E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBilal Erdoğan o geceyi anlattı!---

Bilal Erdoğan o geceyi anlattı!

Bilal Erdoğan o geceyi anlattı!
26 Temmuz 2016 - 10:37 borsagundem.com

Bilal Erdoğan 15 Temmuz darbe gecesi yaşananları anlattı. Darbe gecesinde hissettiklerini vatandaşlarla paylaşan Erdoğan 'ilk anda en kötü senaryoyu düşündüm' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan Kızılay Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti.

Kızılay Meydanı'nda, FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" tutan Vatandaşlara hitap eden Erdoğan, güç odaklarının Türkiye'ye uyguladığı hayasız akını durdurmak adına Ankara'nın çok sayıda şehit verdiğini söyledi.

Bu mücadelede muvaffak olunduğunu dile getiren Erdoğan, "Cumhurbaşkanımız Marmaris'ten uçağa binip İstanbul'a gelmeye karar verdiğinde aslında o da tankların önünde durabilme iradesine sahip olduğunu ortaya koydu. Bu millet, 'Benim böyle bir başkomutanım varsa ben de gerektiği anda tankların önünde yerimi alırım.' dedi. Bu millet tüm dünyaya 'Artık ben bağımsızlığıma sahip çıkmaya hazırım' dedi." ifadelerini kullandı.

BİR DAHA DARBE OLMAMASI İÇİN...

Darbe girişiminin, birliği güçlendirmek ve istikameti doğrultmak için vesile olması temennisinde bulunan Erdoğan, "Bir daha darbe girişimlerinin olmaması için ne gerekiyorsa yapılması için çalışmaya var mıyız? Ne gerekiyorsa yapılacak ve bizler de bunun bekçileri olacağız. Nasıl ki bu meydanlarda demokrasi nöbeti tutuyorsak, bu ülkede bir daha darbelerin olmaması için ne gerekiyorsa yapılması için nöbetçi olacağız." dedi.

Türkiye'de bir daha darbe olmayacağını vurgulayan Erdoğan, bu ülke üzerinde Oyun kuran dış mihrakların, bu milletin şehadete ve bağımsızlığını savunmaya hazır olduğunu apaçık gördüğünü bildirdi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ HER ŞEYİNİ BU VATAN İÇİN FEDA ETMEYE HAZIRDI"

Meydandaki konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, darbe girişiminin yaşandığı geceye ilişkin bir soru üzerine, kendisinin o gece İstanbul'da olduğunu aktardı.

UÇAĞA BİNME KARARI BİZİ TEDİRGİN ETTİ

"Uçağa binme kararları bizi tedirgin etti" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama ben her zaman şunu biliyordum, Cumhurbaşkanımız böyle bir durumda her şeyini bu vatan için feda etmeye hazırdı. Bunu bize aile içinde konuştuğumuz her zaman söylemiştir. Onun için o uçağa binişini de öyle bir karar olarak değerlendirdik.

F-16'lar hala havada, kule İstanbul'da hala emin ellerde değil, tedirgin olduk ama o kararlılıkla yürüdü. Her zaman o kararlılığına saygı duyduk, onunla gurur duyduk ve milletimiz de o duruşa sahip çıktığını kendisinin de o duruşa sahip olduğunu göstermiş oldu."

İLK ANDA EN KÖTÜ SENARYOYU DÜŞÜNDÜM

Askeri kalkışmayı ilk duyduğu andaki hislerinin sorulması üzerine ise Erdoğan, "Son üç yılda içinden geçtiğimiz imtihanlarla zaten belli şeylere kendimizi daha fazla hazırlamıştık. Dolayısıyla doğrusunu söyleyeyim, ilk anda en kötü senaryoyu düşündüm, buna kendimi hazırladım ve evelallah İstanbul'dan havaalanına doğru yola çıktık, Cumhurbaşkanımızı karşılamaya hareket ettik." diye konuştu.

Hüseyin Avni Mutlu gözaltında!

 

Erdoğan-Putin görüşmesi 9 Ağustos'ta

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)