E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBıçak kemiğe dayanmadan önlem alınmalı---

Bıçak kemiğe dayanmadan önlem alınmalı

Bıçak kemiğe dayanmadan önlem alınmalı
24 Mayıs 2018 - 10:59 borsagundem.com

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, "Sorunları zora girdikten sonra çözmeye çalışırsanız çok daha büyük sonuçlara katlanmak zorunda kalırsanız. Bıçak kemiğe dayanmadan önlem almalısınız." dedi

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi toplantısı bugün Sabancı Center'da düzenlendi.Toplantı, TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik'in açılış konuşmaları ile başladı.

'EKONOMİ YÖNETİMİ BIÇAK KEMİĞE DAYANMADAN ÖNLEM ALMALI' 

TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan'ın açılış konuşmasının ardınan söz alan TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, kalıcı başarıya ulaşmak için ekonominin akılcı politikalarla yönetilmesi gerektiğini söyledi. 

Bilecik, "Ekonomi yönetiminin bıçak kemiğe dayanmadan önlem alması gerekir. Büyüme modelimizi gözden geçirmemiz gerekiyor. Güven veren yeni bir ekonomi anlayışına ihtiyacımız var" dedi.

TÜSİAD Başkanı Bilecik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

'UCUZ PARA DÖNEMİ SONA ERDİ, UCUZ VE BOL PARAYLA BÜYÜME SAĞLAMA SEÇENEĞİMİZ YOK'

Sorunları zora girdikten sonra çözmeye çalışırsanız çok daha büyük sonuçlara katlanmak zorunda kalırsanız. Çatınızı güneşli havada tamir etmelisiniz. Dün MB tarafından atılan adım son iki haftadır yaşanan süreçte bir miktar rahatlık sağladı.

Bundan sonraki süreçte ekonomi yönetiminin ahenk içinde politika yapmasını bekliyoruz.
Ucuz para dönemi sona erdi. Ucuz ve bol para ile büyüme sağlama gibi bir seçeneğimiz artık yok.

'KUVVETLER AYRILIĞI ENTELEKTÜEL BİR TARTIŞMA KONUSU DEĞİL, DEVLETİN OLMAZSA OLMAZI'

Yüksek büyüme ile ekonominin tekerleri hızlı dönüyor ama yüksek cari açık ve enflasyon ile patinaj yapıyoruz. Şu anda yaşadığımız durum budur.

Hukuk devleti her şeyin üzerinde olmalıdır. Kuvvetler ayrılığı bir entellektüel tartışma konusu değil, çağdaş bir devletin olmazsa olmazıdır.

'EKONOMİDE MUCİZELER YOKTUR, GERÇEKLER VARDIR'

Ekonomide mucizeler yoktur, gerçekler vardır, hakikati istediğiniz gibi eğip bükemezsiniz. Ekonominin temelinde bir süredir bozulma görülüyor. Bir an önce ekonomimize duyulan güveni yeniden tesis etmemiz gerekiyor, aksi halde ekonomimiz sert bir düzeltmeyle karşı karşıya kalacaktır.

MB'nin dün attığı adım bir nebze rahatlık sağlamıştır, önemli olan bundan sonraki süreçtir. Reformlara hız vermeliyiz ve zaman kaybetmemeliyiz. Kalıcı başarıya ulaşmak için beklentimiz, önümüzdeki hassas dönemde de ekonominin kararlılıkla ve akılcı politikalarla yönetilmesidir.

'GÜNÜBİRLİK PAKETLER, ÜLKE EKONOMİSİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNİ SORGULATIR'

Kural temelli, öngörülebilir politikalara dayanmadan günübirlik tedbir ve paketler, bir ülkenin ekonomisinin sürdürülebilirliğini sorgulanır hale getirir. Kurda gördüğümüz hızlı yükseliş, Türkiye ekonomisi için bu sorgulamanın başladığını gösteriyor.

Bir an önce ekonomimize duyulan güveni yeniden tesis etmemiz gerekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 15924 Mayıs 2018 13:12

    mehmet yılmaz sen militan mısın. gerçeklerden çok uzak militanvari bir yaklaşımın var. sen istediğin kadar süte beyaz değil de. süt beyaz. herşey ortada. ama cahilsin işte. cahille de edilmez sohbet.

  • KILIÇ24 Mayıs 2018 12:44

    ERDOGANI YIKACAGIM DİYE UGRAŞAN PARA BABALARI TÜSİAD OLDUGUNU BİLİYORUZ BAŞKA TELDEN ÇALINDA ANLAYALIM ÇÜNKÜ BU ÜLKEDE PARANIN PATRONU SİZSİNİZ.O PARAYI BU ÜLKEDEN KAZANDINIGINIZI UNUTMAYIN ALLAH GÖZÜNÜZÜ DOYURSUN .

  • Osman 24 Mayıs 2018 11:58

    Ah Ah şu dış mihraklar olmazsa ekonomide sosyal gelişmede uçarız. Herşey dış mihrakların yüzünden

  • Erdim 24 Mayıs 2018 11:57

    TüSiAd a da yakında duş mihrak yaftası yaparlar

  • ıtri24 Mayıs 2018 13:39

    Aklın yolu bir. ATO, İSO, TÜSİAD hep makul şeyler söylüyor

  • mehmet yılmaz24 Mayıs 2018 12:50

    hep fiç gibi derecelendirmelerle aynı sözleri söyler tüsiat hep raslantımı ?

  • KILIÇ24 Mayıs 2018 12:46

    TÜSİAD ERDOGANI YIKIM DERKEN ÜLKEYİ YIKMAYA ÇALIŞTIGININ FARKINDAYIZ. :-*

  • bu dünyadan biri24 Mayıs 2018 11:25

    Çatı güneşli havada tamir edilmediği için ekonomi bozuluyor. 2003-2013 yılları arasında ülkeye gelen para yatırıma dönüştürülseydi ve özelleştirme gelirleri de doğru yönetilseydi bunlar başımıza gelmezdi. Akp sadece yol ve binaya gömdü paraları. Tabi arada buharlaşanları bilmek şu anda mümkün değil. Hükümet değişirse ancak bunlar ortaya çıkar. Fetönün yaptıkları nasıl sonradan ortaya çıktıysa aynen öyle olacaktır.

  • bu dünyadan biri24 Mayıs 2018 14:20

    Mehmet Yılmaz; savunacağın bir düşünce olmayınca sırf inat için insanı aşağılamaya çalışıyorsun mezrana geri dön diyerek. Ben mezradaki adamı aşağılamam senin gibi. Hatta inan o insanlar bile senin gibilerden daha sağ duyulu oldukları için onlara saygı bile duyarım. O insanlar senin gibi inat için körü körüne inanmazlar. Seni de aşağılamam, sadece üzülürüm ülke için.

  • mehmet yılmaz24 Mayıs 2018 12:47

    mezrana geri dön yol su ve binalardan rahatsız oluyorsan.

  • mehmet yılmaz24 Mayıs 2018 11:16

    DEVLETTEN bedava teşvikler alıp DEVLETE akıl veriyor tüsiat.

  • bu dünyadan biri24 Mayıs 2018 11:44

    Tabi eleştirilecek bir şey yok ülkede değil mi? Öyle ya RTE hiç bir şeyi yanlış yapmadı, yapmaz değil mi? Faizler artmadı, döviz artmadı, enflasyon artmadı değil mi? Tabi, tabi kafayı herkes sizin gibi kuma gömsün değil mi?

  • hale aygün24 Mayıs 2018 11:10

    çok yerinde söylemiş . büyüme modelini değiştirmemiz şart , harcayarak büyüme nereye kadar

  • mehmet yılmaz24 Mayıs 2018 11:07

    ana muhalefetin baba muhalefeti tüsiat emeklilere 1000 tl verilince bıçakları kemiğine dokunmuş.

  • İq ?24 Mayıs 2018 13:59

    Boş cahil