar realizasyonları için ise 3,0450 ve 3,0320 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. 

EURUSD 

Haftanın ilk işlem gününde 99,00 seviyesine doğru hareketi görülen dolar endeksi neticesinde, güçlü dolar eğilimi etkisini sürdürse de geçtiğimiz haftadan bu yana zayıflayan EURUSD paritesinde aşağı yönlü hareketler sınırlı oldu. Avrupa’da beklentilerin üzerinde açıklanan PMI verileri de söz konusu kayıpların sınırlı kalmasında etkili oldu. 

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesi 1,0900 seviyesinin aşağısında kalıcılık sağladığı sürece zayıf seyir devam edecek olup, 1,0820 ve 1,0765 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. Paritede toparlanma eğiliminin görülebilmesi için 1,0900 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 1,0940 direnç seviyesi hedeflenebilir.  

ALTIN 

Haftanın ilk işlem gününde 99,00 seviyesine doğru hareketi görülen dolar endeksi neticesinde, güçlü dolar eğilimi altını baskı altına almaya devam etti. 

Teknik olarak bakıldığında seyri zayıflayan Altında 1263 seviyesi önemli konumdadır. Altın fiyatlarında zayıf seyrin görülmesi durumunda sırasıyla 1250 ve 1243 destek seviyeleri izlenebilir. Altında yükseliş eğiliminin devam edebilmesi için, 1263 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1273 ve 1280 seviyeleri hedeflenebilir. 

USDJPY 

Bu sabah Asya seansında veri akışının sakin olduğu günde, doların güçlü görünümünü devam ettirmesi nedeniyle  USDJPY paritesinde yukarı yönlü eğilim hakim. 

Teknik olarak bakıldığında, paritede bir süredir görülen düşüş trendi sona ermiş görünüyor. USDJPY paritesinde yükselişlerin devam etmesi için 103,60 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup, paritede toparlanma eğiliminin devam etmesi durumunda 104,70 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede görülebilecek geri çekilmelerde sırasıyla 102,80 ve  101,00 destek seviyeleri izlenebilir. 

GBPUSD 

İngiltere’de Brexit sürecine ilişkin endişeler Sterlin’i zayıflatmaya devam etmekte. Dün de İngiltere Bankacılar Birliği’nden büyük bankaların ülkeden ayrılmaya hazırlandığı yönünde gelen açıklamalar GBPUSD paritesini baskıladı. Bugün İngiltere Merkez Bankası başkanı Carney’nin konuşması takip edilecek. 

Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesi 1,2400 seviyesi aşağısında kalıcılık sağladığı sürece zayıf seyir devam edecek olup, gevşeme eğiliminde 1,2150 ve 1,2030 destek seviyeleri izlenebilir. Paritede yükseliş eğiliminin görülebilmesi için 1,2240 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, 1,2400 direnç seviyesi hedeflenebilir. 

BRENT 

Petrol üreticisi ülkelerden gelen açıklamalar takip edilemeye devam ediyor. Rusya Enerji Bakanının petrolde arzında kısıtlamaya gidilmesinin doğru olacağını ifade etmesine rağmen petrol fiyatları dün zayıf seyir izledi.Bugün Amerikan Petrol Enstitüsü’nün açıklayacağı ham petrol stok verileri takip edilecek. 

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma  eğiliminin görülebilmesi için 51,00 seviyesi üzerinde hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 52,30 seviyesi hedeflenebilir. Petrolde kar satışlarının devam etmesi halinde ise 50,50 ve 47,90 destek seviyeleri takip edilebilir. 

Alan Yatırım

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 25.10.2016

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)