E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBharara, Zarrab'dan sonra bir Türk'ü daha soruşturuyor---

Bharara, Zarrab'dan sonra bir Türk'ü daha soruşturuyor

Bharara, Zarrab'dan sonra bir Türk'ü daha soruşturuyor
28 Ekim 2016 - 07:31 borsagundem.com

Reza Zarrab soruşturması ile Türkiye'nin yakından tanıdığı ABD'li Başsavcı Bharara, bu sefer de silah kaçakçılığı yapan bir Türk'ün peşinde.

New York Güney Bölge Savcılığı tarafından yapılan açıklamada, uluslararası uyuşturucu ile silah kaçakçılığı suçlamalarıyla hakim karşısına çıkacak isimler 49 yaşındaki Mehmet Gezer ve Suriye vatandaşı Sabar Karimch.

14 Nisan’da Karadağ’da yakalanan Gezer ve Karimch, ABD’ye iade edildi.

Reuters ve AP haber ajanslarının savcılık açıklamasından aktardığına göre; Gezer ve Karimch’in Eylül 2015 ile Mart 2016 arasında gizli görevdeki ABD muhbirleriyle yaptıkları görüşmelerin kayıtları bulunuyor.

Bu görüşmelerde, ikili, kendilerini Meksikalı uyuşturucu satıcıları olarak tanıtan muhbirlere büyük miktarlarda makineli tüfek, el bombası ve diğer bazı ağır silahları satmayı öneriyor.

CEZASI 10 YILDAN BAŞLAYIP MÜEBBETE KADAR ÇIKIYOR
Söz konusu kayıtlara ve savcılığın iddialarına göre; Gezer ve Karimch, bu silahların Meksika’dan ABD’ye dağıtılmak üzere gönderilen kokain sevkıyatını korumak amacıyla kullanılacağının bilincinde olarak bu satış işlemini yapmaya çalışıyor.

Ayrıca, Gezer’in uyuşturucu kaçakçısı gibi davranan iki muhbire kara para aklamalarına yardımcı olacağı inancıyla nominal değerinin çok altında bir bedel karşılığında yüklü miktarda ABD doları satmayı da önerdiği belirtiliyor.

Şüpheliler, komplo kurmak ve ABD’ye kokain sokmaya teşebbüs etmek suçlamalarıyla hâkim karşısına çıkarılacak. Bu suçların cezası 10 yıldan başlıyor ve ömür boyu hapse kadar çıkabiliyor.

Soruşturmayı yürüten New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, iki şüphelinin de Orta Doğulu olmasının uyuşturucu ticaretinin küresel yapısını ve etkisini ortaya koyduğunu söyledi.

Bharara, “Şüphelilerin, ABD’ye gönderilen kokain sevkıyatının korunmasına yardımcı olmak için makineli tüfek ve roketatar gibi ordular tarafından kullanılan silahları satmayı kabul ettikleri öne sürülüyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)