E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiBİM hedef fiyatında aşağı yönlü revize---

BİM hedef fiyatında aşağı yönlü revize

BİM hedef fiyatında aşağı yönlü revize
24 Mart 2014 - 13:02 borsagundem.com

Ak Yatırım tarafından hazırlanan hisse raporunda hedef fiyat korundu, öneri düşürüldü

Ak Yatırım konu ile ilgili raporunda, BİM için önerisini 'Endeksin Üzerinde Getiri'den 'Endekse Paralel Getiri'ye indirirken, hedef fiyatı 48,0 TL olarak koruduklarını bildirdi.
   
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
   
"Değerlemeden dolayı aşağı revizyon
   
BİM için önerimizi aşağı yönde revize ederek “Endekse Paralel Getiri”ye indiriyoruz. Hisse için 12 aylık hedef fiyatımız 48.0TL seviyesi sadece %5 yukarı potansiyele işaret ediyor. Sınırlı yukarı potansiyel aşağı yönlü öneri revizyonumuzun arkasındaki etken.
   
BİM için olumlu görüşümüzü koruyoruz. BİM’in güçlü büyüme hikayesi devam ediyor. Birden çok parametreyi dikkate aldığımızda Bim, Türk Perakende sektörü içerisinde en iyi konumda olduğuna düşünüyoruz. Doğası gereği her zaman defansif karakterli hisse olması, güçlü büyüme potansiyeli, ve borçsuz bilanço yapısı hissenin olumsuz piyasa koşullarında yatırımcı ilgisi için yeterli şartlar olduğuna inanıyoruz. Diğer taraftan son 2 ayda %20 getirisiyle hedef fiyatımıza %5 yukarı potansiyel kalmış olmasına bağlı olarak “Endeksin üzerinde Getiri” notunu sürdüremiyoruz.
   
Hisse son yukarı revizyonumuzdan bu yana güçlü yükseliş gösterdi. Hisse “Endeksin üzerinde Getiri” notu verdiğimiz 24 Ocak tarihinden bu yana endeksin %22 üzerinde getiri sağladı. 2014’e yönelik güçlü beklentiler ve 4Ç13 sonuçları yükselişi destekledi. BİM hisseleri şu anda2 yıl ileri doğru F/K çarpanına göre %10 primli işlemgörüyor.
   
BİM’in yüksek gıda enflasyonundan fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Şirket 2014 için %15-%20 ciro büyümesi öngörüyor. BİM’in zayıf TL’den dolayı yüksek gıda enflasyonu döneminden (Ak Yatırım tahmini ort. %8,4) fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Bu ortam, ciro vealışveriş trafiğinin artmasını sağlayacaktır. Bim için 2014’te yıllık %20 ciro büyümesi ve 5% VAFÖK marjı beklentimiz bulunmaktadır. Diğer taraftan BİM’in ekonomik yavaşlama ve artan faiz ortamı içinde diğer perakendicelere göre düşük fiyatlı olması nedeniyle daha olumlu bir pozisyonda olduğunu düşünüyoruz.
   
Maliyetlerde olağandışı artış. Şirketin ortalama maaşartışı geçen yıla göre yıllık bazda %17 artış gösterdi. Biz 2014 yılında maliyetlerin kontrol altında tutulacağını ve%5 VAFÖK marjı seviyesinin yakalanacağına inanıyoruz. Bim’in rakipleri hala göreceli olarak (ölçek, fiyat rekabetivb.) Bim’in gerisindedir. Belirtmek gerekirse, Bim ciro olarak toplam sektörün %50’sinden fazlasını oluşturmaktadır.

Teknik Analiz:

Hisse son bir ayda yaşanan hızlı yükselişle önemli direnç seviyelerine ulaşmış durumda. Aşırı alım bölgesine girildiğini belirtmemiz mümkün. Kısa vadeli bir düzeltme hareketi olası.. Bu düzeltmenin 44.5-45.0 bandıyla sınırlı kalması durumunda yeni bir tepki görebiliriz. Bu durumda 47.0-48.0 bandı tekrar hedeflenebilecektir. Fakat belirttiğimiz bant altına yaşanacak bir sarkma durumunda ilk aşamada 42.5-43 bandının test edilmesi mümkün.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 361,00
En Yüksek: 362,25
En Düşük: 353,50
Değişim 2,70 %
FK: 19,21
PD / DD: 7,35
İşlem Hacmi 1.249.570.159
Toplam Adet: 3.486.387
Ağırlıklı Ort.: 358,11
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet24 Mart 2014 15:32

    Yorum yanlış .. Seçim sonucunda akp'nin büyük darbe yediği görülürse bu hisse düşer yoksa önü açık