E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinBienal'e 10 yıl daha Koç desteği---

Bienal'e 10 yıl daha Koç desteği

Bienal'e 10 yıl daha Koç desteği
05 Eylül 2015 - 05:19 borsagundem.com

Koç Holding, İstenbul Bienal'ine 2007'den bu yana süren sponsorluğu 10 yıl uzatma kararı aldı. Mustafa Koç: Etkinlik İstanbul'a büyük katkı sağlıyor

Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 14. İstanbul Bienali bugün başlıyor. Carolyn Christov-Bakargiev’in küratörlüğünü üstlendiği ‘Tuzlu Su’ başlıklı Bienal, 1 Kasım’a kadar sürecek ve bu yıl da geçen yılki gibi ücretsiz olacak. 2007’de 50 bin ziyaretçiyle başlayan Bienal’i bu sene 500 bin kişinin gezmesi bekleniyor.
Bienal öncesi Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’tan bir müjde geldi. Koç, dün ekonomi basınıyla bir araya geldiği toplantıda, “Bienal’e 10 senedir sponsoruz. Sponsorluğumuzu 2016 senesine kadar uzatma kararı aldık. Yani bir 10 sene daha... 2026, Koç Grubu’nun 100. kuruluş yıldönümü. Onun için sembolik olarak iyi denk geldi” dedi.

‘Gelişmişlik bir bütün’

2007’den beri sponsorluğunu üstlendikleri İstanbul Bienali’nin, Sidney, Sao Paulo ve Venedik’in yanında dünyanın 4. en önemli bienali haline gelmesinin kendilerine gurur verdiğini dile getiren Koç etkinliğin İstanbul’a çok büyük katkı sağladığını da söyledi. 
Bienalin her sene bir öncekinden daha fazla rağbet gördüğünü, daha çok insan tarafından ziyaret edildiğini belirten Koç şunları söyledi: 

“Bir ülkenin kalkınmışlık seviyesine baktığınız zaman bir tek ekonomik gücüyle değil, hatta daha fazla kültür, sanat, spor, bilim ve edebiyattaki başarılarına da bakmak gerekiyor. Biz de Koç olarak çok uzun zamandır sosyal sorumluluk projelerine çok ciddi kaynak ayırıyoruz. Çağdaş Sanat bizim için çok önemli. Çünkü özgür düşünce ve farklı bakış açısını temsil ediyor. Birçok muhalif, çelişkili, provokatif eseri bundan 10 sene evvel izah etmesi çok zor bile olsa, şimdi artık çok rahat sergilenebiliyor. Biz de artık rahatlıkla arkasında durabiliyoruz. Bizim için çağdaş sanat fevkalade önemli.”
  
Köpekbalığı peşine düşecek


Bayramda köpekbalıklarının peşine düşmek üzere Endonezya’ya gideceğini söyleyen Mustafa Koç, ‘tropik makro’ fotoğraflar çekeceğini anlattı. Akdeniz foku Badem’i yakından takip ettiğini de anlatan Koç, “Badem’in iyi olduğu haberlerini aldım, çok memnun oldum” dedi. 
  
Yeni müzede petrol çıkabilir!

İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Koç’un sponsorluğunu 10 yıl daha uzatmasının çok sevindirici olduğunu belirterek, “Bu, sponsorluğun ötesinde bir stratejik işbirliği gibi de oldu. Sponsorluk 20 sene sürmüş olacak. Bizim için sürdürülebilirlik çok önemli” dedi.
Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl ise, İKSV ile yapılan sponsorluk bütçesinin dışında Bienal’in ücretsiz olması projesinin de ana sponsoru olduklarını hatırlattı. Kızıl, Bienal’in bütçesinin üçte birini Koç Grubu’nun karşıladığını söyledi. Koç Holding’in Dolapdere’de inşa etmekte olduğu müze hattında da bilgi veren Kızıl, şunları dile getirdi:
“2017’de açılması planlanıyor. İsmi Arter olacak. 20 bin metrekarelik alanda Vehbi Koç Vakfı’nın çağdaş sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapacak. Bunun dışında süreli koleksiyonlar sergilenecek.” 
Müzenin kurucu direktörü Melih Fereli ise müzedeki eserlerin yarısının Türk sanatçılara ait olacağını, 1960’lardan günümüze kadar sergilenecek eserlerin Türk sanatının dünyadaki gelişmelerden hiç de uzak olmadığını göstereceğini söyledi. Müzenin yüksek olmadığını, yer kazanmak için 40 metre derine indiklerini söyleyen Fereli, “Yakında petrol bulabiliriz” esprisini de yaptı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)