E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100 yönünü aşağı çevirdi---

BİST-100 yönünü aşağı çevirdi

BİST-100 yönünü aşağı çevirdi
21 Temmuz 2016 - 09:16 borsagundem.com

Şeker Yatırım, başarısız darbe girişimi ve OHAL kararı sonrası BİST-100 endeksindeki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi.

Güne dün sınırlı tepki alımıyla başlayan BIST-100 Endeksi sonrasında MGK ve Bakanlar Kurulu toplantısında alınacak kararlara odaklanarak yönünü tekrar aşağı çevirdi. Özellikle başarısız darbe girişimi sonrası yaşanan gelişmeler, kredi derecelendirme kuruluşlarından gelen negatif değerlendirmeler ve dolar/TL ve tahvil faizlerindeki yükselişlerin etkisiyle 75.000 seviyeleri altına geri çekilen Endeks günü %1.7 düşüşle 74.903 seviyesinden tamamladı. BİST’in hafta başından bu yana düşüşü %9.8 seviyesine ulaştı. Uluslar arası derecelendirme kuruluşu S&P piyasalar kapandıktan sonra yaptığı açıklamada Türkiye'nin “BB+” olan kredi notunu “BB”'ye düşürürken, görünümü de 'negatif' seviyesine indirdi. Öte yandan MGK ve Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'de üç ay süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı. S&P’den gelen not indirimi ve ardından gece saatlerinde duyurulan OHAL ilanıyla birlikte dolar/TL kuru 3.09 TL ile tarihi seviyelerine yükselirken, bu sabah itibariyle 3.08 TL seviyelerinde işlem görüyor. Piyasaların bu aşamada OHAL ilanı sonrası hükümet tarafından yapılacak açıklamaları takip etmeyi sürdüreceğini düşünüyoruz. Piyasalar ayrıca bugün Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ve sonrası ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin açıklamaları ile ABD tarafından gelecek veri akışını izleyecek. BİST’in dolar/TL tarafındaki sert yükselişinde etkisiyle güne satıcılı bir seyirle başlayacağını sonrasında dengelenme çabası içinde
olacağını düşünüyoruz.

Endeks orta vadede önemli trend desteği konumunda olan 74.700 seviyesini aşağı kırar ve altında
kapanış yaparsa düşüşünü orta vadeli düşüş kanalı dip seviyelerine denk gelen 72.500’lere doğru devam ettirebilir. Teknik göstergelerdeki eğilim tepki yükselişleri oluşsa da henüz dip arayışının
devam edeceğine işaret ediyor. Kısa vadede 74.700 altında 73.500 daha önce oluşan fiyat boşluğu kısa vadeli güçlü destek olarak çalışması beklenir. Endeks 74.700 üzerinde tutunabilirse sırasıyla 76.500 -76.800 aralığına doğru hızlı tepki yükselişi gerçekleştirmesi beklenir. Endekste orta ve uzun vadede 65 aylık ortalama en güçlü destek konumunda ve yaklaşık olarak 71.500’lerden geçiyor. Daha önce kısa süreli ihlaller olsa endeks aylık olarak bu ortalama altında son 7 yılda kapanış yapmadı. Saatlik teknik göstergelerde oluşan pozitif uyumsuzluklar oluşması endekste yeni dip denemeleri oluşsa da sonrasında hızlı bir tepki yükselişi oluşacağına işaret ediyor. Güne satıcılı başlaması beklenen endekste gün içinde volatilitenin devam etmesi ve kısa vadeli yeni dip denemesi sonrası hızlı tepki yükselişi oluşabilir.

Şeker Yatırım

Günün önemli şirket haberleri 21.07.2016

 

Dolar/TL zirveyi gördü

 

Moody's THY'nin notunu düşürdü, 8 şirket izlemede

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)