E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBİS Enerji’den şok karar---

BİS Enerji’den şok karar

BİS Enerji’den şok karar
29 Kasım 2015 - 16:56 borsagundem.com

Dev sanayi kuruluşları listesinde yer alan BİS Enerji Elektrik Üretim A.Ş. faaliyetlerine ara verdi.

BORSAGUNDEM.COM
 
Metrocity’nin sahibi Ağım Ailesi’ne ait, Türkiye’nin dev sanayi kuruluşları arasında bulunan BİS Enerji Elektrik Üretim A.Ş’den şok karar. Şirket üretim faaliyetlerine ara verdi. BİS’ten KAP’a yapılan açıklamada konuya ilişkin olarak, “Enerji sektöründeki halen devam eden negatif dalgalanmalar ve reel sektörde ekonomik koşulların zorlaşması, doğalgazdan üretim maliyetlerinin yüksek olması ve tahsilat tarihleri ile ödeme tarihlerinin örtüşmemesi nedeniyle üretim faaliyetleri şimdilik durdurulup tesisin üretim grupları bakıma alınmıştır. Mevcut kapasitemiz sayesinde sistemden ucuz fiyatla elektrik satın alınarak % 100 iştirakimiz olan BİSEN ELEKTRİK SATIŞ A.Ş. üzerinden müşterilerin elektriği karşılanmaktadır. Bu süreç içerisinde bazı hukuki prosedürler de başlamış olup konunun çözümlenmesi ile ilgili olarak gerekli görüşmeler devam etmektedir. Ayrıca firmamıza büyük katkısı olacağına inandığımız yabancı firmalarla da ortaklık konusunda ön anlaşmalar imzalanmış olup, yıl sonuna kadar sonuçlandırmak amacıyla  görüşmeler hızlı bir şekilde devam etmektedir” denildi.
 
DOĞALGAZDAN ÜRETİM KÂRLI HALE GELMELİ

 
Açıklamada ayrıca yeniden faaliyete geçilmesi için “elektrik fiyatlarında artış yapılması ve doğalgazdan üretimin kârlı hale gelmesi” gerektiği belirtildi. Bu gelişmenin yaşanması halinde start için öngörülen tarih ise Ocak 2016 olarak ifade edildi. Yıllık cirosu 750 milyon TL olan BİS Enerji, sektörde ilk 500 sanayi tesisi içinde 127’nci sırada yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet ünal29 Kasım 2015 22:15

    Bıyık sakal meselesi cözüm yolu olarak şunu görüyorum dogal gaz enerjisine yatırım yapmış olanlara yenilenebilir enerji yatırımına büyük teşfik verilmesi lazım