E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBill Gross: Merkez bankaları para dağıtabilir---

Bill Gross: Merkez bankaları para dağıtabilir

Bill Gross: Merkez bankaları para dağıtabilir
04 Mayıs 2016 - 15:35 borsagundem.com

Bill Gross'a göre merkez bankaları 1 yıl içinde helikopterden para dağıtma noktasına gelebilirler

Janos Capital Group portföy yöneticisi Bill Gross, merkez bankalarının ekonomileri canlandırmak için para basmaya devam etmelerini beklediği söyledi.
Gross bugün yayınladığı Yatırım Görünümü notunda Fed ve ABD Hazine Bakanlığı'nın devlet tahvilleri almak ve bu yolla ekonomik büyümeyi artırmak için yeni bir tur parasal genişleme başlatmaları gerekebileceğine işaret etti.
Fed, ECB, BOJ ve BOE'nin hükümetlerinden 6 yıldır tahvil aldıklarını ve onlara ekonomilerini desteklemeleri için para harcama imkanı verdiklerini belirten Gross, "Bu tahvilleri para basarak,
bilançolarını büyüterek alıyorlar. Bu tahvillerden elde ettikleri net faiz gelirlerini de Hazinelere geri aktarıyorlar" ifadelerini kullandı. Merkez bankalarının, belkide ABD'de bile 1 yıl veya daha kısa
süre cinden vatandaşlara doğrudan para basmak zorunda kalabileceklerini ifade eden Gross, böyle bir adımın hükümelere altyapı, sağlık gibi alanlara odaklanma imkanı vereceğini vurguladı.
Gross, Fed'in yeni bir tur parasal genişletme başlatması halinde daha az bağımsız bir merkez bankası haline geleceğini savundu.
Raporunda faiz oranlarının daha uzun süre düşük kalacağını ve varlık fiyaklarının suni olarak yüksek tutulmaya devam edileceğini öngören Gross, bir noktana para politikasının enflasyon yaratacağını ve
piyasalarını riski gireceğini de belirtti. Gross ayrıca, yatırımcıların düşük tek haneli getirilere mutlu olmayı bilmeleri gerektiğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)