E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBimeks'te iflas durumu var mı?---

Bimeks'te iflas durumu var mı?

Bimeks'te iflas durumu var mı?
25 Temmuz 2018 - 16:06 borsagundem.com

Bimeks'in 9 kişinin katıldığı genel kurulunda umutsuzluğa düşen yatırımcılar yönetim kurulu başkanından ışık bekledi ama Murat Akgiray olumlu konuşamadı

BORSAGUNDEM.COM

Zor durumda olan Bimeks’in genel kurulu “zorla” toplandı. Haziran ayında toplanamayan Bimeks 2017 olağan genel kurulu bugün gerçekleşti.

Ekonomik dar boğazda olan Bimeks bilindiği üzere tahvillerini ödeyemez hale geldi ve Borsa İstanbul’da kuruşlu seviyelerde Yakın İzleme Pazarı’nda işlem görüyor.

Şirketin sermayesi 120 milyon lira iken özsermayesi -394.6 milyon lira seviyesinde. Bu durum da şirket açısından olumsuz algılanıyor. Bimeks'in yüzde 95.03'ü halka açık durumda.

AZ SAYIDAKİ YATIRIMCI SORU YÖNELTTİ

Genel kurula şirketin yönetim kademesi ve birkaç hissedar katıldı. Toplamda 9 kişiyle yapılan genel kurulda yatırımcılar yönetime soru yöneltti.

Bimeks yatırımcısı Ercan Arabacı “Şirketin kottan çıkarılma durumu var mı? Sektörde şirketi kurtarabileceğinizi düşünüyormuşsunuz” sorusunu yöneltti.

Diğer yatırımcı Levent Arpacıoğlu ise web sitesi üzerinden yapılan faaliyetlerin ne olduğunu sordu.

Bir diğer yatırımcı Emrah Demir ise satış haberleri ile ilgili söylenti olduğunu bunun açıklığa kavuşturulmasını talep etti.

İFLAS DURUMU VAR MI?

Tüm sorulara ise şirketin yönetim kurulu başkanı Mehmet Murat Akgiray yanıt verdi.
Akgiray, web sitesinin kiralandığını, şirketin üç adet iflas davasının olduğunu bu durumun ise faaliyetlerinde şirketin elini zayıflattığını söyledi. Şirketin mağazalarının kapatıldığını sadece bir mağazanın açık kaldığını belirten Akgiray, tahsisli sermaye artırımı ile uğraştıklarını ancak yeterli destek bulamadıklarını belirtti. Şirketle ilgili iflas durumunun söz konusu olmadığını kaydeden Akgiray, şirketi kurtarmak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

YÖNETİM KURULU BAŞKANINA 5 BİN 500 LİRA MAAŞ!

Neredeyse faaliyetsiz duruma düşen Bimeks’in yönetim kurulu başkanına 5 bin 500 lira, yönetim kurulu üyelerine ise 2 bin 750 lira brüt huzur hakkı ödenmesine karar verildi.

Borsa İstanbul'un en ucuz hissesi Bimeks

Bimeks 376.8 milyon lira zarar açıkladı

Bimeks'e ilk iflas davası açıldı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Endoplazmik retikulum 06 Ağustos 2018 14:50

    Murat Akgiaray efendi Twitter ne güzel paylaşımda bulunuyor lütfen takip edin. Çöp kutusu kaldırma koymuşmuşlar İsrail müslümanlar eziyet ediyor Muş tabi burdan hemen muhafazakarlara selam çakıyor hükümete falan fıstık. Kasımpaşalı bunlar ihlas kökenli anlıyor musun al gülüm ver gülüm kimse bir şey yapmaz :)

  • Kasımpaşalı06 Ağustos 2018 10:28

    Eski SPK Başkanı Vedat Akgiray başkan forsunu kullanarak sattı senetleri tüm piyasaya. Aracı kurumlar zorla mal aldı. Zorada şirketi yaşattılar. Şirketin içini boşaltıp zengin oldular. Bu şirket batarsa SPK Başkanına, dönemin SPK dan sorumlu bakanına dava açılmalı. Aracı kurumlar şahit olarak dinlenmeli. Yok mu vatandaşı koruyacak bir savcı ? Bu adamların haksız zenginleşmesini inceleyin yeter.

  • musa ebas02 Ekim 2018 09:12

    milleti koruyanların sonu belli ya görev yeri değişir yada görevden el çektirilir

  • Murat Akkor31 Temmuz 2018 02:54

    Bu şirketi spekülatörler batırdı.Bilenler bilir forumlarda batacak batacak sürekli açığa satış yaptılar.Şirket eridi.Bistte dünyada örnek olmalı tüm açığa alış satışlar yasaklanmalı.

  • Bika25 Temmuz 2018 22:27

    Bimeks can vermiş, doktorun ölüm raporu yok diye canlı sayılmaz.

  • Hüseyin şahan25 Temmuz 2018 21:29

    Bir şirketin %95ini halka açtıran borsa yönetimi bu şirketin bu hale gelmesinin en büyük sorumlusu.ikincisi genel müdür .gayret etmemiş . .sorumsuzluk ve başka amaçlar insanların parasını bitirdi.

  • cingöz25 Temmuz 2018 16:57

    bu şirketin halka arzına izin verenler nerede?

  • lale25 Temmuz 2018 21:20

    hala OFD'de çalışmaya devam ediyor

  • keklik25 Temmuz 2018 16:57

    bu şirketi kim halka açtıysa ve izin verdiyse helal olsun. çiftlikbanktan daha başarılı

  • Okie Dokie25 Temmuz 2018 16:48

    BIMEKS'te 90 kuruştan mallandırmıştım KY'yi yüklü miktarda. Şimdi mallanan KY satmadıysa anaparasının %80'i uçtu. Ne üzülmüştür ama. Neyse bir bardak soğuk su içsin. Ne demişler? Bir Bimeks'e sor.

  • Aydın DOĞAN 25 Temmuz 2018 17:10

    Sen ne kendini bilmez bir sahtekarsin