E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeyaz Saray'dan YPG açıklaması---

Beyaz Saray'dan YPG açıklaması

Beyaz Saray'dan YPG açıklaması
25 Kasım 2017 - 03:12 borsagundem.com

Beyaz Saray'dan Erdoğan ile Trump'ın telefon görüşmesi hakkında açıklama: Başkan Trump Suriye’de sahadaki askeri ortaklara verilen destek konusundaki politikada beklenen düzenlemeler hakkında Erdoğan’a bilgi verdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında Cuma günü gerçekleşen telefon görüşmesine ilişkin Beyaz Saray’ın resmi açıklaması Beştepe’nin açıklamasından yaklaşık 1.5 saat sonra geldi. 

Cansu Çamlıbel'in Hürriyet'teki haberine göre Washington’ın açıklamasında Ankara’nın açıklamasına kıyasla daha fazla detaya yer verildi.

Ankara’nın açıklamasında Soçi zirvesine atıf, ABD tarafının açıklamasında ise BM Güvenlik Konseyi kararıyla Cenevre sürecine atıf vardı. Beyaz Saray’ın açıklamasında terörle mücadelede işbirliği konusuna genel ifadelerle yer verilirken Ankara’nın açıklamasında DEAŞ, PKK, FETÖ’nün isimleri sıralandı. Beyaz Saray açıklamasında Türk tarafının ‘Trump artık YPG’ye silah gönderilmeyeceği sözü verdi’ şeklinde duyurduğu nokta dolaylı olarak teyit edildi. Başkan Trump’ın Suriye’de sahadaki askeri ortaklara verilen destek konusundaki politikada beklenen düzenlemeler konusunda Erdoğan’a bilgi verdiği belirtildi.

Beyaz Saray’ın açıklamasının tam metni şöyle:

STRATEJİK ORTAKLIK VE TERÖRLE MÜCADELE VURGUSU

- Başkan Donald Trump bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü.

- Başkan Trump, Türkiye ile ABD arasındaki stratejik ortalığın, özellikle terörizmin her haline karşı mücadele ve bölgesel istikrarın güçlendirilmesi açısından önemini tekrarladı.

ANKARA SOÇİ DEDİ ABD CENEVRE DEDİ

- Suriye konusunda iki lider Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararının uygulanmasının ve bu ülkede devam eden iç savaşın barışçıl çözümü için BM öncülüğünde devam eden Cenevre sürecinin desteklenmesinin önemini görüştüler.

BİRLEŞİK SURİYE VURGUSU

- Başkan Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan insani krizin sonlandırılması, Suriyelilerin evlerine dönmesine izin verilmesinin ve hem kötü niyetli müdahalelerden hem de teröristler için güvenli bölgelerden arındırılmış birleşik bir Suriye’nin istikrarının sağlanması ihtiyacını vurguladılar.

SURİYE’DE SAHADAKİ ORTAKLARA ASKERİ DESTEK POLİTİKASI YENİDEN DÜZENLENİYOR

- Rakka’daki savaşın tamamlanmasının ardından DEAŞ’ın geri dönemeyeceği bir istikrar aşamasına doğru ilerlerken Başkan Trump daha önceki politikamızla tutarlı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Suriye’de sahadaki ortaklarımıza verilen askeri destek konusunda olması beklenen düzenlemelerle ilgili bilgi verdi.

- İki lider ABD’den askeri teçhizat alımını da tartıştılar.

Cumhurbaşkanlığından kritik görüşme hakkında açıklama

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'la görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)