E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBilgi sızdıran şirkete 6 milyon lira ceza---

Bilgi sızdıran şirkete 6 milyon lira ceza

Bilgi sızdıran şirkete 6 milyon lira ceza
24 Temmuz 2018 - 11:38 borsagundem.com

Müşterilerinin bilgilerini koruyamayan Mizuho Securities'a SEC ceza kesti

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin SPK’sı SEC, Japonya merkezli finansal holding şirketi Mizuho Securities’i müşterilerinin hisse senedi geri alımlarıyla ilgili bilgilerini koruma ihmalleri nedeniyle para cezasına çarptırdı. ​​Çalışanların, müşteri bilgilerini gizli tutmalarını gerektiren, kamuya açık olmayan bilgilerin kötüye kullanılmasının önlenmesine yönelik politika ve prosedürleri uygulama konusunda başarısız olan şirket, 1,25 milyon dolar (yaklaşık 6 milyon lira) ceza ödemeyi kabul etti.

SEC'in raporuna göre, iki yıl boyunca, Mizuho çalışanları, kamuya açık olmayan özel müşteri geri alım bilgilerini, serbest yatırım fon müşterileri ile paylaştı. Bu bilgiler, siparişi veren tarafın kimliğini, sipariş büyüklüğünü, fiyat haddini ve siparişlerin geri alım siparişleri olduğunu belirten göstergeleri içeriyordu.

SEC'in İcra Bölümü Müdürü Antonia Chion, “Hisse senedi geri alımlarıyla ilgili gizli bilgiler, özellikle yatırımın geri alındığı günlük ticaret hacminin büyük bir bölümünü oluşturduğu zaman, yatırımcılar için önemli olabilir. Şirketler, bu tür bilgilerin kötüye kullanılmasını önlemek ve prosedürleri uygulamak için dikkat etmelidirler” diye belirtti.

SEC'in raporuna göre şirket, Menkul Kıymetler Borsası Yasası'nın 15. Maddesini ihlal ettiğinden dolayı 1,25 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emekci24 Temmuz 2018 12:29

    bizde her kredi notu açıklaması öncesinde borsa %3-5 hareket ediyor insider bilgi ile

  • kaktust24 Temmuz 2018 17:31

    içeriden bilgi insider suç olmaktan çıkaracak bir kanun çıkardılar ama son anda vaz geçtiler, anlaşılır izah edilir hiç bir tarafı yok,sınav öncesi soruları dagıtmanın aynısı